Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Som jag skrivit tidigare dog min pappa när jag var nio år, och då på påskafton. Det här har bidragit till att påsken varit en väldigt jobbig högtid för mig som påmint mig om en sorgesam tid i mitt liv.

Med åren har det blivit bättre, nu kan jag ha mysigt med William under påsken och det tycker jag mycket om. Men däremot har jag väldigt svårt att helt koppla av på påsken, det är mycket tankar för mig kring död just denna högtid.

Vad betyder påsken för dig?

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Paula
Elisa
Ivars bilder
Karolina
Fröken Rödlök
Jenzel
Itismadeby
Kraka
Mirre
Hannafialotta
BP-computerart
Znogges


34 kommentarer

 1. Jag har läst ditt inlägg flera gånger om. Jag är glad att din son har gjort påsken bättre för dig genom åren men samtidigt önskar jag ju att du hade sluppit uppleva den smärtan från första början. Jag har svårt för att finna de rätta orden på något sätt. Jag lämnar den här kommentaren och önskar dig en lite ljusare påsk ❤️

 2. Förstår dig verkligen. Det var därför jag själv gick till kyrkan och bara satt där en stund eftersom det är jobbigt runt påsk och blev lite extrajobbigt nu när min kusin nyligen gick bort också. Ta hand om dig!!!
  Sara recently posted..Från noll till hundra

 3. Åh jag är så himla himla tråkig i mitt svar nu. Men påsken är som en vanlig helg för mig. Det är ju alltid trevligt att umgås med familjen iof?

 4. Förstår att påsken blir en sorgsen högtid för dig med tanke på vad som hände med din pappa. 🙁 Påsken är viktig för mig som kristen. Dock så firar jag inte något särskilt trots det. Brukar passa på att jobba och tjäna lite extra ob.
  Hannas krypin recently posted..Smögen från ovan

  1. Ja så är det ju :/. Nu ser jag din kommentar och den hade jag helt missat när jag kommenterade hos dig tidigare om frågan gällande påsken för dig 🙂

 5. Jag beklagar verkligen❤️ Förstår att de måste vara väldigt jobbigt när man har så starka hemska minnen till den dagen men va skönt att du iallafall kan ha de mysigt med sonen? Kramar
  Yela recently posted..New in & planering

 6. Åh! Jag förstår verkligen att påsken är starkt ihopknippat med sorg för din del. Det är nog svårt att komma ifrån det när någonting så fruktansvärd händer vid just en högtid 🙁 Hoppas att ni får en fin påsk du och William trots allt! <3

 7. För mig är påsk den bästa “högtiden” då kraven är minimala.
  Jag – som ogillar jul & nyår och då mår skit – har absolut bättre känsla under påsk, ingen ångest.

 8. Det riktigt hugger i magen på mig när jag läser om det och förstår din sorg.
  För mig betyder påsken inte så mycket mer än mys och påskägg jag vet, riktigt tråkigt men har liksom ingen annan koppling. Att det oftast är vår älskar jag med påsken.
  My wonderful loves recently posted..Årets första glass

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: