Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Oktober brukar bjuda på massor av löv, brukar du leka med löven?

Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det beror lite på vad man tänker med leka i löven. Jag brukade kasta löv tillsammans med William när han var liten. Då slängde vi ofta upp löven och fotograferade samtidigt. Det mest lekfulla jag gör idag är att gå genom lövhögar för att höra prasslet som nuddar skorna, jag fullkomligt älskar det där prasslet.

Det är som att gå på en grusad stig, eller när man går i snön och hör hur den knastrar under fötterna. Jag älskar även ljudet av hästar som går på asfalt. Precis den där känslan infaller sig när jag går igenom prasslande löv, en känsla av välbehag.

Deltagare i septemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Minresatumörmittliv
Zinnie
it_is/Anette
Kraka
Hannafialotta
Ditten_datten
Knaset
Birgit
BP-Computerart
Frida

48 Comments

  1. Åh minns själv när man va lite och lekte i lövhögar! Super kul!
    Idag för jag inte det, men kan säga jag saknar det massor ? härlig bild

  2. Jag älskar också att höra ljudet från hästar när dom går på asfalt. Gå och höra ljudet av prasslande löv är ju så härligt. Jag väntar för full att kunna göra det, här sitter mycket av löven kvar på träden.

  3. Alltid kul med de olika färgerna på denna fina årstid men nu får man passa sig så man inte halkar på de när de ligger på marken.

  4. Jag älskar att sparka runt i lövhögar av någon anledning. Lekar i lövhögarna var längesedan vi riade oss med ❤ Barnen är inte så intresserade längre ?

  5. Jag kan nog inte säga att jag leker med löven, men jag tycker om att gå och sparka omkring i lövhögarna. Jag tycker liksom du om att höra när det prasslar bland löven. Efter ett tag och efter tillräckligt mycket regnande blir dom bara slaskiga och halkiga, så man får passa på att höra prasslet så länge dom är frasiga?

  6. Ja mörkret är ju inte så kul kanske. Speciellt inte om man arbetar vanliga kontorstider och det är mörkt både till och från jobbet.

    Jag är också med i Oktober utmaningen 😀

  7. Det är verkligen fint och mysigt med höstlöven. Det börjar bli mer och mer färg på löven här i Stockholmsområdet, så det blir höstiga familjefotograferingar snart här för mig 🙂

  8. Jag skippar nog att göra inlägg om det, men svarar gärna här.

    Jag gillar inte löv egentligen, tycker mest de är blöta och äckliga. Men min hund älskar att busa med löv, så leker en hel del med honom bland löven på hösten. 🙂

  9. Gillar också prasslet när man går över torra löv. Inte så många på marken här än, dessutom regnar det, så då halkar man istället;-) en som gammal fotbollsspelare sparkar jag gärna på löven. Idag är jag med igen med ett bidrag.

  10. Jag håller helt med dig om hur härligt det är att höra löven prassla 😀 förr i tiden lekte jag olika lekar genom att begravas under löv, lövkrig (typ som snöbollskrig) och bara ligga bland löven 😀

  11. Nu måste jag ju nästan övertala någon av mina tonåringar att vi ska ut och fota när vi kastar upp höstlöv! Få se om de gillar den idén.
    Roligt med din bloggutmaning. Jag tänker haka på den här månaden.

  12. Löv är ju så fint att fota och det kan bli jättefint att fota barn och hundar i lövhögar, ska nog fota Isabelle i det nu när det börjat komma

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa