Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag är glad över att mitt hjärta följdes den dagen när jag plussade för snart femton år sedan med William. Att jag trots min då ålder på nitton år, med avhoppat gymnasium och arbetslöshet valde att bli mamma. Att jag blev mamma som tjugoåring trots att oddsen sa att det här inte är det bästa. Att jag fick styrkan i att bli mamma att göra precis allt det jag vill göra.

Att jag idag är tack vara det där lilla pluset på stickan är mamma till en tonårsson, är trettiofem år gammal och utbildad lärare, förskollärare, doula, undersköterska, Hjälpmamma och kursledare i Amningshjälpen samt har ett år kvar på specialpedagogprogrammet.

Jag är glad över att mitt hjärta följdes, och min drivkraft kom med den. Glad över att få vara mamma till världens underbaraste William.

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel 
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

38 kommentarer

 1. Du och jag blev mamma samtidigt och med ganska lika förutsättningar. Jag hade dock gått klart gymnasiet. Men bodde hemma, gjorde slut med killen under graviditeten och hade inget jobb. Tänk så bra det blev ändå, för oss båda. ???

 2. Fint att vara tacksam över! Trotts att du blev mamma så ung och behövde hoppa av gymnasiet, har du ändå lyckats himla bra!! 😀

 3. Känslan över den finaste gåvan som man kan få magisk och går inte beskriva i ord. Barnen är det finaste och bästa man har livet igenom

 4. Åh vad fint skrivet av dig! Ens barn är verkligen det bästa och finaste man någonsin gjort

 5. Jag är också så glad över att jag följde mitt hjärtat när jag plussade med Loui. Tänk så mycket som du har tagit igen i livet med dina utbildningar.

 6. Är alldeles för blödig nu under min graviditet, för här sitter jag faktiskt och gråter en liten skvätt över ditt inlägg. Vad fantastiskt fint skrivet, fantastiskt ?

 7. Du är grym Madde, jäklar vad du har hunnit med saker i livet och byggt upp en ordentlig grund! Tiden går fort också, minns när jag snubblade in på din blogg från början. Då var William typ 11 eller något. Det händer mycket på de åren…

  SV: Nej exakt, lite så är det här också. Folk har inte tid och så blir det någon ny som tar tid att lära känna, man får börja om från början igen och när man väl har lärt känna varandra, ja, då slutar den personen och så får man börja om igen. Så det tar ju en hel del energi bara det, men det är så det ser ut…

 8. Så fint skrivet <3

  Att få bli mamma är verkligen det finaste man kan vara med om.
  Du har kommit långt i livet och ska vara stolt över allt du åstadkommit <3

 9. Ibland undrar jag VAD som bestämmer hur vårt liv ska vara… är det slumpen eller finns det en genomtänkt plan?
  Hur som helst så ordnade Du upp Ditt liv och det är ett bra liv.

 10. Åh vad fint inlägg så fint att du fick en utbildning och att du i dag har en tånårdson ❤️ stark du är fin du

 11. Vilken fin hyllning till din älskade son William. Har ju sagt det förut men jag tycker att du redan vid 19-årsåldern var otroligt mogen. Nu när du är 35 har du uppnått mycket, mycket mera än många andra i din ålder. Det ska du vara glad och mycket stolt över.

  1. Det var nog så, ibland blir man tvungen också att bli mogen innan man borde. Jag tror att jag ganska tidigt var ganska mogen som person, hade inte samma intressen som jämnåriga och sånt 🙂

 12. Ja man skall följa sitt hjärta, tänk vad bra det blev. Kanske inte optimalt att vara så ung men se vad fantastisk du gjorde det ♥️

 13. Din glädje smittar och peppar mig också. Jag är långt i från färdig med skola och med mig själv. Men jag är på gång och hoppas det bara blir bättre och bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa