Andra i trafiken anser jag vara…

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Överlag tycker jag nog folk sköter sig bra i trafiken. Precis som jag gör misstag gör andra det. Men är det några jag riktigt tycker är obehagliga i trafiken så är det cyklister. Det är som att vissa inte förstår att även de är dödliga. Förra veckan när jag i vanlig ordning gick som promenadist ner mot stan kommer en man susande ner för backen och trampar dessutom, jag gick på gångbanan och han kom på cykelbanan. Inget fel med det, förutom att jag tänkte oj där går det fort, och så hör jag honom ropa “KOM igen nu då” och det kommer ett barn, 4-5 år vinglade ner för backen med cykeln. Hen åkte in på gångbanan och ut i cykelvägen, då farten på den lilla cykeln gick fort. Problemet med denna gata är att det är utfarter för bilar hela vägen ner. Även om man är medveten om detta, och det är cykelpassage så kan vad som helst hända, MAN kan inte förlita sig på andra. Jag fick ont i magen av det jag såg.

Som mamma när sonen var liten var jag alltid så noga med att “vi stannar”, vi skulle titta åt båda hållen och sa ramsan “Ingen bil, ingen bil, ingen krokodil – fil” och gick sedan över vägen tillsammans. Vi gick inne på gångbanan och höll koll på bilar och cyklister. Jag har alltid haft tanken om att “man kan inte lita på någon“.

Men som sagt, de flesta sköter sig och gör något misstag då och då, det är mänskligt att fela, men nog får man hjärtat i halsgropen då och då.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan
Hanneles bokparadis
Mösstanten
Mirre

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

31 thoughts on “Andra i trafiken anser jag vara…

 • 7 juli, 2019 at 07:46
  Permalink

  Nu har jag ju bara haft körkort några dagar men jag håller med om cyklister, har redan varit nära många gånger med cyklister som bara kastar sig ut och ungar som cyklar mutt i vägen utan hjälm, man blir ju rädd.

  Reply
  • 7 juli, 2019 at 11:07
   Permalink

   Ja fy, det är läskigt man är så oskyddad som cyklist också.

   Reply
 • 7 juli, 2019 at 07:58
  Permalink

  Kan förstå lite hur du känner. Här om dagen när jag åkte med sambon var där två pojkar som cyklade fram och tillbaka framför bilarna hela tiden.

  Reply
 • 7 juli, 2019 at 08:04
  Permalink

  Det är så fruktansvärt. Är ju en lag på det skall stanna om dt är övergångsställen.. hände en olycka för några dagar här sen.. en ung man dog för han inte kolla ordentligt ❤️ Såå hemskt! Bra ämne att du skriver om!

  Reply
  • 7 juli, 2019 at 11:06
   Permalink

   Ja, men många tycks inte bry sig om den regel. Åh fy så hemskt :(.

   Reply
 • 7 juli, 2019 at 08:17
  Permalink

  Som vuxen har man ett stort ansvar att lära barn trafikvett. Vi gjorde på samma vis för att träna barnen och det var liksom en självklarhet!
  Znogge recently posted..Lilla S anlände…

  Reply
  • 7 juli, 2019 at 11:05
   Permalink

   Det håller jag med dig om, det är så viktigt att läsa sitt barn och även förstå allvaret själv 🙂

   Reply
 • 7 juli, 2019 at 08:48
  Permalink

  Cyklister kan jag bli så vansinnigt irriterad på!!!

  Reply
  • 7 juli, 2019 at 11:13
   Permalink

   Ja fy inte är de roliga när de inte sköter reglerna i alla fall, eller utsätter människor för fara.

   Reply
 • 7 juli, 2019 at 08:52
  Permalink

  Jag är väldigt varsam när jag går i trafiken ? man vet inte riktigt om vissa stannar eller inte
  Amanda recently posted..Helt slut

  Reply
 • 7 juli, 2019 at 09:05
  Permalink

  Cyklister är, förlåt uttrycket, HELT JÄVLA LIVSFARLIGA. I Varberg sitter skyltar överallt där det står “Cyklande sker på gåendes villkor”. Du kan tro att jag ville slita ner varenda en och banka upp överallt här i Västerås. Får ont i magen när jag läser om barn som hetsas av vuxna som inte har något som helst konsekvenstänk ?
  Moa Larsson recently posted..DET VACKRASTE SOM FINNS

  Reply
  • 7 juli, 2019 at 11:05
   Permalink

   Usch ja det är hemskt och tänk om något händer. Ja eller hur, jag undrar om vissa vuxna inte förstår hur små barn är egentligen :(.

   Reply
 • 7 juli, 2019 at 09:22
  Permalink

  Det finns verkligen så många nötter i trafiken så jag ibland önskade att alla borde testa om sina körkort efter kanske 20 är. Ja pratar mkt i bilen när jag kör själv och kan blir både sur och arg på övriga trafiken. När någon åker med är jag tyst.
  Kamilla recently posted..FFF = Lördag, Lördag och Lördag.

  Reply
  • 7 juli, 2019 at 11:04
   Permalink

   Ja så tycker jag med, man skulle få testa sina körkunskaper. Lika så kolla syn och reaktion vid 70 kan man tycka.

   Reply
 • 7 juli, 2019 at 09:41
  Permalink

  Cyklister är verkligen värst. Jag bor ju i en cykelstad där många cyklar, dom cyklar verkligen som dårar. Den ramsan ska jag använda med Loui. Jag litar inte heller på att andra tänker säkert i trafiken

  Reply
  • 7 juli, 2019 at 11:04
   Permalink

   Usch sånt där är inte okej, är ju så jag tänker också :(. Cykelstad är Falun också. Använd den, det blir roligare så :).

   Reply
 • 7 juli, 2019 at 10:41
  Permalink

  Något som stör mig i trafiken är när folk kör onödigt defensivt. Ja, det kan man göra, när någon kör riktigt långsamt och folk gör tokomkörningar på grund av det. Sånt stör mig. Men jag håller med om cyklister. Många kör som idioter och händelsen du berättar om låter riktigt läskigt. Tänk om barnet kört omkull. ??
  Hannas krypin recently posted..Ett foto i timmen

  Reply
  • 7 juli, 2019 at 11:02
   Permalink

   Usch sånt är läskigt, aldrig förstått hur någon kan göra sådant helt utan samvetskval :-o.
   Ja jag vet, det är ganska brant backe också, hen hade gjort sig rejält illa om det gått “bra”.

   Reply
 • 7 juli, 2019 at 11:13
  Permalink

  Håller med om cyklister, jag kör ju bil ofta och får dela körbana med cyklister .. att dem väljer att cykla bland bilar när det finns cykelbana dessutom. Kommer Aldrig förstå detta, det är dem som är oskyddade ..:/
  Mycket konstigt beteende ..

  Reply
  • 7 juli, 2019 at 11:47
   Permalink

   Ja det där förstår jag inte heller? När det finns en jättefin cykelbana varför då köra på vägen? Där man är helt oskyddad :-o.

   Reply
 • 7 juli, 2019 at 14:10
  Permalink

  Håller verkligen med Dig att just cyklister är en fara i trafiken… mest för sig själva, för jag tror ju att en oskyddad cyklist gör sig mer illa än jag i bilen.
  Barn och cyklar är en av mina största rädslor. Här omkring cyklar skolungar i klunga på väg hem från skolan.
  Men även äldre personer som cyklar skulle behöva trafikvett.

  Reply
 • 7 juli, 2019 at 18:06
  Permalink

  Cyklister är lite galna i trafiken tycker jag och dom verkar tro dom är dom ända som cyklar haha

  Reply
 • 7 juli, 2019 at 23:39
  Permalink

  Cyklister verkar omedvetna om att trafikregler gäller dem också. Kör ut överallt utan att se sig för. Helt livsfarliga.
  Rent generellt är trafiktempot väldigt högt. Minst 20 km/h över hastighetsbegränsningen är standard. I alla fall i Stockholm.
  Kraka recently posted..Evakueringsplan

  Reply
 • 7 juli, 2019 at 23:46
  Permalink

  Håller helt med dig! Cyklister, speciellt då cykelbanorna ibland är för både cyklister och fotgängare, är livsfarliga. De verkar äga “hela” gatan. De struntar uppenbarligen i sin egen och alla andras hälsa.
  Annars tycker jag även att bilister verkar totalt ha glömt att sätta på blinkers. Okej, om de inte gör det när de kör till höger, men om de åker i snigelfart och vill svänga vänster och inte blinkar så…
  BP recently posted..Skyltsöndag #217

  Reply
  • 8 juli, 2019 at 20:58
   Permalink

   Ja helt galet :-o. Man blir verkligen livrädd ibland. Det där med blinkers ja? VARFÖR är det så svårt att ta och visa vart man ska?

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: