Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Mitt recept på något gott till sommaren…

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Ett recept till något gott, det är är tolkningen kan bli precis så fri man vill. Mitt bästa recept på något gott till sommaren är att aktivt leta efter alla de godheter som vår natur delar med sig av denna årstid. Rabarber, smultron, jordgubbar, vinbär, hallon, blåbär och hjortron. Någonstans har ni det godaste recepten i naturen, där finns allt gott man kan behöva för kropp och själ.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Hannafialotta
Bp-Computerart
Fröken Rödlök
Sweetwords
Klimakteriehäxan
Kirsi
Carolina
Marina
Benita / Livsturisten
Elisa
Trollet
FruElversson

60 Comments

 1. smultron är himla gott tycker jag har nära till naturen där det finns mycket smultron brukar trä det på ett gräs strå <3

 2. Håller helt med dig – recept för sommaren kan vara tips om saker att göra, tips om att ta vara på sin ledighet, tips på lagade godsaker som hämtade rakt upp o ner från naturen o njuta av.

  Ha en fin söndag

 3. Sådant här är perfekt, gratis med!! Min favorit är smultron, så himla gott.
  Vill man dessutom baka på några somriga bär så funkar cheesecake så bra

 4. Så himla fint tips! Vi har jordgubbar och rabarber här hemma, min svärfar har allt förutom blåbär i sin trädgård och det har min svärmor på sitt landställe så vi kommer plocka mycket från naturen i år! Det är det bästa med sommaren och hösten.

 5. Finns så mycket att ta vara på ute i naturen. Finns inget godare än att plocka bär på buskar och bara äta. Fixa en rabarberpaj, eller något annat gott och bara njuta av det, helst tillsammans med kaffe.

 6. Åh kan bara hålla med om att bär är sommarens lilla dessert. Här hemma är våra smultron på g så nästa veckan fonns det nog så vi kan mumsa ioch trä på strån.

 7. Jag håller så med dig! Jag skulle så gärna vilja plocka mer av naturens skatter men jag är lite för lat för att ge mig ut i skogen. Även om jag vill. Hmm, något gott… Måste säga jordgubbar med gräddmjölk, så som jag åt jordgubbar när jag var barn hos min farmor.

 8. Härligt recept! Ja, det går absolut att tolka på flera olika sätt. Jag kommer tolka mitt med ett litet recept på något jag nyss har bakat 😉

 9. Smultron är verkligen jättegoda! Fast dom kommer först på tredjeplats hos mig. Silvret tas av hallonen och guldet blir absolut åkerbär! Sååå himla goda! Fast det var länge sen jag fick förmånen att äta några såna nu…
  🙂

 10. men åhh mumms smultron är verkligen sommrigt o så himla gott o en speciell smak ¨
  synd man inte har ett sånt där jätte ställe me masa smultron eller du kanske har ett sånt ställe?

  kramen o fin måndag vännen

 11. Så rätt som det är sagt. Dina godsaker kan man ju äta direkt också utan recept, vilket underlättar tillvaron enligt mig;-)

 12. Visst är det så att alla frukter och bär på sommaren är så goda, smultron är gott, jordgubbar är ju ett måste på sommaren 🙂

 13. Jag är en riktigt ”bäroman”. smultron och krusbär är mina favoriter! Så sällan man springer på dem bara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: