Det här är jag glad över…

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag är glad över att mitt hjärta följdes den dagen när jag plussade för snart femton år sedan med William. Att jag trots min då ålder på nitton år, med avhoppat gymnasium och arbetslöshet valde att bli mamma. Att jag blev mamma som tjugoåring trots att oddsen sa att det här inte är det bästa. Att jag fick styrkan i att bli mamma att göra precis allt det jag vill göra.

Att jag idag är tack vara det där lilla pluset på stickan är mamma till en tonårsson, är trettiofem år gammal och utbildad lärare, förskollärare, doula, undersköterska, Hjälpmamma och kursledare i Amningshjälpen samt har ett år kvar på specialpedagogprogrammet.

Jag är glad över att mitt hjärta följdes, och min drivkraft kom med den. Glad över att få vara mamma till världens underbaraste William.

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel 
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

38 thoughts on “Det här är jag glad över…

 • 25 maj, 2019 at 05:36
  Permalink

  Du och jag blev mamma samtidigt och med ganska lika förutsättningar. Jag hade dock gått klart gymnasiet. Men bodde hemma, gjorde slut med killen under graviditeten och hade inget jobb. Tänk så bra det blev ändå, för oss båda. ???
  Hannas krypin recently posted..Önskefredag

  Reply
  • 25 maj, 2019 at 22:21
   Permalink

   Ja så är det verkligen :). Så fint på många sätt ändå att man tagit sig dit man är trots oddsen eller hur? :D. VI är jättebra 😀

   Reply
 • 25 maj, 2019 at 11:24
  Permalink

  Fint att vara tacksam över! Trotts att du blev mamma så ung och behövde hoppa av gymnasiet, har du ändå lyckats himla bra!! 😀

  Reply
 • 25 maj, 2019 at 11:28
  Permalink

  Du är så himla grym!! Riktigt imponerande resa som du har gjort!!! Du inspirerar!!!

  Reply
 • 25 maj, 2019 at 11:48
  Permalink

  Känslan över den finaste gåvan som man kan få magisk och går inte beskriva i ord. Barnen är det finaste och bästa man har livet igenom
  Kamilla recently posted..Fredag hela långa dagen.

  Reply
 • 25 maj, 2019 at 12:44
  Permalink

  Åh vad fint skrivet av dig! Ens barn är verkligen det bästa och finaste man någonsin gjort

  Reply
 • 25 maj, 2019 at 13:36
  Permalink

  Jag är också så glad över att jag följde mitt hjärtat när jag plussade med Loui. Tänk så mycket som du har tagit igen i livet med dina utbildningar.

  Reply
 • 25 maj, 2019 at 15:24
  Permalink

  Är alldeles för blödig nu under min graviditet, för här sitter jag faktiskt och gråter en liten skvätt över ditt inlägg. Vad fantastiskt fint skrivet, fantastiskt ?

  Reply
 • 25 maj, 2019 at 18:12
  Permalink

  Du är grym Madde, jäklar vad du har hunnit med saker i livet och byggt upp en ordentlig grund! Tiden går fort också, minns när jag snubblade in på din blogg från början. Då var William typ 11 eller något. Det händer mycket på de åren…

  SV: Nej exakt, lite så är det här också. Folk har inte tid och så blir det någon ny som tar tid att lära känna, man får börja om från början igen och när man väl har lärt känna varandra, ja, då slutar den personen och så får man börja om igen. Så det tar ju en hel del energi bara det, men det är så det ser ut…

  Reply
 • 25 maj, 2019 at 21:50
  Permalink

  Så fint skrivet <3

  Att få bli mamma är verkligen det finaste man kan vara med om.
  Du har kommit långt i livet och ska vara stolt över allt du åstadkommit <3

  Reply
  • 25 maj, 2019 at 22:24
   Permalink

   Direkt från hjärtat :). Visst är det så, den finaste gåvan man kan få :). Åh tack 🙂

   Reply
 • 25 maj, 2019 at 22:22
  Permalink

  Ibland undrar jag VAD som bestämmer hur vårt liv ska vara… är det slumpen eller finns det en genomtänkt plan?
  Hur som helst så ordnade Du upp Ditt liv och det är ett bra liv.

  Reply
  • 25 maj, 2019 at 22:38
   Permalink

   Det tänker jag också ofta på. Vad är det som får ens liv att bli som det blir 🙂

   Reply
 • 25 maj, 2019 at 22:24
  Permalink

  Åh vad fint inlägg så fint att du fick en utbildning och att du i dag har en tånårdson ❤️ stark du är fin du
  Amanda recently posted..Strömstad

  Reply
 • 25 maj, 2019 at 23:36
  Permalink

  Vilken fin hyllning till din älskade son William. Har ju sagt det förut men jag tycker att du redan vid 19-årsåldern var otroligt mogen. Nu när du är 35 har du uppnått mycket, mycket mera än många andra i din ålder. Det ska du vara glad och mycket stolt över.
  BP recently posted..Två bokmärken med bonus

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 17:11
   Permalink

   Det var nog så, ibland blir man tvungen också att bli mogen innan man borde. Jag tror att jag ganska tidigt var ganska mogen som person, hade inte samma intressen som jämnåriga och sånt 🙂

   Reply
 • 26 maj, 2019 at 07:25
  Permalink

  Ja man skall följa sitt hjärta, tänk vad bra det blev. Kanske inte optimalt att vara så ung men se vad fantastisk du gjorde det ♥️

  Reply
 • 26 maj, 2019 at 09:58
  Permalink

  Va kul att du är glad över det 🙂 och det ska du med vara 🙂

  Reply
 • 26 maj, 2019 at 10:33
  Permalink

  Din glädje smittar och peppar mig också. Jag är långt i från färdig med skola och med mig själv. Men jag är på gång och hoppas det bara blir bättre och bättre.
  Linda recently posted..Två rädisor

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: