Inlägget är i samarbete med Alternativ hälsa.

Det är definitivt ingen hemlighet att jag tycker om saker som är bra för hälsan. Jag vet att saker som till exempel hälsokost fungerar och har provat en hel del. En sak jag dessutom hört mycket bra om även om jag ännu inte haft chansen att prova är kolloidalt silver. Men vad är kolloidalt silver? Tänker du säkert nu? Kanske du precis som jag hört om det men har dålig koll på vad det egentligen är för någonting? Kollodialt silver är en vattenreningsprodukt som dödar svampar, bakterier och annat som finns i vattnet. Eftersom kollodialt silver inte får säljas som hälsokost är det istället något som är bra för hälsan. Jag har hört så mycket gott om detta, vet flera som tagit mot leder, håravfall och magproblem. Eftersom jag främst lider av magproblem har jag stundvis funderat på om jag kanske skulle prova detta för att ge magen en chans att läka.

Jag tror ju på att våga prova nya saker, jag har också en tanke på att det folk kallas placebo inte direkt missgynnar oss människor, för även om något kanske inte är vetenskapligt kan det ändock vara bra? För ska man alltid tänka att saker måste vara vetenskapligt bevisat? Räcker det inte med att människor är nöjda och känner att det funkar för att det just ska vara bevis nog för att det fungerat? Jag tänker ibland att människor överlag är snabba med att vara negativ till alternativa behandlingsformer och kanske också helt i onödan? Tänk om du går igenom ett liv utan att våga prova en sak som kanske hjälpt dig frisk bara för att du bestämt dig för att naturens produkter inte är lika bra som läkemedel?

En fråga man kan ställa sig är om det är rimligt att kemikalier framställda i stora laboratorium är bättre än ämnen som kommer från jorden, som kommer från träd, växter och haven. Är det verkligen så att kemiska saker tillverkat av människan är det absolut bästa alla gånger? Jag är inte mot kemiska läkemedel men jag tror att det kan vara av vinst att våga prova naturens läkemedel också, för att själv upptäcka vad som fungerar bäst för just din kropp. Vem vet om det skulle funka med kolloidialt silver, MSM eller något annat för dig och du sitter där och blir frisk från smärta, PMS eller IBS? Det ena behöver inte alltid utesluta det andra, och man skadas inte av att våga prova något nytt och således bli lite nyfiknare i livet.

Men jag har själv varit en skeptiker, som ung såg jag hälsokost som flummigt, men med åren har jag istället omvärderat saker och börjar fundera mer kritiskt kring varför jag inte ska prova saker som funkar för andra? Jag har blivit glatt överraskad av naturläkemedel och känner därmed att jag gärna vill förmedla fördelarna vidare. För det skadar aldrig att prova någonting nytt, man har många saker att vinna med att våga. En dag står man där och känner att man utmanade sig till något man inte trott.

Fb-Button

2 kommentarer

  1. Jag har hört talat om detta men jag trodde de va något helt annat. Haha
    Intressant dock. Ska läsa vidare om detta 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: