En studiedag och morgonpromenad.

Idag har vi haft studiedag, jag passade på att gå till jobbet och det var verkligen så skönt. Jag stannade upp bara för att begrunda omvärlden en stund mitt i promenaden. Dessa bilder speglar på något sätt känslan av livet, vatten en himmel och sedan kylig luft som hintar om att nu är vintern nära. Den här dagen bar jag vantar och tittade ut över Falu åns vatten, försökte greppa livet i sin enkelhet.

Jag fortsatte till skolan vi skulle vara på för föreläsningar och arbete under dagen. Vid lunchen gick jag och mina närmste två kollegor och åt thaimat tillsammans. Det var prat och skratt och god mat, sedan gick vi och spanade lite lätt på stan för att gå tillbaka till skolan. Väl där visade det sig att tiden var ändrad så vi gick därmed en sväng till bara för att få luften. För mig är det positivt eftersom jag försöker röra på mig så mycket jag kan. Jag mår bra av promenader och att andas in luft och liv.

Efter studiedagens slut så gick jag för att handla, sedan ringde jag min vän Lena som jag inte pratat med på snart ett år. Det som är så roligt med att prata med Lena är att det kan dröja så länge mellan våra möten, men när vi ses är det som vi sågs igår. Samma sak är det i telefonen, trots att vi inte träffas och pratar så ofta är det helt naturligt när vi gör det. Sån där vänskap som inte behöver så mycket mer än att bara vara.

Nu börjar det närma sig sängen för mig. Imorgon jobbar jag 8:00-16:00, efter det ska jag åka ut till Björn i Kniva. Han ska byta däcken och fixa med min handbroms på bilen. Sen är det en till rolig sak med morgondagen, och det är att efter den studiedagen så går jag på lov i tre hela dagen. Som detta höstlov är efterlängtat!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

24 thoughts on “En studiedag och morgonpromenad.

 • 28 oktober, 2019 at 21:31
  Permalink

  Vilka härliga bilder! Låter som en bra dag! Kul att prata med en vän som man inte gjort på länge det är ju helt klart det bästa man kan göra ! ?
  Paulina recently posted..MÅNDAG EFTERMIDDAG

  Reply
 • 28 oktober, 2019 at 21:44
  Permalink

  Åh så skönt att du snart har lite höstlov, det skulle jag med vilja ha! Håller med om promenader och att få röra på sig, samt att man får frisk luft – det mår man bättre av även om det börjar bli riktigt kallt nu… vackra bildera
  Sanna recently posted..Give me more, give me more..

  Reply
 • 28 oktober, 2019 at 22:02
  Permalink

  Skönt att promenera i den friska luften och härligt att snart få vara lite ledig. Vi var ute i skogen idag och man slås verkligen av hur frisk luften är nu när det börjar bli kallare. Nästan så att jag längtar lite efter snö och minusgrader ❤
  Mina recently posted..Det syns inte utanpå hur det känns på insidan

  Reply
  • 30 oktober, 2019 at 20:58
   Permalink

   Ja det var det, kändes som att man lite saknar den saken. Visserligen ställer jag bilen en bit bort från skolan och går en stund men hade gärna fått längre promenadstråk 🙂

   Reply
 • 28 oktober, 2019 at 22:12
  Permalink

  Här kändes det nästan som vår i luften idag!
  Sådana vänner som det känns som igår med, de är bra att ha!
  eval8 recently posted..Öga nr 2

  Reply
 • 29 oktober, 2019 at 06:38
  Permalink

  Alltid lika skönt med promenad på morgonen ! Så gott med thaimat ! Åt jag förra veckan ?! Förstår att du tycker det ska va skönt med lite ledighet ! Alltid lika härligt!
  Johanna recently posted..För länge sen ….

  Reply
 • 29 oktober, 2019 at 07:38
  Permalink

  Låter som att du hade en bra dag med lite studier tillsammans med kollegor, vad var det för utbildning? Det är alltid kul att förkovra sig lite 🙂

  Ser ut som Falun visade sig ifrån sin bästa sida med vackra färger och ett lugn över ån.
  Härligt med vänner som man ej hinner prata eller träffas så ofta men ändå känns det som igår när ,man väl ses eller pratat, det är RIKTIGA vänskap:-)
  Petra recently posted..Sparesa till Tallinn -boende på Tallink Spa & Conference Hotel

  Reply
  • 30 oktober, 2019 at 20:55
   Permalink

   Eftersom vi hade studiedag hade kommunen ordnat en föreläsning kring jämställdhet med fokus på att se till pojkars resultat i skolan.

   Reply
 • 29 oktober, 2019 at 09:16
  Permalink

  Låter ändå som en helt okej arbetsdag..! 🙂 På vår senaste studiedag hade vi gemensam frukost, promenad i arbetslagen och sedan avslutades det med bowling.. 😀

  Reply
 • 29 oktober, 2019 at 09:50
  Permalink

  Det lät som en bra och givande studiedag. När man sitter och lyssnar på föreläsningar är det verkligen skönt att få komma ut på en promenad när man har paus. Man är ju inte direkt van vid att sitta så mycket i jobbet…
  Znogge recently posted..Sonen är…

  Reply
  • 30 oktober, 2019 at 20:54
   Permalink

   Jo då, fast egentligen föredrar jag som nu när man äntligen fått ledigt 😉

   Reply
 • 29 oktober, 2019 at 11:05
  Permalink

  Tycker med att det är härligt ta en promenad och bara vara i bland sådan fina bilder du tagit ❤️ vad gott med lite tay mat mumms hoppas du får en fantastisk dag
  Amanda recently posted..Att leva med adhd

  Reply
 • 29 oktober, 2019 at 11:38
  Permalink

  Vad roligt att få läsa ett så vardagligt inlägg. Härligt med en promenad och så skönt att stanna upp och bara vara en stund. Mm, vad gott med thaimat till lunch, det blev jag riktigt sugen på. Visst är det roligt med de där vännerna som man är så tight med att det inte spelar någon roll när man senast hördes. Man har fortfarande lika mycket att prata om!
  Hannas krypin recently posted..Fem fakta om mig

  Reply
  • 30 oktober, 2019 at 20:53
   Permalink

   Så kul att du tycker det. Jag gillar egentligen att skriva sådant, men livet har inte direkt varit sådant att jag orkat 🙂

   Reply
 • 29 oktober, 2019 at 22:28
  Permalink

  Studiedagar i all ära men jag tycker de är så jobbiga. Att liksom vara van med läraryrket där vi flänger och far till att sitta still 8-16 är för mig en plåga. Visst, nu var det ju ett tag sedan jag jobbade eftersom jag är föräldraledig men snart ska jag väl på det igen ?
  My wonderful loves recently posted..Framsteg

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: