Jag kissade nästan på mig när…

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det är nu man ska se hur brutalt ärliga människor är. Gällande detta med att nästan kissa på sig. För mig händer det då och då, trots att jag är duktig på att knipa och gjort det sedan jag läste i mammas Vi föräldrar när jag var tretton år, har jag ändå stundvis riktigt fått knipa rejält för att inte kissa på mig.

Det där med att nästan kissa på sig då, många gånger har det varit när man skrattat lite väl mycket och samtidigt varit kissnödig redan innan. Det är HEMSKT, som tur är så håller man sig men man känner ju att det liksom är nära och varje gång är jag glad att man lyckats komma fram till en toalett i tid. Jag minns även den gången när jag druckit öl i Borlänge och satt på en buss utan toalett och var helt galet kissnödig. Blåsan riktigt sprängde och jag satt och liksom räknade neråt samtidigt som jag höll benen i kors, tänkte att när jag reser mig nu kommer forsen. Men jag klarade mig märkligt nog från att kissa på mig den gång. Dock fick jag jätteont i blåsan efteråt och dagen efter ömmade det rejält i magen.

På sätt och vis så här efteråt funderar jag på saken när man hållit sig så där. Att man lär sig att hålla sig, ett grundläggande behov som vi inlärt oss att verkligen inte göra i tid och otid. Frågan är dock hur bra kroppen mår av att man håller sig när man är så där kissnödig.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Hannafialotta
Bp-Computerart
Fröken Rödlök
Sweetwords
Klimakteriehäxan
Kirsi
Carolina
Marina
Benita / Livsturisten
Elisa
Trollet
FruElversson

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

60 thoughts on “Jag kissade nästan på mig när…

 • 28 juni, 2019 at 00:08
  Permalink

  Nej det är inte alls kul att vara så kissnödig som du beskriver, det är bara jobbigt. Men man lär ju sig att hålla sig men tror inte det kan vara bra 🙂

  Reply
 • 28 juni, 2019 at 06:55
  Permalink

  Att det blivit värre efter förlossningen är inget att ljuga om…. Hoppa när man är kissnödig idag är bara att glömma ??
  Jag gillade att sitta på dammsugaren när jag var liten ????
  Linda recently posted..La in en order för marknaden 😉

  Reply
 • 28 juni, 2019 at 07:21
  Permalink

  Det är verkligen hemskt att skratta så mycket så det känns som man kissar på sig. De har jag vart med om ett par gånger. Jag höll mig alltid i skolan och gick först på toan när jag var hemma. Helt sjukt att man kan hålla sig så länge och mycket.

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 11:32
   Permalink

   Ja verkligen :-o. Det är hemskt!
   Det där med skoltoan och hålla sig är inte okej, vet så många som “hålla sig” började med just i skolan 🙁

   Reply
  • 28 juni, 2019 at 11:35
   Permalink

   Ja fy, det där med appar och små mynt för att betala toaletten?! Helt galet kan jag tycka, speciellt när man är jättekissnödig…

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 07:29
  Permalink

  på en resa i England hade jag ätit rejäl engelsk frukost med många koppar te… resan fortsatte över tre timmar i buss utan toa och motorväg utan stopp, då mådde jag inte bra (vi hade inte fått något program så jag var oförberedd)
  Hanneles bokparadis recently posted..Herr Arnes penningar av Selma

  Reply
 • 28 juni, 2019 at 07:56
  Permalink

  För att inte snacka om när man är kissnödig under graviditeten samtidigt som bebisen får för sig att trycka nedåt lite samtidigt som man skrattar! Herregud! Man har ju hört diverse skräckhistorier om folks urinblåsor som till slut har sprängts och fått döden som följd.

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 11:31
   Permalink

   Ja fy det där minns jag haha :D. Panik verkligen! Ja usch, det är viktigt att kissa när kroppen säger till.

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 08:18
  Permalink

  Nej fy och vara kissnödig.. värsta som finns!!
  Nu när jag är gravid är jag så kissnödig så det finns inte ?❤️❤️ Vilket är svin jobbigt!!

  Reply
 • 28 juni, 2019 at 08:24
  Permalink

  Jag förstår nu varför min barnmorska ville jag skulle öva på mina knipövningar efter förlossningen. Jag önskar jag hade gjort det med. Men det är inte försent. Hihi

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 11:29
   Permalink

   Man ska knipa hela livet som tjej. Så du kan börja redan idag 😀

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 08:51
  Permalink

  Usch har oxå varit sådär mega kissig när jag va mindre.
  O någon gång nu i vuxen ålder med haha

  Jag har hört att försöket man att hålla sig så länge de bara går så är de bra träning till de man blir äldre och att bli inkontinens minskar riktigt mycket.
  Men sen ska de ju inte göra ont på en ?

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 11:29
   Permalink

   Usch så hemskt :/. Jo absolut bra att knipa men att hålla sig för länge är inte bra man kan få UVI och vet att vissa till och med kan behöva sättas kateter på.

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 09:39
  Permalink

  Den känslan är verkligen hemsk! Och den lyckas ofta komma när man sitter i bilkö eller är ute och går!

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 11:28
   Permalink

   Ja fy så är det absolut :-o. Nästan så man undrar om det är psykiskt :-p

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 09:50
  Permalink

  haha gud vilken jobbig bussresa, det borde egentligen finnas toa på alla bussar tycker jag, för inte är det bra eller roligt att sitta och behöva hålla sig under längre tid XD <3

  Reply
 • 28 juni, 2019 at 10:23
  Permalink

  För mig är det inte bra att hålla sig för länge, jag får jätteont till slut och tillslut kan jag bara kissa några droppar i taget då jag väl kissar då

  Reply
 • 28 juni, 2019 at 10:31
  Permalink

  Usch det är så jobbigt när man är så där extremt kissnödig har också hållt mig så mycket så jag fått ont i magen efteråt :O För övrigt så tyckte jag det var såååå jobbigt när man var höggravid och behövde springa upp och kissa var tionde minut om nätterna, då var det minsann svårt att hålla sig ibland 😛

  Reply
 • 28 juni, 2019 at 10:49
  Permalink

  Usch jag kan bara tänka mig vilken ångest det var på bussen! Jag har extremt svårt att hoppa studsmatta har jag märkt! ?

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 11:26
   Permalink

   Det är nog ganska klassisk sen man får barn :-o. Har också märkt den saken några gånger när man hoppat.

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 10:52
  Permalink

  Det är verkligen jobbigt men ibland har man liksom inget val. Förstår att du hade uppskattat en toalett på bussen
  Znogge recently posted..Häcken fick anstå…

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 11:26
   Permalink

   Ja fy så är det ju :-o. Ja önskar överlag att sånt fanns.

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 11:10
  Permalink

  Känner igen mig i att nästan kissa på mig och dessvärre hände det nästan nyligen då jag var övertrött och skrattade som en toka ?

  Det är hemskt och när jag inte kunde sluta skratta så.. Ja, tolka det fritt.

  Hoppas på en fin fredag och bra start på helgen ❤️
  Miss Philipsen recently posted..28: Bildbomb: PUZZEL

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 11:41
   Permalink

   Jag förstår, du är inte ensam är vanligare än man tror misstänker jag 😀

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 11:22
  Permalink

  Det är verkligen jobbigt att vara sådär kissnödig. Ibland drömmer jag om toalettbesök och vaknar sedan jätte kissnödig utan att ha kissat på mig. Konstigt att man aldrig gör det i sömnen trots att det då känns så verkligt. Kramis

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 11:41
   Permalink

   Ja fy det är lidelsefullt verkligen :-o. Ja så har jag också gjort, också tänkt ibland att man haft tur som inte kissat haha.

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 11:54
  Permalink

  Usch, det är verkligen jobbigt att vara sådär riiiktigt kissnödig, speciellt när det inte finns någon toalett i närheten, haha!

  Reply
 • 28 juni, 2019 at 13:28
  Permalink

  Usch det där är inte kul alls! Jag höll på att kissa på mig när jag var på väg till Sollentuna för en kursdag. Stannade på första bästa mack och där satt givetvis en långsittare. Till slut såg kassapersonalen min panik och släppte in mig på personaltoaletten. Tur det, annars hade jag kissat på mig. Det var inte långt i från.
  Hannas krypin recently posted..Vågar jag berätta en sak för dig?

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 21:04
   Permalink

   Åh fy :(. Det där låter fruktansvärt, och sedan hur någon där kan sitta kvar så länge :(. Så himla fint att du fick använda personaltoaletten.

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 13:51
  Permalink

  Att verkligen behöva en toalett och det inte finns någon är ju inte kul 😉
  Jag minns fortfarande fastän det är närmare 20år sedan när jag följde J som då körde lastbil å blev rejält nödig… eftersom han körde bränsle och det var inom tätbebyggt område så kunde jag ju inte direkt sätta mig i diket 😉
  När vi kom fram till en mack höll jag inte på att ta mig ur lastbilen och in på macken för att låna toaletten… det blev ju typ än mer akut ju närmare toaletten jag kom 😀

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 21:07
   Permalink

   Nej usch det är hemskt och inte speciellt kul för blåsan heller :-o. Gud så hemskt det där låter, vilken panik och sedan att känna skräcken i om man ska hinna eller inte på det :-o.

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 13:55
  Permalink

  Åh fy tusan så hemskt att vara så kissnödig på bussen! Det har hänt mig också en gång, och jag trodde verkligen att blåsan skulle spricka på riktigt! Jag tror inte att det är nyttigt att gå och hålla sig i onödan, men ibland har man tyvärr inget val?
  Lillan Kind recently posted..När skaparlustan vaknar igen

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 21:04
   Permalink

   Usch det är fruktansvärt att behöva vara så kissnödig :-o.

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 15:02
  Permalink

  Jag inte bara nästan kissade på mig utan kissade verkligen i byxorna en gång när jag var 20. Det var inte bara en skvätt, hela blåsan tömdes. Det var flera år innan jag fött barn så jag kan inte skylla på graviditet, inte heller på alkohol eftersom jag var helt nykter. Däremot skyller jag på stockholmstrafiken, satt fast i timmar utan möjlighet att kissa, i hissen på väg upp till lägenheten kunde jag inte hålla mig längre. Som tur är var det ingen som såg. Har inte hänt igen trots att jag fött två barn sen dess.

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 21:06
   Permalink

   Fy! Det där låter helt fruktansvärt och klart det kan hända vem som helst :(. Tycker det är fint att du delar med dig dock, utifrån det här inlägget kan man se att det är ganska vanligt och jag tror absolut din berättelse kunde varit vem som helst av oss. Hemskt att trafiken ska behöva vara så att man ska sitta fast i flera timmar och inte kunna gå på toaletten, det är något fel med samhället då. <3

   Reply
 • 28 juni, 2019 at 15:27
  Permalink

  När man håller sig tillräckligt länge blir det riktigt jobbigt, jag har också fått ont i magen när jag inte kunnat kissa när jag har velat!

  Reply
 • 28 juni, 2019 at 16:47
  Permalink

  Jobbigt med bussresan, och öl blir man ju verkligen så kissnödig av med .. 🙂
  Tror inte heller det är bra att hålla sig för länge!

  Ha en fin fredag och så skönt med semester för dig 🙂

  Reply
  • 28 juni, 2019 at 21:06
   Permalink

   Ja fy inte var det kul direkt :-o. Ja man blir ju det verkligen :-o.

   Reply
  • 28 juni, 2019 at 22:38
   Permalink

   Jag tror du försökt skriva något till mig, men det är tomt 🙂

   Reply
 • 1 mars, 2020 at 15:27
  Permalink

  Jag har oxå nästa inte kissat på mig utan faktiskt kissat på mig. Trodde att jag hade en järnblåsa o kunde hålla mig hur länge som helst med det fick jag surt erfara att det inte gick. Va iväg på jobb ute, toaletten låg en bra bit bort därifrån vi va, började känna vid tio-tiden att toa hade varit bra. Men ignorerade den känslan. Vid tre åkte vi därifrån o jag tänkte vi stannar nånstans på vägen hem, hade en resa framför oss på ca 2 timmar. Då hamnade vi i bilkö, det kändes som jag hade kontroll. Så jag väntade o väntade kön släpet men vi stannade inte bilen, jag var verkligen påtagligt kissnödig. Men jag levde ju i tron att jag som inte ens fått barn kan hålla mig. Tillslut sa jag till min kollega att jag måste stanna vid närmaste mack. Jag körde in på parkeringen, och nu va det kris, så illa att jag inte kunde ta mig ur bilen, samlade all vilja jag hade men utanför bilen släppte det. Jag stod alltså utanför en mack o kissar i byxorna. Jag ville sjunka genom marken. O tillsammans med min kollega. Det va så sjukt, det va en sån skam och allt va mitt fel… jag va så ledsen, och jag kände mig så bortgjord.. så mitt råd! Kissa när kroppen säger att den vill det❤️

  Reply
  • 3 mars, 2020 at 20:12
   Permalink

   Åh det här låter verkligen som en hemsk upplevelse att sitta och vara så galet kissnödig och sedan inte hinna på toaletten. Det finns verkligen få saker som jag kan tänka mig ha en sådan känsla så som du beskriver det. Men vet du jag tycker inte du ska känna dig bortgjord <3, det är nog flera som varit med om det här. Att prata om saken är bra då uppmärksammas det. Tusen tack för dessa ord :).

   Reply
 • 18 maj, 2020 at 11:09
  Permalink

  För några år sedan åkte jag bil med flera kollegor (2 av dem var män) till en konferens. Vi fastnade i en jättetrafik och jag som hade druckit ett par koppar kaffe tidigare blev galet nödig. Vi lyckades rulla fram till en mack och jag sprang ur bilen innan den ens stannat och de andra kom efter. Men det stod 2 personer i kön redan. Så inför mina kollegor, varav 2 manliga, så hoppar jag upp och ner med händerna mellan benen innan jag helt tappar kontrollen. Byxorna blev genomvåta. Alltså jag kan fortfarande känna råångest bara av att tänka på när jag står där och kissar ner mig helt inför mina manliga kollegor.

  Reply
  • 20 maj, 2020 at 07:57
   Permalink

   Åh men fy din stackare! Men vet du jag tycker inte du ska skämmas eller ha ångest över det där <3. Det kunde hända vem som helst, tror det är mer vanligt än ovanligt. Är man tillräckligt kissnödigt så sker en olycka våra kroppar kan inte stå emot. <3

   Reply
   • 20 maj, 2020 at 09:46
    Permalink

    Jo det är nog fler än man tror som någon gång kissat ner sig. Fast kanske inte inför sina manliga kollegor. Och att man dessutom bröt ihop och började tokböla…Nej, det kommer att dröja innan jag kan tänka på det utan att känna tokångest. Men det är säkert så att man nojar sig mest själv i onödan men det går inte att låta bli. Bara tanken att de sett mig i den situationen…

    Reply
    • 20 maj, 2020 at 09:53
     Permalink

     Fy 🙁 . Tycker du det är värst att var manliga kollegor med för att de var just män? Jag tänker om det hänger ihop med det där att man redan innan känner sig inte helt på samma nivå som männen redan från början. Rädslan att bli utsatt för hån och sådant. <3

     Reply
     • 20 maj, 2020 at 10:07
      Permalink

      Det hade varit hemskt att kissa ner sig inför kvinnor också men jag tror kvinnor lättare kan relatera, det är ju främst vi som drabbas av såna problem. Och jag kan känna mig underlägsen männen på jobbet, känns som man måste prestera dubbelt så bra för att känna sig på samma nivå. Och då vill man heller inte bli emotionell så lätt. Det kanske är min noja men att tömma hela blåsan i jeansen och börja böla kändes outhärdligt att göra inför dessa män. Ingen hånade mig eller så men jag kände mig bara så liten inför dem.

     • 20 maj, 2020 at 10:10
      Permalink

      Det hade varit hemskt att kissa ner sig inför kvinnor också men jag tror kvinnor lättare kan relatera, det är ju främst vi som drabbas av såna problem. Och jag kan känna mig underlägsen männen på jobbet, känns som man måste prestera dubbelt så bra för att känna sig på samma nivå. Och då vill man heller inte bli emotionell så lätt. Det kanske är min noja men att tömma hela blåsan i jeansen och börja böla kändes outhärdligt att göra inför dessa män. Ingen hånade mig eller så men jag kände mig bara så liten inför dem.

     • 25 maj, 2020 at 08:19
      Permalink

      Så är det säkert 🙁 . Usch jag skulle bara vilja ge dig en kram som behövt genomlida detta :(.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: