Påsken för mig betyder att…

Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Som jag skrivit tidigare dog min pappa när jag var nio år, och då på påskafton. Det här har bidragit till att påsken varit en väldigt jobbig högtid för mig som påmint mig om en sorgesam tid i mitt liv.

Med åren har det blivit bättre, nu kan jag ha mysigt med William under påsken och det tycker jag mycket om. Men däremot har jag väldigt svårt att helt koppla av på påsken, det är mycket tankar för mig kring död just denna högtid.

Vad betyder påsken för dig?

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Paula
Elisa
Ivars bilder
Karolina
Fröken Rödlök
Jenzel
Itismadeby
Kraka
Mirre
Hannafialotta
BP-computerart
Znogges


Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

34 thoughts on “Påsken för mig betyder att…

 • 19 april, 2019 at 10:13
  Permalink

  Det förstår jag, att det blir mycket tankar, min mamma älskade högtider och därför är de oftsst tuffa för mig också ❤
  Tänker på dig nu under påskhelgen ❤
  Sandra recently posted..Jag bor på landet..där har vi snö.

  Reply
 • 19 april, 2019 at 11:17
  Permalink

  Jag har läst ditt inlägg flera gånger om. Jag är glad att din son har gjort påsken bättre för dig genom åren men samtidigt önskar jag ju att du hade sluppit uppleva den smärtan från första början. Jag har svårt för att finna de rätta orden på något sätt. Jag lämnar den här kommentaren och önskar dig en lite ljusare påsk ❤️

  Reply
  • 19 april, 2019 at 23:23
   Permalink

   Så fint att du skriver så, det har varit tufft för mig. Tack fina du <3

   Reply
 • 19 april, 2019 at 12:51
  Permalink

  Förstår dig verkligen. Det var därför jag själv gick till kyrkan och bara satt där en stund eftersom det är jobbigt runt påsk och blev lite extrajobbigt nu när min kusin nyligen gick bort också. Ta hand om dig!!!
  Sara recently posted..Från noll till hundra

  Reply
  • 19 april, 2019 at 23:23
   Permalink

   Åh, kyrkan kan verkligen vara en fin plats för att släppa ångesten. <3

   Reply
 • 19 april, 2019 at 14:15
  Permalink

  Åh jag är så himla himla tråkig i mitt svar nu. Men påsken är som en vanlig helg för mig. Det är ju alltid trevligt att umgås med familjen iof?

  Reply
 • 19 april, 2019 at 16:08
  Permalink

  Vad tråkigt att höra om din pappa :/ Förstår att du tänker på det extra mycket på påsken. Najs att ni kan ha mysigt ihop iaf 🙂
  Sarah recently posted..NERE VID STRANDEN

  Reply
 • 19 april, 2019 at 16:58
  Permalink

  Jag förknippar påsken med min mormor och morfar så för mig är det bara positiva minnen!! Förstår att det är väldigt jobbigt för dig ❤️
  Katja recently posted..Long time no see…

  Reply
 • 19 april, 2019 at 18:38
  Permalink

  Tråkigt att påsken är förknippat med något hemskt <3 påsken för mej är att umgås med familjen
  Amanda recently posted..Hjärtat hos mej

  Reply
 • 19 april, 2019 at 19:19
  Permalink

  Förstår att påsken blir en sorgsen högtid för dig med tanke på vad som hände med din pappa. 🙁 Påsken är viktig för mig som kristen. Dock så firar jag inte något särskilt trots det. Brukar passa på att jobba och tjäna lite extra ob.
  Hannas krypin recently posted..Smögen från ovan

  Reply
  • 19 april, 2019 at 23:21
   Permalink

   Ja så är det ju :/. Nu ser jag din kommentar och den hade jag helt missat när jag kommenterade hos dig tidigare om frågan gällande påsken för dig 🙂

   Reply
 • 19 april, 2019 at 20:52
  Permalink

  Jag beklagar verkligen❤️ Förstår att de måste vara väldigt jobbigt när man har så starka hemska minnen till den dagen men va skönt att du iallafall kan ha de mysigt med sonen? Kramar
  Yela recently posted..New in & planering

  Reply
 • 19 april, 2019 at 21:22
  Permalink

  Åh! Jag förstår verkligen att påsken är starkt ihopknippat med sorg för din del. Det är nog svårt att komma ifrån det när någonting så fruktansvärd händer vid just en högtid 🙁 Hoppas att ni får en fin påsk du och William trots allt! <3

  Reply
 • 19 april, 2019 at 21:43
  Permalink

  För mig är påsk den bästa “högtiden” då kraven är minimala.
  Jag – som ogillar jul & nyår och då mår skit – har absolut bättre känsla under påsk, ingen ångest.

  Reply
 • 19 april, 2019 at 22:13
  Permalink

  Det riktigt hugger i magen på mig när jag läser om det och förstår din sorg.
  För mig betyder påsken inte så mycket mer än mys och påskägg jag vet, riktigt tråkigt men har liksom ingen annan koppling. Att det oftast är vår älskar jag med påsken.
  My wonderful loves recently posted..Årets första glass

  Reply
  • 19 april, 2019 at 23:57
   Permalink

   Ja absolut, för ett barn blir sånt här svårt :(. Ja så är det absolut :/

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: