När jag tänker på elfte september så?

Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Elfte september datumet som många förknippar med ren och skär ondska. Jag tänker ju ofta på när jag var sjutton år och hörde om flygplanen som körde in i byggnaderna. Men också tänker jag på tiden som nittonåring, när det gick ut att Anna Lind en politiker hade blivit knivhuggen, och sedan dog.

Det är klart att sådant påverkar en att tänka lite extra på sådana här dagar. Trots det så tänker jag faktiskt allra mest på att det var den 11 september 2004 som jag hade helt galet ont och fick lägga sin på förlossningen då jag hade värkar men inte öppnat mig. Det fortsatte så fram tills den 3 oktober när William föddes. Jag hade även ett rum på BB i Falun, men om det har jag skrivit många gånger.

Hur tänker du på 11 september?

Deltagare i septemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

BP-Computerart
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette 
ditten_datten
Mina
StenhagenBettan 
Zinnie

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

46 thoughts on “När jag tänker på elfte september så?

 • 11 september, 2019 at 05:53
  Permalink

  Ja det är ett datum man förknippar men den 11 september för mej det med Anna Lind var värkligen hem
  Amanda recently posted..Gårdagen

  Reply
 • 11 september, 2019 at 11:36
  Permalink

  Det är såklart en stor världssorg. Tror ingen som levde då någonsin kommer glömma. En sådan tragedi som lett till så mycket ont.
  Pärla recently posted..Inte helt hundra

  Reply
 • 11 september, 2019 at 12:30
  Permalink

  Precis som du så tänker man på terrordådet i USA med world trade center, och mordet på Anna Lindh. Känns inte som något positivt datum alls.

  Reply
 • 11 september, 2019 at 12:59
  Permalink

  Jag minns inte när de hände då jag var rätt liten men jag tycker det är hemskt att se bilder och läsa om det fruktansvärda som hände
  Emma recently posted..Det är så gulligt

  Reply
  • 12 september, 2019 at 21:56
   Permalink

   Jag förstår det, är ju olika när. Tror dock alla vet om det, lite som med förintelsen och såna saker man har fått höra om sakerna.

   Reply
 • 11 september, 2019 at 13:01
  Permalink

  Ja nog för attentaten och mordet med sig att man tänker på det, det går verkligen inte komma ifrån, hemskt.

  Oj vad länge du fick hålla på ända till 3 okt
  Marie recently posted..Amerikanska pannkakor à la LCHF

  Reply
 • 11 september, 2019 at 13:17
  Permalink

  Denna dagen minns jag så väl. Wille som är drygt 2 år är ute på gården med min vännina och leker medan jag var inne och ammade son nummer två som var drygt 1 månad. När vi satt i soffan kom all info på tvn. Så starkt att jag genast ringde in Linda och våra grabbar…
  Kamilla recently posted..Ny grå snygg soffa – Ja tack!

  Reply
 • 11 september, 2019 at 13:43
  Permalink

  Elfte september är nog ett datum man aldrig kommer glömma. Jag hade praktik i ett stall då och jag minns hur jag och handledaren pratade om World trade center.
  Hannas krypin recently posted..En morgonshot

  Reply
 • 11 september, 2019 at 14:42
  Permalink

  Jag var så ung när båda händelserna inträffade, men minns det som att det var igår. Hur jag stod framför tv:n och såg på nyheterna när planen körde rakt in i tornen. Och några år senare såg övervakningsfilmen på han som högg ihjäl Anna Lind. Tänk vad mycket som verkligen kan fastna. Hur trauma och hemskheter kan fastna mycket bättre än de lyckliga sakerna man hör om. Älskar dina frågeställningar i den här utmaningen!
  Moa Larsson recently posted..ONSDAGSLISTAN – MIN SENASTE

  Reply
  • 12 september, 2019 at 21:53
   Permalink

   Ja det är intressant det där vad våra hjärnor snappar upp och hur de processar saker. Vilka minnen som sparas och vilka vi förtränger.

   Reply
 • 11 september, 2019 at 15:03
  Permalink

  Så lätt att förknippa vissa datum när det hänt nåt. Minns också den 11 sep…kom hem från skolan när det hade hänt & mamma & pappa hade tvn på. Fruktansvärt. & sen det som hände i Sthlm. HEMSKT! Var där veckan innan det hände dessutom. :/ & min kusin tänkte åka dit ner till Åhléns den dagen det hände men ångrade sig!
  Elin recently posted..Längtar samtidigt är jag rädd

  Reply
 • 11 september, 2019 at 15:31
  Permalink

  Jag kommer nog för alltid förknippa 11 september med det tragiska som hände då. Svårt att glömma liksom.. Usch.

  Reply
  • 12 september, 2019 at 21:52
   Permalink

   Nja inte direkt jag låg liksom där från v22 och framåt tills han föddes mer eller mindre varje vecka 😉

   Reply
 • 11 september, 2019 at 16:53
  Permalink

  Just det där med Anna Lind tänker jag på ibland. Och med stor förvåning slår det mig att tiden går så fort, det är så längesedan det skedde nu även om det känns alldeles färskt! ?
  Anna recently posted..Kom igen! Heja!

  Reply
 • 11 september, 2019 at 17:47
  Permalink

  Jag har faktiskt inget direkt minne kopplat till elfte september men nu när jag tänker efter minns jag det hemska mordet på en liten tjej i Arvika 11/9 2001, var då 5 år gammal och döpte efteråt alla mina barbiedockor efter henne. Så ofattbart hemskt!
  Yela recently posted..Höstmode Special

  Reply
  • 12 september, 2019 at 21:51
   Permalink

   Fy så hemskt :(, det var inte 2003 då? Jag har för mig att det var i samband med Anna Lind för minns att det var så vidriga händelser båda två.

   Reply
 • 11 september, 2019 at 17:49
  Permalink

  Självklart tänker jag – precis som många andra – på dom hemska dåden 11/9 2001.
  Men ännu mer – och ännu hellre – tänker jag på att det var den 11/9 2006 som vi parkerade vårt bil med vårt flyttlass i garaget i Torrevieja och bosatte oss i Spanien på heltid 🙂
  Ama de casa recently posted..Det ni inte fick se…

  Reply
 • 11 september, 2019 at 18:49
  Permalink

  En dag att minnas med avsky känner jag.
  Tycker synd om dom som firar bemärkelsedagar detta datum.

  Reply
 • 11 september, 2019 at 18:51
  Permalink

  åh ja hemsk dag i historian idag, minns jag gick på högstadiet när det hände, och förr mig skolan gjorde nått tema kring händelsen, för att upplysa minns inte helt men för mig skolan gjorde något kring det hela i några dagar efter <3
  jessica recently posted..Uppdatering och frågestund

  Reply
 • 11 september, 2019 at 20:10
  Permalink

  Hade helt glömt men nu när du skrev om de så kom jag på de. Så hemskt är de, en tragisk dag 911

  Reply
 • 11 september, 2019 at 20:26
  Permalink

  Skrev också om terrordådet i USA, men jag skäms faktiskt att jag glömt att Anna Lindh mördades på NK och att det också skedde den 11 september.
  Å stackars dig har verkligen “värkt fram” William. Det lär du nog aldrig glömma.

  Reply
  • 12 september, 2019 at 21:50
   Permalink

   Jag tänker att man kommer ihåg olika saker :). Det behöver man inte skämmas över 🙂

   Reply
 • 11 september, 2019 at 20:48
  Permalink

  Samma tankar som du om allt som hände då… och även Anna Lind…
  Minns precis var jag var och vad jag gjorde när jag fick dessa nyheter. Tror det nog är många som minns detta de dagarna…

  Kram kram

  Reply
  • 12 september, 2019 at 08:42
   Permalink

   Ja fy, läskigt liksom det blir så nära trots att det ändå är så långt borta. Är väl grymheten antar jag, hur vi människor kan kallblodigt döda varandra. Har lyssnat på Hjärnstark samt Skärmhjärnan, människan har ju dödat sin egen art i alla tider. Men tror liksom att det ändå skrämmer oss på något vis, eftersom de flesta av oss aldrig skulle göra det.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: