En enkel gryta.

Jag slängde verkligen bara ihop något idag. Så jag köpte potatis, grädde och sommarblandning som salladspåsen heter samt lök. Här hemma fanns köttfärs i frysen så den tinade jag upp. Sedan hade jag även tomater så tänkte att dessa blir nog bra med.

Så jag stekte köttfärsen i min gryta från Vinga of Sweden, sedan så i med potatis som var skuren i bitar, hade i halva körsbärstomater och hela sommarblandningen och så en halv gul lök. Sedan i med all grädde och en skvätt med mjölk. Salt och peppar, samt chiliflakes och oregano. Det fick koka tillsammans under lock tills potatisen var mjuk.

Det blev verkligen så gott, enkelt och väldigt billigt. Passade mig utmärkt som tycker det är så tråkigt att laga mat. Jag åt grytan på Ostindias djupa tallrik. Varje gång jag äter ur mitt Ostindia porslin tänker jag på mormor. Hon tyckte så mycket om just Ostindia, det känns som hon är nära varje gång jag lyfter en kopp eller äter ur porslinet. Idag är det 11 månader sedan cancern tog henne ifrån jorden. Hon är så saknad, jag tänker på henne varje dag. Fina älskade mormor, den 24 oktober är det ett år sedan du lämnade oss, du är så högt saknad och älskad.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “En enkel gryta.

 • 24 september, 2019 at 22:39
  Permalink

  Oj så gott detta lät! Jag blir ju verkligen hungrig själv nu. Grytor är ju så gott nu när hösten och kylan kommer 🙂

  Reply
 • 25 september, 2019 at 07:22
  Permalink

  En gryta är ofta värmande.
  Är dock dålig på att äta potatis.

  Tiden går fort.. även om dagarna känns långa.
  Saknaden består, även om det inte gör lika ont så finns tomrummet efter en älskad person.
  Det sägs det blir lättare… jag vet inte.
  kram

  Reply
  • 26 september, 2019 at 20:57
   Permalink

   De tär jag också, äter typ aldrig potatis så detta var mycket som blev bra i :).
   Ja så är det verkligen. Tror inte alls det blir lättare saknaden finns där, man lär sig leva med den men sorgen stannar nog för evigt :/

   Reply
 • 25 september, 2019 at 11:10
  Permalink

  Roligt när man blandar ihop något eget som går fort tid att göra ?

  Reply
 • 29 september, 2019 at 18:31
  Permalink

  Det låter gott! Gillar enkla maträtter som grytor, tyvärr uppskattar inte barnen det lika mycket… Får nog ta och kolla in den där sommarblandningen.
  Popprinsessan recently posted..Medalj, matplan & coachning

  Reply
  • 29 september, 2019 at 21:44
   Permalink

   Det var verkligen det :). Nej är lite lätt att det är så att man inte får nöjda barn 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: