Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det finns en sak jag har riktig fobi för och det är sniglar. Jag kan inte titta på sniglar och mår fruktansvärt illa av att se dessa slemmiga varelser på diverse platser. Därmed undviker jag skarpt att ens försöka att möta dem, sniglar tycks dessutom må som bäst när det regnat eller på natten. Som tur är håller jag mig innan när det regnar och på natten.

Har du någon fobi?

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel 
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

32 kommentarer

 1. Mördarsniglar gillar jag inte. De är vidriga! Jag var tvungen att tänka efter om jag har någon fobi. Förr skulle jag ha sagt spindlar men eftersom jag har en trädgård och rabatter är möten med spindlar oundviktligt så jag har “botat” mig själv kan man säga.
  Hannas krypin recently posted..Svar på frågor från kommentarerna

 2. Dom där mördarsniglarna är ju så hemska att se. Jag har förbi för ormar. Dom är så otroligt äckliga och läskiga. Ursh och fy för ormar ?

 3. Var gång jag ser eller hör nån nämna sniglar tänker jag på när en kompis berättade om sin då två, tre åriga dotter som plötsligt hade stoppat in en så kallad “mördarsnigel” i munnen å bitit av hen på mitten… jo yes de bodde i Stockholm då.

 4. Sniglar eller snäckor har jag inga problem med men jag har fobi mot hissåkning. Dessutom så avskyr jag ljudet av när någon slipar en kniv.

  Ha en bra start på veckan!
  Znogge recently posted..”Jag har…

 5. Jag kan inte komma på att jag har fobi för något speciellt men jag är lite smårädd för att ramla från höga höjder. Jag kan tycka det är extremt obehagligt att stå uppe på ett berg eller något för det känns som att jag sugs ner och kommer ramla rakt ner typ 😛 Jag kan fortfarande besöka såna platser men det känns verkligen i magen!

 6. Vi har haft en jättelandssnigel som bodde i ett akvarium, Turbo hette han och var vår lilla kelgris ❤ Tänk hur olika fobier kan vara ❤

 7. Sniglar är inge vidare djur. Jag har ingen direkt fobi. Men tycker att det är väldigt jobbigt med större tillställningar. Känner mig väldigt obekväm i det.

 8. Jag har en otrolig fobi mot ormar. Så pass att jag har svårt att till och med skriva det i det här kommentarsfältet. Men har faktiskt aldrig stött på någon som har fobi mot sniglar. Vet att många tycker att de är motbjudande men inte i “fobiform”. Men jag kan verkligen hålla med dig! Speciellt mördarsniglar får mig att rygga tillbaka.

  1. Usch så hemskt, det är hemskt att ha fobier.
   Jag får som kräkningar och svettningar när jag ser sniglar, blir som dig bara av bild ryser jag 😮

 9. Sniglar är snuskiga… men inte så jag har nån fobi för dem.
  Jag har fobi för kackerlackor!
  Här ser man dem ofta både här och där… de är så satans snabba och där det finns en finns ofta tusen (som man inte ser) fy fasiken!!

  Kram kram
  Jenny recently posted..Tid

  1. Förstått att de är rätt vidriga kackerlackor har klarat mig från att se dem men många tycks verkligen ha problem med dem. Äckliga oavsett :-p

 10. De flesta sniglar är äckliga. Håller helt med dig, speciellt när de drar slem bakom sig. Yuck! Sedan finns det ju vinbergssnäckor som är faktiskt ganska vackra, åtminstone i deras hus med vitlökssmör;-)

  Själv blir jag totalt hysterisk när jag ser småkryp, kackerlackor och ormar.
  BP recently posted..Glad måndag

 11. Jag ulkar när jag ser mördarsniglar i rabatter, hu. Jag minns när jag skulle hjälpa min syster i hennes trädgård och jag sprang skrikande därifrån! Fick verkligen bita ihop och hjälpa till!
  Linda recently posted..Sälenfjällen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: