Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Loppis & second hand Porslin

En dag i Gävle.

Egentligen borde jag skriva kväll, men det här var vad dagen mest erbjöd. Björn skulle köpa ny toalettstol och bästa pris var i Gävle så vi åkte dit. Där var det visst Cityfesten som vi hamnade mitt i.

I Gävle drog vi mot olika butiker. William skulle spana in skatebutiken som visade sig ha utförsäljning. Björn skulle kolla in skivbutiken och jag Myrorna som alltid levererar i Gävle, så också idag. På vägen hem åkte vi till Sandviken och Monroes som jag verkligen kan rekommendera.

Så vad hittade jag då på Myrorna i Gävle? Först och främst en Anders Loman tavla, för er som är nya var han min mormors pappa. Jag skickade bild till mamma och brorsan, min bror köpte tavlan så den är nu hos honom. Själv hittade jag en Bland tomtar och troll samt fyra stycken små assietter av porslinet jag fick av mamma och mormor i examenspresent och som jag samlar på. De heter Schumann Arzberg och jag tycker mycket om det.

32 Comments

 1. En trevlig dag ser det ut som … och vilket bra fynd med assietterna! De är verkligen jättefina!
  Boken ”Bland tomtar och troll” är en riktig klassiker!
  Ha en fin helg!

 2. Gävle brukar jag åka till emellanåt och shoppa. Det finns betydligt fler butiker där än vad det finns här där jag bor. Gävle är en fin stad tycker jag.

 3. Hej, du är mobbad hos mig! Jo jag skojar inte, dina kommentarer hamnar i modereringskö, om det är någon tröst så är du inte den enda. Ingen som har wordpress har heller kunnat förklara varför kommentarer från en del alltid hamnar på kölistan och måste godkännas! Jag ber rodnande om ursäkt för min taskiga bloggadministratör som sitter på ett moln någonstans o har skitkul. Men, du ska veta att så snart jag går in på min mejl, vilket jag gör flera gånger om dagen, då godkänner jag de kommentarer som ev. har blivit rödlistade. Ha en skön lördag, jättefina fynd på Myrorna. Och kul att du kunde komplettera din tallrikssamling. På gamla dar gör jag tvärtom. Jag köper enstaka tallrikar som jag gillar och sen när jag ska servera mig min ensamma middag är det kul att välja vilken tallrik jag vill ha just då!

 4. Gillar att va i Gävle både på ishockey Brynäs är bäst o fotboll har ja varit på

  Är det pizza i Sandviken ?
  Kul på loppisar man hittar alltid något faktiskt roligt med fynd

 5. Så kul med en utflyktsdag.
  Fina fynd Du gjorde.

  Jag hade hoppats på en dag då J skulle ha tid, möjlighet och vilja umgås med mig å Elin men tyvärr så blev det som vanligt så att han inte har tid att vara med oss. Känns tråkigt.
  Helt ärligt så ibland känns det mest som om jag vore själv med Elin å hundarna.

 6. Jag var ofta i Gävle, när jag var yngre. Jag hälsade på min moster där. Vilket fint porslin du fyndade!! Du är bra på att hitta snyggt fynd!

 7. Har aldrig varit i Gävle men det ser ut att vara en fin stad. Vad kul att ni alla hittade något ni ville ha. Jag älskar att gå på loppis så hade hittat något på myrorna jag också 🙂

 8. Åh Gävle! De är verkligen en fin stad, varit där en gång men hade gärna velat åka dit igen. Superfint porslin du hittat, man kan verkligen göra riktiga fynd på Second hand! Så roligt ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: