En familjedag i Västerås.

I fredags begav vi oss till Västerås. Vi var alltså jag, William och Björn. Vi tog min bil och parkerade vid Mälardalens högskola och gick sedan in till stan. Vi ville gärna se något annat än Falun i sommar och jag gillar Västerås, och William har inte besökt staden mer än Kokpunkten. Vi åt god mat på samma restaurang med asiatisk mat som förra året när jag och Björn var där, och det var jättegott.

Vi åkte ännu en gång och besökte Tidö Slott. William har aldrig varit där men jag och Björn besökte platsen förra året. Vi gick runt, tittade och tog sedan varsin glass i solen. Sedan gick vi och spanade lite vid stranden som låg en liten bit därifrån.

Det är så galet vackert att gå runt där i slottsmiljön och sedan var det extra roligt att ha med William som inte tidigare varit där.

Jag tog några bilder på kanonkulorna som stod utanför slottet, sådant fascinerar mig verkligen. Tänkt att människor verkligen använt just detta.

Jag börjar automatiskt tänka mycket när jag går på såna här platser. Kring hur livet varit då jag inte själv levde. Tänk att människor i vackra långa klänningar gått där, vad tänkte de på? Satt de utomhus i värmen på slottet, precis som vi idag vandrar där för att se det förgångna.

Jag gillar verkligen alla fina statyer som är placerade runt slottet. Som denna ängel på en vad jag misstänker vattendrake av något slag.

Vi var kvar länge i Västerås och vet ni jag lyckades även fynda en hel del. På Myrorna i Västerås köpte jag en tallrik med Orsadräkten på. Eftersom det fanns tre så köpte jag en till mig och två åt mamma. Jag var in på Polarn och pyret och köpte en baddräkt. På Twilfit köpte jag mig en ny BH, och på Cervera visade det sig vara utförsäljning av utgående Gynning glas som jag samlar på så ett fick följa med hem. Jag var även in på Åhléns outlet och köpte två kökshanddukar för 20 kronor. De är i återanvänt material så känns hur bra som helst.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

54 thoughts on “En familjedag i Västerås.

 • 5 augusti, 2019 at 09:20
  Permalink

  Men vilken mysig dag! Jag brukar avundas dom som levde då, tror jag hade passat in där haha!
  Rea på Gynning glas lät ju som drömmen, jag samlar med.

  Reply
  • 5 augusti, 2019 at 11:03
   Permalink

   Åh ja :D. Tror detsamma, nog för det var fattigt och hemskt på många sätt men tror det var mindre stress.
   Ja eller hur, värsta fyndet 😀

   Reply
 • 5 augusti, 2019 at 09:25
  Permalink

  Nu måste jaguars fråga, vem är Björn? Vän, bror?
  eval8 recently posted..Insikt

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 09:36
  Permalink

  Men vad härligt med familje dag!
  Mycket fina fynd hittade du! Ska med kika nån dag denna vecka på stan om mAn hittar något ?
  Så fint slott det ser ut som!

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 09:48
  Permalink

  Men vad roligt att läsa om Västerås. Är just nu i Västerås på cafe sonen har uppdrag här idag och jag hängde på. Tack för tipsen

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 11:06
  Permalink

  Mina föräldrar gifte sig Västerås för typ så där 56 år sedan.
  Däremot har jag aldrig hittills i mitt liv varit till Västerås.

  Så fina fynd och en riktigt bra dag verkar Ni haft.

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 11:48
  Permalink

  svar Eftersom min mor hade barn sedan tidigare ansågs det väl kanske inte riktigt rätt med ett kyrkbröllop, min moster – min mors äldsta syster – var bosatt i Västerås med sin man å därför tror jag de valde att gifta sig där.
  Mina morföräldrar var lite eljest 😉 och min far hade 14 syskon så ett “stort” bröllop hade kanske blivit för dyrt… jag vet faktiskt inte, jag mest bara gissar 🙂

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 12:01
  Permalink

  Vilken härlig utflykt ni var på och jag älskar gamla slott. Jättefina köp och tallriken är verkligen fin! <3 Kramis

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 12:25
  Permalink

  Åh så himla mysigt ni har haft det! Har faktiskt aldrig varit i Västerås men de verkar va en fin stad!

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 13:37
  Permalink

  Vad mysigt detta låter. Promenera på dessa gatorna igenom stan! ☺️ Älskar besöka slott och fästningar. Så mycket historia och berättelser! ?

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 16:09
  Permalink

  Mysigt att åka iväg en sväng med familjen. Ser jättefint ut. Tycker det är lite obehagligt att kanonkulor användes förr. Har varit på ett annat ställe nån gång kommer inte exakt ihåg vart men där hade dom kanoner kvar & det stod att sånt använde man förr.

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 18:13
  Permalink

  Vilken mysig utflykt som ni har gjort. Jag funderar också på såna saker när man går vid fina gamla herrgårdar och hus. Vilka bra fynd som du gjorde. Glasen från Carolina Gynning är ju så fina. Jag skulle också vilja samla på dom ?

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 21:52
  Permalink

  Va kul att åka lite på roadtrip tillsammans , det såg väldigt fint ut där har faktist inte varit där i Västerås innan .,.

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 22:04
  Permalink

  Åh så mysigt att ta en dag med din son och din sons pappa i Västerås! Du hittade en massa roligt i staden ser jag 😀 fint att du fixade tallrikar till din mamma också!

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 22:48
  Permalink

  Ohh fler som är i Västerås och det är en vacker stad, snygg baddräkten var, vart jag nyfiken på, samt snygga tallrikar. Slottet har vi aldrig besökt kanske man skulle göra då, såg ju vackert ut

  Reply
  • 7 augusti, 2019 at 13:37
   Permalink

   Ja precis :D. Vi åker dit varje sommar, sen pluggar jag ju där så är där ofta därför med 🙂

   Reply
 • 5 augusti, 2019 at 23:28
  Permalink

  Vad kul dag! Och roligt att fynda lite 🙂
  Linnea recently posted..New in

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 23:37
  Permalink

  Men så fint där är 😀
  Älskar oxå att gå och kolla på hur och vad man använde förr i tiden
  Sjukt häftigt iaf
  Men så fina statyer där är

  Reply
 • 6 augusti, 2019 at 01:50
  Permalink

  Men vilket härligt inlägg vännen & måste säga att bilderna var så himla fina! Brukar också tänka mig bort på sådana platser & tycker de är så fascinerande. Speciellt detta med kanoner och liknande saker! Fint du shoppat också ?❤️

  Reply
 • 6 augusti, 2019 at 03:04
  Permalink

  Västerås är verkligen en fin stad och du verkar ha hittat väldigt många fynd den dagen. Det är så kul när man hittar billiga saker 🙂

  Reply
 • 6 augusti, 2019 at 07:00
  Permalink

  Vad mysigt att åka till Västerås med familjen kul att du hittade lite fynd med ?

  Reply
 • 6 augusti, 2019 at 07:14
  Permalink

  Vilken mysig dag ni har haft. Såg jättefint ut. Har aldrig varit där själv

  Reply
 • 6 augusti, 2019 at 12:39
  Permalink

  Så bra att ni kan umgås så mycket 🙂 Vad jag förstår är ni inget “par”, men jag har kanske missuppfattat…
  eval8 recently posted..Insikt

  Reply
 • 6 augusti, 2019 at 23:18
  Permalink

  Det är verkligen något speciellt med att se sin stad fotad av andra människor, beskriven av andra människor. Så fint! Jag hoppas att vi springer på varandra på kullerstensgatorna någon gång ?
  Moa Larsson recently posted..TISDAGSRECEPTET – GRÄDDIG PENNE

  Reply
  • 7 augusti, 2019 at 13:26
   Permalink

   Ja eller hur :D. Vet när folk besökt Falun också, men får verkligen lite speciella känslor då 😀

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: