En Anders Loman tavla.

Jag var till PMU i torsdags, vid samma tillfälle som jag hittade Megan så gick jag en runda till tavlorna. Eftersom jag letar efter tavlor som min mormors pappa Anders Loman målat så kikar jag alltid på konst för att kanske hitta något. Jag har haft tur en gång tidigare på PMU så hoppas ofta på tur igen. Så var den där sittandes på tavelramen, en Anders Loman tavla ganska stor för 165:-, jag köpte den direkt. Den sitter nu på min vägg och jag tycker mycket om den. Tycker det är fint hur himlen speglar sig i vattnet som jag misstänker är Siljan eller Orsasjön i bakgrunden.

Jag gick ut med den från PMU och tänkte inombords, tänk om jag fått ringa mormor nu. Tänk så glad hon blivit och hur hon då kanske kunde berätta om vart den var målad. Jag kände dock hennes närhet den dagen, först hennes doft och sedan när jag dagen efter tittar under Megans fot stod det Åsa, precis som min mamma heter. Det var som att mormor lämnade lite spår till mig. Älskade mormor du är så saknad!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

30 thoughts on “En Anders Loman tavla.

 • 15 juni, 2019 at 14:14
  Permalink

  Så roligt för dig att du hittade tavlan och vacker är den. Något speciellt med ljuset i den…

  Ha en fin lördag!
  Znogge recently posted..Nu har jag…

  Reply
 • 15 juni, 2019 at 14:16
  Permalink

  ❤❤❤ så underbart fint att du kände hennes närvaro och jag tror absolut den fanns där hos dig och att hon finns hos dig ofta ❤❤

  Reply
 • 15 juni, 2019 at 15:38
  Permalink

  Även inte du kunde visa henne det du var stolt över, är jag säker på att hon var med på ett eller annat sätt eftersom du kände henne!?

  Reply
 • 15 juni, 2019 at 15:55
  Permalink

  Jag hade också tagit det som ett litet spår faktiskt <3

  Reply
 • 15 juni, 2019 at 17:05
  Permalink

  Så härligt att du hittade den tavlan den är väldigt vacker <3 skönt att du kunde känna din mormors närhet fina du <3 massa kramar till dej

  Reply
 • 15 juni, 2019 at 18:01
  Permalink

  Tavlan va jättefin. Gillade också hur himlen solen speglade sig i vattnet. Mormor är saknad så otroligt mycket här också.

  Reply
 • 15 juni, 2019 at 19:27
  Permalink

  Åh vilken tur du hade som hittade den tavlan! Den är jättefin, och så speciellt att veta vem som målade den. Din mormor vet säkerligen att du köpte den. <3
  Lillan Kind recently posted..I längtans tider

  Reply
  • 19 juni, 2019 at 13:33
   Permalink

   Visst är den, det är min mormors pappa så blir min gammalmorfar som målat den 🙂

   Reply
 • 15 juni, 2019 at 22:51
  Permalink

  Va kul meden ny tavla 🙂 den passade ju jätte bra där 🙂

  Reply
 • 16 juni, 2019 at 07:32
  Permalink

  Vad roligt att du har fått tag på en ny Anders Loman-tavla. Den är verkligen fin och vad roligt att din mormor lämnat spår till dig. Så fint att tänka på!
  Hannas krypin recently posted..Äntligen!

  Reply
  • 19 juni, 2019 at 11:40
   Permalink

   Ja jag blev så glad :). Det känns som hon gör det verkligen, eller känns jag märker att hon gör det 🙂

   Reply
 • 16 juni, 2019 at 10:34
  Permalink

  Fint med motiv som ngn släkting gjort och kul att du kom över den till så bra pris

  Reply
 • 17 juni, 2019 at 14:24
  Permalink

  Vilken fin tavla och vad kul att det var din mormors pappa som målat den. Det ökar värdet för dig.

  Reply
  • 18 juni, 2019 at 07:26
   Permalink

   Visst är den, åh ja visst är det så. Den betyder något extra tack vare det 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: