Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Sommartid eller normaltid, vad vill du helst ha?

Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag vill ha sommartid, detta då jag hellre har ljuset på kvällarna än på morgonen. För mig spelar det ingen roll om det är mörkt på morgonen, ser det snarare som ganska skönt att få det mörkt en liten stund till när man ändå sover. Men däremot vill jag ha ljuset på kvällarna så det går att förlänga dagen. Dessutom sover jag dåligt året runt, men när det är normaltid sover jag värre än värst och vaknar vid extremt tidigt eftersom den där extra timmens sömn tydligen förstör helt för mig.

Så jag vill att vi får sommartid nu när detta med att ställa fram och tillbaka klockan ska ändras. Jag röstade till och med i EU-omröstningen om att sluta ställa om klockan, så jag längtar tills detta är genomfört, oavsett om det blir sommartid som jag vill, eller normaltid.

Deltagare i oktoberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Minresatumörmittliv
Zinnie
it_is/Anette
Kraka
Hannafialotta
Ditten_datten
Knaset
Birgit
BP-Computerart
Frida
Stenhagenbettan
Amandizan

42 Comments

 1. Jag håller helt med dig! Så mycket bättre att få en timme extra med ljus på kvällen istället, iallafall på vintern när det blir mörkt på eftermiddagen. Förstår inte varför de ska envisas med att ändra tiden!

 2. Gomorron. Se här är vi olika, för jag är mer för normaltid o ogillar sommartiden. Men oavsett vad man gillar så är vi ju överens om att det inte finns någon anledning att hålla på att flytta klockan fram o tillbaka.

  (kika på StenhagenBettan´s länk, den fungerar inte – tror att du fått // på ett ställe i adressen där det ska vara /) Jag klickar mig ofta vidare från din sida när jag läst – för att läsa andras svar 🙂

  1. Jag har hellre lite mörkare. Som det är nu så brukar vi få ljuset runt 8:00 här på vintern. Så skulle vara ljust vid 9:00. Helt perfekt tänker jag då hinner man tända ljus på morgonen och sånt 😀

 3. Det skulle vara så skönt att slippa ställa fram och tillbaka klockan varje höst och vår. Sommartid skulle jag vilja ha året om också, hellre ljusa kvällar. Kunde man rösta på det i EU-valet, det har jag totalt missat ?

 4. Jag är nog tvärt om! Ah jag älskar nog att det är mörkt . Tycker det är så mysigt och man känner sig ”trygg” haha. Vet inte varför !
  Tycker också det är helt onödigt att ställa om klockan! Verkligen sugits förstå inte varför det skulle vara bra! Hoppas det går igenom ❤️

 5. Jag vill också ha det mer ljust fast gärna mörkt om nätterna. Spelar mindre roll för mig vad för tid det blir, vill bara slippa hoppa fram och tillbaka hehe.

 6. Håller med dig, vi gick faktiskt o pratade om just detta här om dagen
  Jag ville ha kvar sommartiden medans maken vill ha vintertid alltid haha

 7. Jag håller med dig! Sommaren är den bästa årstiden tycker jag! Men mysigt med snö, vill ha snö från första advent och fram till lite efter nyår sedan kan de försvinna tycker jag, haha! Så kallt! Men de är fint när träden är fulla med snö och de glittrar ute och blir ljusare! Fina höstdagar är mysiga, men när de bara regnar och är grått och trist är de inte alls kul ?❤️

  1. Ja så är det verkligen. Problemet är bara att när snön försvinner för snabbt blir det halka och slask det avskyr jag. Har det hellre som för två år sedan när det var mängder med snö och sen i april så kom värmen och tog bort allt på en vecka typ 😀

 8. Här ställer man inte om klockan längre och det är skönt.
  Så på sommaren är det en timme skillnad med Sverige, men på vintern blir det två timmar skillnad. 🙂

  När ska de sluta med det i sverige?

  kram kram

 9. Jag vill ha sommartid för precis som du gör så uppskattar jag ljusa vår- och sommarkvällar. Att det blir lite mörkare på morgnarna stör mig inte.

 10. tycker oxå det är grymt fint me massa snö som hänger ner grenarna . annars gillar ja inte snö men är väl att vi har ju oftare slask här än ni har skulle ja tro å vvita gnistrande snö gillar ja men inte slask 🙂

 11. Jag har också problem under vintertiden finner det lättare att gå upp när vi har sommartid istället. Och sen tycker jag vi borde bara ha en tid än ställa om klockan vore ju mycket enklare 🙂

 12. För min del spelar det ingen roll med sommar- eller vintertid. Bara dom slutar att dribbla med den fram och tillbaka!
  Jag kan förstå vitsen med att ändra tiden när man reser i sidled, men bara för att det blir sommar eller vinter? HELT onödigt om du frågar mig 🙂

 13. Jag håller med! Sluta ställ om klockan två ggr om året! Kroppen är inte gjord för det… Jag har läst någonstans att hjärtinfarkter ökar drastiskt den gången på året när man får en timmes mindre sömn och minskar den gången man får en timmes längre sömn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: