Biofilmen Joker, och en promenad i Falun & tunga tankar.

Dagens frukost

Igår så gick jag ner på stan för att se på bio med William. Vi hade bokat in oss för att se Joker tillsammans, och det var verkligen vad vi behövde båda två. Det är flera år sedan vi var på bio tillsammans nu, ett tag gick vi ganska ofta och båda av oss gillar bio. Filmen var verkligen så bra, han är en helt fantastik skådespelare Joaquin Phoenix. Dessutom skildrade filmen psykisk ohälsa på ett bra sätt. William var imponerad efteråt han med, verkligen bra film se den.

Jag fördrev lite tid på stan ensam innan filmen, så tog några bilder på en plats i Falun som är väldigt vacker. En del av Falu ån och jag stod där och tittade först åt ena sidan för att sedan vända mig och fotografera den andra.

Den andra sidan var det änder som simmade på och jag tittade ut över spegelblankt vatten och en himmel som verkligen fångades på vattenytan. Alltid tyckt just denna plats är så fin i Falun, och att det blir så häftigt där med bostäderna som liksom ligger precis vid ån.

Jag tänker mycket just nu, försöker ta in livet genom naturen. En del av mig funderar på varför jag inte längre skriver roliga inlägg här på bloggen. Förut var jag mer driven, men det har försvunnit. Jag gör mina listor som håller bloggen igång, men annars har jag börjat märka att det inte känns lika roligt som förut. Jag älskar er som läser här, att få gå tillbaka och läsa hos er. Men själv, det känns som jag stampar. Mina ord känns liksom inte lika roliga längre, det är kanske för att det är så mycket i livet. Snart är det årsdagen för mormors död och jag har mina studier som verkligen inte är roliga så här på hösten. Teorikursen är verkligen inte min grej, och det känns som en stor bromskloss. Jag tror att när den är godkänd blir det annat, då är man vid mållinjen. Det ska bli så skönt i juni när jag får min examen och vara färdig med studierna. Kanske känns allt mer annorlunda då?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

52 thoughts on “Biofilmen Joker, och en promenad i Falun & tunga tankar.

 • 12 oktober, 2019 at 13:36
  Permalink

  Vad mysigt att gå på bio! Jag och min sambo vill också se jokern! Är den läskig?☺️ Jättefina bilder! Jag förstår vad du menar, jag har också haft tippar på bloggen när de varit mycket annat i livet! De blir bättre snart ska du se☺️<3

  Reply
 • 12 oktober, 2019 at 13:42
  Permalink

  Tyvärr tror jag att om man inte känner sig okej så är det svårt att skriva & komma på inlägg till sin blogg. Ta hand om dig. Väldigt vackert ställe

  Reply
  • 17 oktober, 2019 at 20:16
   Permalink

   Ja det tror jag med, det är svårt att producera saker när man inte riktigt är där.

   Reply
 • 12 oktober, 2019 at 13:57
  Permalink

  Fina du jag tycker din blogg är jätte rolig att läsa hoppas du får tillbaka din motivation snart du tar såda underbara bilder ❤️
  Amanda recently posted..Mina mål

  Reply
 • 12 oktober, 2019 at 14:20
  Permalink

  Den filmen vill jag se! Verkar så bra! Älskar att gå på bio men händer bara någon gång om året.

  Svar: försökt både blogkeen och bloglovin och tycker inget är särskilt smidigt…

  Kul! Följer dig tillbaka 🙂
  Lil babustyle recently posted..Hoodie season

  Reply
 • 12 oktober, 2019 at 15:33
  Permalink

  Men wow, det ser verkligen fantastiskt ut. Hade jag inte vetat så hade jag inte tänkt att det är samma ställe. Vad roligt med bio tillsammans och att filmen var bra. Jag har också tänkt på att din blogg är lite annorlunda nu. Men du har ett tufft år bakom dig och det låter som att det kommer vara minst lika tungt framöver med skolan. Kanske att du behöver en paus från bloggen för att hitta lite glädje och gnista igen? Kram ❤
  Hannas krypin recently posted..En ny riktning

  Reply
  • 17 oktober, 2019 at 20:16
   Permalink

   Åh ja det är något speciellt med att stå så där och se hur olika det kan vara. Det var verkligen kul med bloggen.
   Ja det är ju så, jag känner mig nog att jag kommit till ett vägskäl där jag funderar mycket.

   Reply
 • 12 oktober, 2019 at 16:19
  Permalink

  Känner ju inte dig IRL men skulle med tippa på allt du har runt dig, sånt tar ju energi-då får man oftast mindre ork till annat<3

  Kul att du skrev lite om den filmen, hade noll koll på vad den handlade om .)

  Kramar!
  Annie recently posted..Fredagsmys!

  Reply
 • 12 oktober, 2019 at 18:46
  Permalink

  Så jag känner igen mig i att tänka för mycket – att på något sätt ha tappat livsgnistan, orken… man gör saker o det kan vara roliga saker som man gillar o man har trevligt just då – men ändå är det inget som ger glädje, den där som gör att saker går enkelt, att det känns skoj att gå upp på morgonen.
  Jag känner som om jag hamnar i ett vacuum – det går inte att läsa en bok, det går inte att skriva på samma enkla lättsamma sätt… Dina listor gör att jag gör inläggen o jag tycker att det är skoj, det är inget som är ett måste, det är roligt. Det gör att jag inte bara “är” i det där vacuumet hela tiden.
  Nu är jag inte så förtjust själv när folk säger till mig… det går över, det blir bättre, det är bara en fas osv. Men samtidigt så vet jag att det stämmer, man går genom olika faser i livet av olika anledningar – alla dessa faser är inte “negativa”:
  Sänder varma kramar o sänder dig lite av min glädje som jag är så tacksam för att jag fått känna idag.

  Kramar <3
  it_is/Anette recently posted..Inälvsmat är något som… – Bloggutmanin dag 12

  Reply
  • 17 oktober, 2019 at 20:28
   Permalink

   Så fint att att du känner s med listorna. Precis så som du beskriver här känner jag mig just nu, som jag befinner mig i ett tungt mörker och det är listorna som håller bloggen vid liv. Som att det ger lite glöd i en annars ganska jobbig vardag :(.

   Reply
 • 12 oktober, 2019 at 20:40
  Permalink

  Det är lätt att hamna i de där svackorna när man har för mycket omkring sig. Var där för ett år sedan och hamnar där ibland men det brukar vända. Det är helt ok att ha dessa stunder och de trogna läsarna stannar ändå. Kämpa på så ska du se att det vänder. Framför allt, tänk på dig själv ❤
  Mina recently posted..Hemmets lugna vrå är det allra bästa

  Reply
 • 12 oktober, 2019 at 21:11
  Permalink

  Bio något av det västa jag vet.
  Förra vintersäsongen lev det alldeles för lite bio. Det ska jag råda bot på denna höst och vinter.
  Igår såg vi filmen om Thomas Quick

  Reply
  • 17 oktober, 2019 at 20:59
   Permalink

   Åh visst är det något speciellt med bio :D. Åh den skulle jag vilja se med 🙂

   Reply
 • 12 oktober, 2019 at 21:24
  Permalink

  Vad mysigt att gå på bio, det är någonting jag längtar efter. Kan känna lite som du med bloggen faktiskt.. Inspirationen kommer och går vännen. Händer det mkt I livet så blir det ju att man prioriterar annorlunda

  Reply
 • 12 oktober, 2019 at 22:20
  Permalink

  Tror det blir sådär i perioder, man behöver de “sämre” dagarna med bloggen för att komma igen och bli ännu bättre kanske, eller bara få känna efter vad man vill med det man skriver. 🙂

  Reply
 • 12 oktober, 2019 at 22:49
  Permalink

  åh den filmen lät ju bra på din beskrvning, måste komma ihåg att se den 😀 ha huset sådär vid ån hade ju varit grymt underbart ❤️ När det gäller din blogg, tror ja du är lite självkritiskt, för din blogg är ju otroligt bra och rolig att läsa. ❤️
  jessica recently posted..Förändringar i målarutmaningen & tema häxor.

  Reply
  • 17 oktober, 2019 at 20:13
   Permalink

   Så bra, kan verkligen rekommendera den :D. Eller hur drömläge :). Åh tack så fint av dig att skriva så <3

   Reply
 • 12 oktober, 2019 at 23:13
  Permalink

  Vad härligt att du var nöjd med bion! Och vilka fina bilder, vilken natur 🙂
  Ibland blir det mycket runt omkring och då har man inte samma energi! Jag gillar din blogg och att följa dina dagar, bra som dåliga. Tyvärr tillhör det också livet <3

  Sv: det blir att hon blir sur mot de andra för att hon för vänta in dem. Hon gillar inte att stå stilla. Hon har ett väldigt roligt och speciellt sätt att vara och speciellt när vi rider med sällskap 😉

  Reply
  • 17 oktober, 2019 at 20:56
   Permalink

   Ja så är det ju, livet går ju lite upp och ner så där. Det är ju en berg och dalbana. Tack 🙂

   Reply
 • 13 oktober, 2019 at 01:58
  Permalink

  Jag håller med dig om allt angående om filmen och han som spelade joker var ju suverän. Tyckte han var lite läskig men det kanske var för att man inte visste vart man hade honom? 🙂

  Reply
 • 13 oktober, 2019 at 08:10
  Permalink

  Åh, vill väldigt gärna se den filmen, men inte hört så mycket åsikter om den, så tack för det! ^^
  Alice recently posted..Min dag i bilder

  Reply
 • 13 oktober, 2019 at 12:02
  Permalink

  Åh bra tips, vill också se den filmen <3 Inspirationen till att blogga går alltid upp o ner <3
  Sara recently posted..Bare Naked Bowls

  Reply
 • 13 oktober, 2019 at 12:48
  Permalink

  Så himla mysigt att komma iväg och kolla på bio, också tänkt göra det någon dag ☺️ Känner igen mig i det du skriver, känns som jag inte får ut lika bra inlägg som förut och tror på att det beror på att livet är kämpigt just nu. Tappar liksom drivet till bloggen. Ta hand om dej vännen❤️
  Yela recently posted..Inredning och Blogg – Frågestund

  Reply
 • 13 oktober, 2019 at 13:46
  Permalink

  Joker vill jag och grabben se 😀 Bra att ni gillade den 😀
  Jennifer recently posted..Argdam!

  Reply
 • 13 oktober, 2019 at 20:36
  Permalink

  Jag tror att blogglivet är lite som en berg och dalbana! Skickar en stor kram till dig <3
  Yasmine recently posted..Morgonpromenad

  Reply
 • 14 oktober, 2019 at 07:17
  Permalink

  Alla dagar är inte bra bloggdagar… känner igen känslan, det är liksom inte kul längre.
  Kanske beror det på att Du har tankarna på annat håll, funderar och jobbar med Dig själv å Ditt mående?

  Fina bilder, var gång Du visar bilder känner jag en längtan till Dalarna.

  Elin och hennes kompisar gillade oxå filmen.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: