Inlägget är i samarbete med Hyrbilguiden.

Du som läser min blogg regelbundet vet att jag inte åker utomlands. Det här får människor att tro att jag skulle ha något emot andra länder, eller ogillar sol och värme. Det är helt fel, jag hade gärna sett mig om i vår vida och stora värld. Men då jag är rejält flygrädd går saken bort, och ganska rejält dessutom. Jag vill helst ta mig utomlands på något helt annat sätt än via flyg.

Det finns många städer och platser jag vill besöka i Europa, och har kommit på en sak som skulle kunna fungera. Ett alternativ är att hyra bil och sedan ta mig genom Europa med den. Det finns två fördelar med den saken, ett att det inte är min egen bil och därmed ökar inte miltalen på min egen, och dels för att jag på det här sättet skulle kunna ta mig utomlands helt utan att behöva flyga. Jag tänker att det låter otroligt smidigt och dessutom skulle jag få se och uppleva alla platser i Europa som jag vill.

Jag tänker att resan skulle starta med att hyra bilen, för er andra som är intresserade själva av att göra samma kan jag rekommendera dig att: Klicka här för att gå till hyrbilguiden.se. Sedan skulle jag bege mig iväg med start ifrån Falun. Jag skulle passa på att besöka diverse olika platser jag vill se här i Sverige, dels platser jag redan upplevt så som Gränna, men även sådana platser jag aldrig upplevt så som Skåne. Jag skulle sedan åka till Danmark för att se Köpenhamn, bila vidare neråt och åka till Paris, Venedig, Rom och sedan vidare mot Aten. Jag skulle resa mot England och London. För att sedan åka mot Estland och ta färjan därifrån till Stockholm. Jag skulle sedan åka från Stockholm tillbaka till Falun. Nog skulle jag vara trött, men jag tror att både jag och William skulle få en resa vi aldrig glömmer, kanske lite solbränna också såsom en bonus på allt.

Nog är det så att många människor nog anser att det här låter helt galet. Men för mig är det rena drömmen. Jag ser även fördelar med att låna en bil hos Hyrbilguiden eftersom de finns i över 170 länder och såldes får mig att känna en stor trygghet vid lån av just bil. De erbjuder bra kundservice något som för mig är jätteviktigt. För jag vill ha god kontakt när jag köper tjänster. Jag gillar också att man har fria körsträckor något som självklart underlättar om man likt mig drömmer om att få resa långt och länge. För jag kan ändå tänka mig att det här skulle vara flera veckors resande, den dagen det skulle bli av. Jag tänker någonstans att vi dock skulle ha så otroligt trevligt på resan, tänk själv att kunna uppleva allt tillsammans samtidigt. Sola, och bada men inte behöva stressa utan ta tiden precis så den kommer. Samt att man då får uppleva allt i ett istället för att ta land för land, likt man gör med flygplan. Jag tillhör kategorin som tror att man får hitta smarta vägar, det här hade nog varit min väg att ta via hyrbil dit däcken och vägen bär mig.

6 kommentarer

  1. Det här har faktiskt alltid vart en dröm för mig, att resa runt med bil i världen! Jag vet andra som gör det och dom säger att man får ju se såå mycket annat under resans gång än om man flyger flygplan tex!
    TwinMom.se recently posted..VLOGG 1 || Grekland!

  2. Då våra barn alltid varit väldigt “enkla” att åka bil med så skulle det egentligen inte vara helt otänkbart för oss att åka på bilsemester. Men jag blir alltid ganska trött av att åka bil 🙂
    Vi har dock en rolig grej när vi åker till fjällen. Vi har skapat en playlis där vi säger en artist på varje bokstav i alfabetet, och väljer en låt av den artisten. Sedan har vi fortsatt, men man får inte välja en artist som redan finns med på listan, och nu har vi kört den under några år – har blivit en kul och annorlunda lista!
    Popprinsessan recently posted..Blickar framåt mot hösten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: