Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag är inte så berest av mig ut i den stora vida världen. Men jag har varit på två av våra världsdelar och det är självklara Europa, men sedan kanske inte lika självklara Afrika.

Till Afrika var jag året 2000 på klassresa i nian då vi besökte Tunisien i en hel vecka. Idag tänker jag på hur modiga våra föräldrar ändå måste varit, att låta sina femton och sextonåriga barn åka utomlands i en vecka. Visserligen med två lärare och ett gäng föräldrar men ändå. Där beställde jag för första gången alkohol i en bar, innan hade jag bara druckit alkohol man fått tag på genom utköp. Jag har åkt tåg i många timmar utan AC, gått i en vacker gränd och varit solbränd. Det är alltså snart tjugo år sedan, så när tanken slår mig att min son nu är i samma ålder som jag var på min resa blir jag ännu mer imponerad på vilken skillnad det är i tiden.

Septemberutmaningen är nu över, men vill du hänga på i oktoberutmaningen hittar du den här.

Deltagare i septemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

BP-Computerart
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette 
ditten_datten
Mina
StenhagenBettan 
Zinnie

54 kommentarer

 1. WOW! En klassresa till Tunisien. Det tycker jag var ett väldigt vågat resmål från din skolas sida. Undrar om mina föräldrar hade gett mig tillstånd att åka dit, men när jag var ung var ju Tunisien inte ens ett turistparadis.
  Tror nog inte att dina föräldrar hade låtit dig åka om de hade vetat att du skulle kunna få en drink i en bar. Åt andra sidan var de ju inte medvetna om att du köpte alkohol här hemma heller…

  Själv jag rest mest till länder i Europa, men har varit några vändor i USA, i Afrika (Marocko och Gambia) samt varit i den asiatiska delen av Istanbul. Inte mycket att skryta med alltså;-)
  BP recently posted..Skyltsöndag #229

  1. Jag hade bara en förälder då min mamma, pappa dog när jag var nio :). Men vet inte faktiskt hur mamma resonerade, vill minnas att hon tyckte det var kul att jag gjorde något alltså åkte utomlands. Men sen fick hon en jätterädd dotter året efter :). Du är onekligen berest 😀

 2. Jag har väl vart lite runt om man “bara” besökt Europa då, Afrika och Asien när vi har i Israel. Haha sådana där klassresor.. Vi var bara till Polen men jag och min tjejkompis gjorde kaos rebeller som vi var, gick i en kristen skola så det var inte alls poppis.

 3. Ååhh ja ,den känslan att skicka iväg ens barn till ett annat land.huua haha
  Cecilia åkte ju till Kina med klassen.
  Herregud,jag sa det oxå,kunde dom inte tagit ett land lite närmare haha
  Men det gick bra och dom hade jättekul ,en erfarenhet rikare .?
  Camilla @mom_to_10_kids recently posted..Höststädning ute

 4. haha ja men verkligen!
  Kul att åka till Tunisien på klassresa! Afrika har jag inte varit i än. Vill gärna åka dit. Helst på något häftigt Safari 😀 Min syster ska göra det nu om 3 veckor och jag är så avis!

  Själv har jag förutom Europa varit i Asien och Amerika.

  ååh kul med nu bloggutmaning, kanske ska försöka haka på Oktober månad 😀

  1. Hoppas du får åka dit, tror det är jättekul att åka på safari och se djuren i sitt rätta element :D. Åh var gärna det, säg till när du lagt upp ett inlägg så lägger jag till dig på listan 🙂

 5. Kul att läsa var du har rest..Jag har aldrig varit i Afrika, men på Lanzarote, Teneriffa och Fuetuventura som ligger utanför afrika… haha, så nästan kanske.. 😉

  Det längsta jag har rest är USA och Thailand… 🙂

  Kram kram
  Jenny recently posted..Aldrig varit så rädd

 6. Det var ingen dålig klassresa att åka till Afrika!? För min del gick klassresan till Stockholm? Men jag åkte till Afrika med min man för några år sen, närmare bestämt Mauritius. Men en världsdel jag vill åka tillbaka till är USA.
  Lillan Kind recently posted..Tyst på dig gnällpotta!

 7. Tufft att ni fick åka till Afrika på klassresa! När jag gick ut sexan fick vi åka över Bottenviken på en kryssning till Jakobstad. Klassföräldrar och läraren vaktade över oss som hökar 😀 Själva var vi väldigt nervösa i tullen när vi kom tillbaks för vi fick bara ta ett kilo godis med oss hem. Haha! Ingen blev stoppad och vi kunde andas ut 😀

  Jag har besökt alla världsdelar utom Antarktis. Dit skulle jag vilja åka nån gång 🙂
  Ama de casa recently posted..Landkänning och igenkänning

  1. En av mina klasskompisar åkte fast i tullen med en flaska vin. Han fick betala hela barnbidraget som då var 950 kronor för det. Hans kompis hade fyllt hela väskan och kom förbi smärtfritt :-o.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: