Är det okej att butikerna börjar julpynta redan i oktober?

Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

För mig är det absolut NEJ som svar på den frågan. Julpyntet tycker jag tidigast kan komma ut i mitten av november. Jag vill kunna njuta av lite julmusik, julmat och julpynt i december. Som det är nu med tomtar och monster tillsammans känns det helt fel. Det är helt klart fel för min del!

Hur tycker du om saken?

Deltagare i septemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Minresatumörmittliv
Zinnie
it_is/Anette
Kraka
Hannafialotta
Ditten_datten
Knaset
Birgit
BP-Computerart
Frida
Stenhagenbettan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

33 thoughts on “Är det okej att butikerna börjar julpynta redan i oktober?

 • 17 oktober, 2019 at 05:57
  Permalink

  Jag håller med dej känns som att dom gjort tomtar och haluwin på samma månad jag börjar första advänt att julpynta ?
  Amanda recently posted..Va din egen bästa vän

  Reply
 • 17 oktober, 2019 at 06:09
  Permalink

  Håller med dollar och mataffärera är ju värst min sambo kan ju inte låta bli att komma hem med julgodis redan nu. Och ja vill inte äta de redan nu men svårt att låta bli när de står i köket??

  Reply
 • 17 oktober, 2019 at 06:16
  Permalink

  Jag älskar hysteriskt julblink! Fast julpynta får man göra först den 1:a advent. Men att köpa in julgrejer måste man ju få göra lite innan, fast oktober är lite tidigt… 😉
  Ama de casa recently posted..Det blev dags att flyga igen

  Reply
 • 17 oktober, 2019 at 06:40
  Permalink

  Jag håller med dig och tycker det är på tok för tidigt. För min del räcker i mitten av november. Var sak har sin tid och svårare än så borde det inte vara.
  Znogge recently posted..Vi har förmodligen…

  Reply
 • 17 oktober, 2019 at 07:10
  Permalink

  Ibland kan det faktiskt bli lite för mycket vilket är super jobbigt! Men bryr mig inte så jätte mycket faktiskt bara det inte som sagt blir för mycket ?
  Paulina recently posted..TORSDAG SNART HELG IGEN?

  Reply
 • 17 oktober, 2019 at 09:19
  Permalink

  Alltså jag är en riktigt sucker för jul och börjar gärna lite tidigare än alla andra. Men Oktober tycker jag med är lite väl, man hinner ju tröttna innan det börjar.

  Reply
 • 17 oktober, 2019 at 09:23
  Permalink

  Jag tycker också att det är tidigt att dom börjar sälja tomtar nu. Dom kan ju låta monstrerna få säljas först. Monster och tomtar går inte ihop ?
  Jennysvardag recently posted..Redan torsdag

  Reply
 • 17 oktober, 2019 at 11:02
  Permalink

  Håller helt klart med dig! Ska man orka tycka det är lika mysigt och fint fram till 24december så kan man inte börja för tidigt tycker jag 😉
  Josefine recently posted..Vuxenpoäng

  Reply
 • 17 oktober, 2019 at 11:11
  Permalink

  Jag älskar julen. Dock så pyntade jag för tidigt förra året så jag va trött på den redan den 25de. :p
  Så ja, dom kan vänta lite med det.

  Reply
 • 17 oktober, 2019 at 11:16
  Permalink

  Jag AVSKYR för tidigt julpyntande. Varför inte låta varje högtid ha sin egen avgränsade tid? När julen väl kommer är man (nåja, jag) helt trött på all julmusik och allt pynt. Visst, alla privatpersoner gör förstås som de vill. Men jag förstår butikerna också: de vill ju sälja så mycket som möjligt förstås. Galet är det i alla fall, tycker jag!
  TravelAnna recently posted..Båtutflykt till Paxos och Antipaxos

  Reply
  • 17 oktober, 2019 at 19:10
   Permalink

   Eller hur, håller helt med dig. Absolut visst får privatpersoner göra som de vill men kan tycka att man kan vänta till november 😮

   Reply
 • 17 oktober, 2019 at 13:36
  Permalink

  Alltså ja såg en som satt upp julgran nu !! Alltså nej runt 1adnent o ja säger som dej det är ju just advent som ska va mysig
  Ullie recently posted..Feelgood place!!!

  Reply
 • 17 oktober, 2019 at 14:34
  Permalink

  Jag vill inte heller ha julpynt i Oktober. Jag tycker att det är första helgen i December som ska gälla. Det blir inte speciellt när man matats med pynt, must och musik över en månad innan adventshelgerna börjar.
  Bylisa recently posted..Tog mig en spontanare

  Reply
 • 17 oktober, 2019 at 14:38
  Permalink

  Jag kan bara hålla med – det känns jättemärkligt när det inte ens vart halloween ännu.. Man får liksom inte njuta av högtiderna eftersom de stressas inför nästkommande.

  Reply
 • 17 oktober, 2019 at 15:53
  Permalink

  Alltså är kluven på den här frågan! Jag kan förstå att de vill sälja ljusstakar mm redan nu eftersom det är ca en månad tills det ska upp på advent. Dock tycker jag kanske det är lite tidigt med julgranspynt och sen all julmat redan?! Big nono på den, man hinner ju tröttna innan det ens varit jul :’D <3
  Emma Engström recently posted..Halloween’s calling

  Reply
  • 17 oktober, 2019 at 20:47
   Permalink

   Man kan ju ändå vänta till november tycker jag, förr kunde de ju sälja första advent utan problem.

   Reply
 • 17 oktober, 2019 at 21:34
  Permalink

  Haha, jag älskar ju julen och kan börja lyssna på julmusik 1 oktober… :p Så det faktum att pynt kommer ut nu stör mig inte nämnvärt även om jag inser att det är lite tidigt, början av november känns ändå lagom för att hinna fixa med allt. 😀

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: