Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Från fin till fulhöst över en natt.

I fredags när jag tog den här bilden var det fortfarande finhöst, och det var det även lite halvt på lördagen. Men igår söndag så var fulhösten ett faktum, nu är träden nästan helt kala och alla löv ligger på marken som verkligen har blöta löv och träd som längtar efter snön och vintern.

Det är ofta så att man pratar om den fina hösten, men den är ju ungefär fram tills några veckor innan första snön. För sen i oktober är det mest bara kalt och tråkigt på träden. Jag föredrar sommaren, men snön om det blir riktig snö och massor är vacker också. Då vill jag verkligen att träden ska vara fulltäckta med snö så de riktigt hänger om dem, och när det är kallt ska det glittra från träden det är vackert. Precis som de första knopparna på våren, eller när björkarna står rejält i blom till skolavslutningen. Eller när träden är som på bilden ovan på hösten. Såna där vackra stunder som är precis innan det blir fulhöst, fulvår, fulvinter, sommaren är den enda årstiden som bara är fin om det inte är torka eller extremt med regn del vill säga.

46 Comments

 1. Jag gillar inte detta alls med höst och vinter för det är så kallt trist och grått samt att det bara regnar hela tiden och regnskogen inte får något regn alls. Nej sommaren trivs jag bäst =)

 2. Hösten är inte en enhetlig årstid tycker jag. September brukar vara en fin månad och oftast halva oktober medan andra delen och november är mest gråa. Själv föredrar jag vår och sommar, den saken är säker. Den skånska vintern är dessutom inget att hänga i granen…

 3. Från typ mitten av oktober fram till i slutet av februari är det sällan direkt fint ute… eller jo det finns ju dagar då solen skiner och så vidare men rent generellt så är tiden oktober – mars inte direkt nån härlig tid att vistas utomhus.

 4. Tycker att det kan vara lite mysigt ändå, trots att löven börjar försvinna. Men håller med om att det är finare när det är mer färg på träden eller massa snö 🙂

 5. Åh vad jag hoppas på finhöst ett tag till. Än så länge är det fint på träden och alla löven har inte fallit av än. Jag håller med om vintern, jag vill ja rejält med snö och minusgrader. Annars får det vara. :-=)

 6. Är verkligen inget fan av ”sena” hösten och vintern jag heller, sommar alla dagar i veckan! Men visst kan det vara fint när snön kommer ibland också 😀 <3

 7. Tycker absolut överlag om sommaren, men tycker också ändå att alla årstider har sin charm. Hade nog inte gillat sommaren på samma sätt om man inte hade haft de andra årstiderna 🙂

 8. Ja hösten här är fortfarande vacker men jag förstår precis vad du menar, när alla löv fallit och slasket kommer så är det verkligen filmhöst. Jag hoppas det kommer massa massa snö

 9. Jag tycker att hösten är är otroligt fin men tyvärr håller den inte så länge älskar att gå ut när första snön har kommit ?

 10. Alltså jag verkligen älskar detta foto, nog en av dom absolut finaste höst bilder ja sett iår faktiskt ❤️ jag gillar inte snön, och är nog en sån där mitt i mellan människa gillar inte när det är för kalt eller för varmt så temperatur mässigt gillar ja mest hösten och våren ??

 11. Varje årstid har helt klart sin charm och så är det ju lätt att man försöker glömma det där ”fula” med lite mer romantiska bilder när man föreställer sig dem. 🙂 Men jag älskar banne mig hösten ändå!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa