Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Framförallt alla hennes barnböcker och filmatiseringarna som gjorts av böckerna. Jag får erkänna att det nog mest är filmerna som fångade mig som barn, detta då vi hade filmerna på VHS och böckerna har jag upptäckt tillsammans med William istället.

Favoriterna av hennes böcker är följande: Madicken, mycket för att mormor kallade mig det genom hela livet. Lotta på Bråkmakargatan eftersom hon är så himla envis och aldrig ger upp. Karlsson på taket eftersom han är sådan egoist att det blir roligt, Min allra käreste syster eftersom den är sorglig, fin och fantasifull, sen har vi Inga rövare finns i skogen som skrämde livet ur mig som barn, men fortfarande är en favorit.

Deltagare i septemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

BP-Computerart
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette 
ditten_datten
Mina
StenhagenBettan 
Zinnie

24 kommentarer

  1. Astrid Lindgren är helt klart min favoritförfattare när det gäller barnböcker? Jag har också mest sett filmerna, men jag minns att boken Bröderna Lejonhjärta gjorde stort intryck på mig. Annars är Pippi, Emil och Saltkråkan favoriterna för mig?
    Lillan Kind recently posted..En oväntat njutbar dag

  2. Jag har inte läst hennes böcker men jag har sett dom flesta filmerna på vhs när jag var liten. Dom filmerna för mig betyder barndom. Hade flera favoriter bland filmerna 🙂

  3. Har ni sett filmen unga Astrid ? Då förstår man verkligen va hon har fått alla berättelser ifrån 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: