Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag satte mig och funderade en stund. Vilka köp har jag någonsin ångrat? På rak arm vet jag inte, så slog det mig att godis och gott ofta är saker jag ångrat. Helt klart därför att jag fått skuld och skamkänslor efteråt, mina ätstörningar har nämligen med enkelhet talat om för mig att detta var fel. Att unna sig en kopp choklad, eller att köpa en påse godis. Att äta chips, sådant har varit förlegat med saker som jag ångrat. Förbjudit mig själv att äta, idag känner jag fortfarande så men talar om för hjärnan att det är okej. Mina ätstörningar ska inte tala om för mig vad som är rätt eller fel, jag precis som alla andra får äta vad jag vill utan skuld och skam, samt ett ångrande av köpet.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan
Hanneles bokparadis
Mösstanten
Mirre
Marie i Skrifvarstugan

14 kommentarer

  1. Jag kan förstå hur du menar. Jag hade själv ätstörning när jag var yngre. Men nu kan jag ändå unna mig något gott. Hoppas du också kan det.

  2. Det sägs vara bättre att ångra det man gjort än att ångra det man ogjort, vet inte om det är det samma med köp.

  3. Försöker också komma på ett köp jag ångrar och det måste vara den första sjusitsiga bilen vi köpte. Den var importerad. Hade gått 15000 mil. Det ingen av oss tänkte var att bilen hade gått 15000 miles. Vilket blir något helt annorlunda när man räknar om det i mil. Helt plötsligt var det inget bra köp längre….

  4. Förstår ditt svar till din fråga, speciellt med tanke på att du lider av ätstörningar. Men jag är otroligt imponerad att du har ”tacklat problemet” på det sätt du har gjort. Det är ALDRIG fel att unna sig både sött och salt godis ibland. Det är naturligt och, ja rätt helt enkelt!

  5. Jag ångrar just nu att jag köpte för attt kunna ha premiumtemat på wp för jag valde ju inget av det ändå och wptemat har bara ställt till med problem på bloglovin haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa