På mitt påskbord äter jag…

På mitt påskbord äter jag ungefär samma som på julafton. Helt enkelt påskmat, som jag berättat för ett tag sedan äter jag kött igen eftersom jag ska börja på min behandling mot ätstörningar. När det är klart får vi se hur jag gör, om det blir vegokost igen eller om jag fortsätter äta som nu där jag äter vegetariskt på jobbet men blandkost hemma.

Hur som helst köttbullar är viktiga för mig samt Jansson om det finns. Påskmust dricker jag också gärna, mest för att det hör till tror jag.

Vad äter du på påskbordet?

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Paula
Elisa
Ivars bilder
Karolina
Fröken Rödlök
Jenzel
Itismadeby
Kraka
Mirre
Hannafialotta
BP-computerart
Klimakteriehäxan
Znoggesk

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “På mitt påskbord äter jag…

 • 20 april, 2019 at 01:41
  Permalink

  Precis som dig så är det väldigt likt julmaten, prinskorv är dock jätteviktigt för mig, tror det har med någon koppling till barndomen att göra. Kanske för att jag alltid åt det under en trevlig sammankomst?

  Reply
 • 20 april, 2019 at 08:01
  Permalink

  Hade önskat jag vore vegan men jag kan. Inte bara leva på sallad o sånt .

  Reply
  • 20 april, 2019 at 11:19
   Permalink

   Vegan känns det svår att vara, jag känner att man ska ha så mycket komplement då.

   Reply
 • 20 april, 2019 at 08:14
  Permalink

  Köttbullar är ju det bästa! Vi äter ingen påskmat faktiskt, vet inte om vi någonsin gjort det. Inte vad jag minns.

  Reply
 • 20 april, 2019 at 10:55
  Permalink

  Jag äter det mesta på påskbordet. Eller inte sill och annan fisk då jag inte tycker om det?

  Reply
 • 20 april, 2019 at 13:00
  Permalink

  Inte speciellt mycket utan jag föredrar annan sorts mat. I går blev det en räksmörgås i stället för sillen. Det passade mig perfekt!
  Znogge recently posted..”På mitt påskbord…

  Reply
 • 21 april, 2019 at 00:44
  Permalink

  Förstår helt och hållet att du inte orkat och haft tid att blogga i det kaoset. I år har vi för första gången frångått våra mattraditioner under påsken – alltså att äta lammstek med potatisgratäng. Vi orkade helt enkelt inte röra en fena i det fina vårvädret. Så igår åt vi kinesisk anka och idag sushi. Ooooops., jag vet;-)
  BP recently posted..Glad Påsk:-)

  Reply
  • 21 april, 2019 at 23:00
   Permalink

   Nej det har verkligen tagit mycket på krafterna detta, men börjar se ett litet ljus i tunneln :D. Åh så mycket gott 😀

   Reply
 • 22 april, 2019 at 01:15
  Permalink

  Här blev det också ungefär som julen men Jansson är något jag äter både på påsken och julen. Speciellt min farfars Jansson är riktigt god. Påskmust är ett måste 😀
  Amanda recently posted..Söndag

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: