Hitta kärleken online.

Inlägget är i samarbete med Dejtingplatsen.se

Jag tänkte på saken för någon dag sedan, hur världen förändrades när vi fick tillgång till internet och det stora spindelnätet som numera kretsar runt oss varje dag. Jag stod inne i badrummet med tandtråden i handen när ett minne poppade upp i mitt huvud. Jag kom ihåg min första lägenhet, jag hade varken hemtelefon eller bredband i den. Eftersom hemtelefon krävdes för internet där 2001 när jag som sjuttonåring flyttade hemifrån så är det inte så konstigt, idag har knappt någon inklusive mig själv hemtelefon men där och då var man tvungen till saken. Hur som helst, när jag flyttade till min andra etta året efter 2002 så skaffade jag mig hemtelefon och internet via modem som jag endast satt på under kvällarna, eftersom det var billigare efter 18:00. Året efter det när jag flyttade till min tredje lägenhet och då här i Falun skaffade jag bredband, eller ADSL som jag vill minnas att det hette.

Hur som helst, innan internet så träffades man kärleken på krogen, jobbet eller möjligen på en pinsam middag där någon försökte para hop dig med en total främling. Det där kan verkligen inte varit någon hit alla gånger, så tänk er då vilken total förändring det är idag med internet där du kan träffa kärleken på en sekund bara ett knapptryck bort. Nätdejting är numera ett av de enklaste sätten att hitta kärleken på. Det finns dessutom ett stort utbud med diverse sajter som helt specialiserat sig på att just du ska finna kärleken. Nog är det ändå ganska fascinerande, speciellt om man tänker på hur krångligt det var med internet där i början av 2000-talet, jag tänker att den stora kärleken måste varit svårare att hitta då mot idag.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

2 thoughts on “Hitta kärleken online.

 • 30 augusti, 2019 at 10:29
  Permalink

  Hehe, jag minns fortfarande de där ljudet från modemet när man kopplade upp sig. Ja klockan 18 var det som gällde. Brorsan och jag fick 30 minuter var.

  Ja jag har varit på så himla många nätdejter genom åren men faktiskt så träffade jag maken på krogen för några år sedan och det var tack vare en gemensam vän 😀

  Reply
  • 30 augusti, 2019 at 10:49
   Permalink

   Haha jag med, det där drrrplingplingplingdrr haha. Åh så fint att ni träffades så 😀

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: