Idag har vi haft studiedag, jag passade på att gå till jobbet och det var verkligen så skönt. Jag stannade upp bara för att begrunda omvärlden en stund mitt i promenaden. Dessa bilder speglar på något sätt känslan av livet, vatten en himmel och sedan kylig luft som hintar om att nu är vintern nära. Den här dagen bar jag vantar och tittade ut över Falu åns vatten, försökte greppa livet i sin enkelhet.

Jag fortsatte till skolan vi skulle vara på för föreläsningar och arbete under dagen. Vid lunchen gick jag och mina närmste två kollegor och åt thaimat tillsammans. Det var prat och skratt och god mat, sedan gick vi och spanade lite lätt på stan för att gå tillbaka till skolan. Väl där visade det sig att tiden var ändrad så vi gick därmed en sväng till bara för att få luften. För mig är det positivt eftersom jag försöker röra på mig så mycket jag kan. Jag mår bra av promenader och att andas in luft och liv.

Efter studiedagens slut så gick jag för att handla, sedan ringde jag min vän Lena som jag inte pratat med på snart ett år. Det som är så roligt med att prata med Lena är att det kan dröja så länge mellan våra möten, men när vi ses är det som vi sågs igår. Samma sak är det i telefonen, trots att vi inte träffas och pratar så ofta är det helt naturligt när vi gör det. Sån där vänskap som inte behöver så mycket mer än att bara vara.

Nu börjar det närma sig sängen för mig. Imorgon jobbar jag 8:00-16:00, efter det ska jag åka ut till Björn i Kniva. Han ska byta däcken och fixa med min handbroms på bilen. Sen är det en till rolig sak med morgondagen, och det är att efter den studiedagen så går jag på lov i tre hela dagen. Som detta höstlov är efterlängtat!

Relaterade etiketter:

24 kommentarer

 1. Vilka härliga bilder! Låter som en bra dag! Kul att prata med en vän som man inte gjort på länge det är ju helt klart det bästa man kan göra ! ?

 2. Åh så skönt att du snart har lite höstlov, det skulle jag med vilja ha! Håller med om promenader och att få röra på sig, samt att man får frisk luft – det mår man bättre av även om det börjar bli riktigt kallt nu… vackra bildera

 3. Skönt att promenera i den friska luften och härligt att snart få vara lite ledig. Vi var ute i skogen idag och man slås verkligen av hur frisk luften är nu när det börjar bli kallare. Nästan så att jag längtar lite efter snö och minusgrader ❤

  1. Ja det var det, kändes som att man lite saknar den saken. Visserligen ställer jag bilen en bit bort från skolan och går en stund men hade gärna fått längre promenadstråk 🙂

 4. Alltid lika skönt med promenad på morgonen ! Så gott med thaimat ! Åt jag förra veckan ?! Förstår att du tycker det ska va skönt med lite ledighet ! Alltid lika härligt!

 5. Låter som att du hade en bra dag med lite studier tillsammans med kollegor, vad var det för utbildning? Det är alltid kul att förkovra sig lite 🙂

  Ser ut som Falun visade sig ifrån sin bästa sida med vackra färger och ett lugn över ån.
  Härligt med vänner som man ej hinner prata eller träffas så ofta men ändå känns det som igår när ,man väl ses eller pratat, det är RIKTIGA vänskap:-)

 6. Låter ändå som en helt okej arbetsdag..! 🙂 På vår senaste studiedag hade vi gemensam frukost, promenad i arbetslagen och sedan avslutades det med bowling.. 😀

 7. Det lät som en bra och givande studiedag. När man sitter och lyssnar på föreläsningar är det verkligen skönt att få komma ut på en promenad när man har paus. Man är ju inte direkt van vid att sitta så mycket i jobbet…

 8. Tycker med att det är härligt ta en promenad och bara vara i bland sådan fina bilder du tagit ❤️ vad gott med lite tay mat mumms hoppas du får en fantastisk dag

 9. Vad roligt att få läsa ett så vardagligt inlägg. Härligt med en promenad och så skönt att stanna upp och bara vara en stund. Mm, vad gott med thaimat till lunch, det blev jag riktigt sugen på. Visst är det roligt med de där vännerna som man är så tight med att det inte spelar någon roll när man senast hördes. Man har fortfarande lika mycket att prata om!

 10. Studiedagar i all ära men jag tycker de är så jobbiga. Att liksom vara van med läraryrket där vi flänger och far till att sitta still 8-16 är för mig en plåga. Visst, nu var det ju ett tag sedan jag jobbade eftersom jag är föräldraledig men snart ska jag väl på det igen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa