Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v.24: Avslutning.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. När tog du studenten/gick ut skolan?
  2. När var senaste gången du hade lov?
  3. Hur såg en avslutning i grundskolan ut?
  4. Vad brukade du göra under dina sommarlov?
  5. Vilken låt förknippar du till sommar och avslutning?

När tog du studenten/gick ut skolan?
Jag tog aldrig studenten. Först gick jag ett år på Individuella programmet och sedan gick jag på Barn och fritid ett år och hoppade sedan av. Jag började sedan studera 2005 för att få gymnasiekompetens. 2008 började jag studera på högskolan. Gick ut lärarprogrammet 2012, och året 2017 började jag studera igen till specialpedagog om ett år 2020 har jag gått ut skolan för andra gången.

När var senaste gången du hade lov?
Det var ungefär prick ett år sedan, får lov igen på tisdag när jag går hem från jobbet. Det är en av fördelarna med att arbeta som lärare, dock är det jag går på ny semester och sedan ferie i juli till och med 12 augusti.

Hur såg en avslutning i grundskolan ut?
Vi gick till Orsakyrka, alltid i tåg och med fioler och dragspel. Det är något jag älskar med skolavslutning, att gå där med tåg och fana och folkmusik.

Vad brukade du göra under dina sommarlov?
Som barn var det sola, bada och hänga med kompisar. Vi var en del i Maggås hos mormor och morfar och brukade avsluta sommaren med att besöka min moster i Märsta.

Vilken låt förknippar du till sommar och avslutning?
Den blomstertid det är ändå en klassisk sommarsång som hör skolavslutningen till.

7 Comments

  1. Hej, det måste vara speciellt att tåga till kyrkan i samlad tropp och till musik. Det är nog få förunnat. Men alla sätt att fira är bra, det viktiga är att man känner en gemenskap och en glädje över att man tagit sig igenom ett pluggår och att sommarlovet väntar.

  2. Det låter så härligt att få sommarlov fast jag fattar att du och alla andra lärare jobbar hårt resten av året och jag avundas er inte. Ni gör ett fantastiskt jobb och jag önskade att era löner bättre kunde spegla det jobb ni verkligen gör.

    1. Ja absolut, är egentligen semester vi får med komptimmar. Det är skönt med ledigheten men sen jobbar man hela året fler timmar än man är ledig så nog gör vi lön för mödan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d