Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Har träden några löv kvar hos dig?

Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Igår på väg på studiedagen så såg jag att detta ställe var helt tomt från löv. Det går fort verkligen, denna bild är bara en vecka gammal och nu är det alltså helt lövfritt här. Det ryktas om snö på torsdag, märkligt det där ändå hur snabbt det blir omslag i vädret. Från löv till snö!

Deltagare i oktoberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Minresatumörmittliv
Zinnie
it_is/Anette
Kraka
Hannafialotta
Ditten_datten
Knaset
Birgit
BP-Computerart
Frida
Stenhagenbettan
Amandizan
Klimakteriehäxan

20 Comments

 1. De flesta träd står nakna… men det finns björkar och rönnar som fortfarande har löven kvar.
  Den snö vi fick under natten till söndag ligger kvar och vi har minusgrader dygnet runt.

 2. Lustigt, jag tänkte på det idag när jag körde in till Centralorten, där stod björkarna på rad med sina gula blad medan snön låg på marken, det såg lite märkligt ut. Utmed vägen in så var träden helt nakna, en del snötyngda….här hemma är de flesta trädens grenar kala medan några få envisas med att inte släppa några löv, så olika det kan vara 🙂

 3. Börjar bli väldigt kalt på träden här i Örebro också. Förstår verkligen inte vart hösten tog vägen i år! Redan minus så blir inte förvånad om det blir snö här snart ☺️

 4. Nej inte snö nu =( jag är inte redo för att snön ska komma nu . Det får gärna komma i slutet på november eller i början på december =) gillar inte snö

 5. Tyckte det gick ovanligt fort i år att alla blad ramlade från träden och blev till löv istället;-)
  Å din bild påminner mig om gårdagens rapport på de lokala nyheterna att Saltsjöbanan (ett av Stockholms lokaltåg) slutade gå, då det låg för många löv på rälsen. Ja, här slutar tågen gå även om det ligger för mycket snö på rälsen…

  1. Håller med dig, lite som sommaren 2018 när allt blommande ut väldigt fort. Hehe det där med tåget som slutar gå för löv på rälsen, på ett vis blir det ju lite humor? Lika vid snö, vi bor i ett land med fyra årstider och vår kollektivtrafik klarar endast en årstid… 😉

 6. Alltså klimatet och naturen förändras verkligen så snabbt! Nu två dagar i rad har jag sett frost och jag började verkligen fundera hur jag kunde missa höstens fina löv, jag har verkligen inte lagt märket till det förrän nu när dem är borta. Hahah! Sjukt ?? Det är läskigt, men så mysigt med snö eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.