Amningskurs för blivande föräldrar i Borlänge.

I torsdags åkte jag till Borlänge sjukhus för att hålla i Amningskurs för blivande föräldrar tillsammans med min kollega och hjälpmamma Anna. Med sig hade hon sin lilla son, och han fick leka med dockan Elliot en stund medan de blivande föräldrarna fikade.

Jag och Anna har valt att köra amningskursen tillsammans, detta då jag jobbar och studerar vilket tar en hel del energi och hon har sin lilla son. Det var lika trevligt som förra året när jag gick utbildningen själv för att sedan gå bredvid och hålla i kursen med mentor.

Är det något jag rekommendera alla gravida är att kolla om det går en amningskurs i närheten. Det är så viktig information som ges ut som hjälper till att ge rätt råd inför amningen som är nästa jobb efter förlossningen. Många tror att när bebisen är född så är det bara att amma, men amningen är ett jobb det med. Något som man behöver rätt redskap och stöd inför. Så mitt tips kolla om Sensus och Amningshjälpen har kurs i Amningskurs för blivande föräldrar där du bor.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

50 thoughts on “Amningskurs för blivande föräldrar i Borlänge.

 • 11 november, 2019 at 16:08
  Permalink

  Det låter så roligt att hålla amningskurs och lära blivande föräldrar om amning. Håller med om att det är ett jobb och kan ibland vara en riktig utmaning att få det att funka. Skoj att få göra det med en annan mamma och att hennes son var med.
  Hannas krypin recently posted..När saker och ting inte fungerar längre

  Reply
 • 11 november, 2019 at 16:23
  Permalink

  Jag hade verkligen behövt dig och er amningskurs när 14 åringen va bebis för jag kunde verkligen inte och jag kämpade på och jag tror inte jag gjorde rätt för det blev kaos av allt ting så av rädsla så blev mina barn flaskbarn visst det är inge fel med det men jag fick inte den närheten med mina barn på samma sätt som dom som ammar har. Så det är bra att du finns och kan hålla en kurs i det =)
  Therese recently posted..Årets julkalender blir i år =)

  Reply
  • 12 november, 2019 at 21:01
   Permalink

   Åh förstår det, är många som känner så där och inte fått rätt hjälp.

   Reply
 • 11 november, 2019 at 16:43
  Permalink

  Åh jag önskar att jag hade gått en kurs när jag väntade min första son.
  Det är verkligen en helt ny värld och inte alls så lätt som man tror.
  Jag tror många som faktiskt vill amma ger upp just pga. att de inte trodde det skulle bli så som det blev.
  Super viktig kurs, men trots att jag har fött fem barn så har jag aldrig blivit informerad om att sånna kurser finns. Konstigt…

  kram kram

  Reply
  • 12 november, 2019 at 20:57
   Permalink

   Förstår det, dessa kurser har inte funnits i så många år så det kan vara därför, samt att inte alla orter har hjälpmammor. Vi är inte så många tyvärr :/

   Reply
 • 11 november, 2019 at 16:54
  Permalink

  Åh det är ju verkligen så bra! Har vart på sån kurs när jag fick mitt första barn! Så himla bra och man lär sig super mycket!
  Tycker alla som gör dessa kursar borde ha diplom ❤️
  Paulina recently posted..BLOGG TIPS #2

  Reply
 • 11 november, 2019 at 16:57
  Permalink

  Låter trevligt att hålla i en amningskurs. Jag ska absolut ta en amningskurs sedan när jag väl blir gravid för att få all information som krävs inför amningen 🙂

  Reply
 • 11 november, 2019 at 17:13
  Permalink

  Ja det kan nog va roligt o nyttigt på en sån kurs känns bra att ni är två.
  Särskilt på första gångs föräldrar kan det va bra ifall många är oroliga över just amningen
  Ha en fin kväll kram
  Ullie recently posted..Det är oxå allt

  Reply
  • 12 november, 2019 at 21:00
   Permalink

   Det är även många som fått barn innan där amningen inte fungerat som går. De får en revans 🙂

   Reply
 • 11 november, 2019 at 17:52
  Permalink

  Så bra att det finns hjälp, läser ofta om många som har svårt med amningen :/

  Reply
 • 11 november, 2019 at 18:06
  Permalink

  Jag tycker att det är så bra att ni är hjälp mammor och lär blivande föräldrar om amning. Jag önskar att jag hade gått på de när jag var gravid med Loui. Nu gick det ju bra för mig att amma. Det är så bra att ni finns där 🙂
  Jennysvardag recently posted..Snöigt värre

  Reply
 • 11 november, 2019 at 18:11
  Permalink

  Kan inte låta bli att tänka, tänk om detta hade funnits när jag fick barn!! Men tur att det finns nu 🙂 det kan vara jobbigt som 17, speciellt om det inte funka klockrent.

  Reply
 • 11 november, 2019 at 19:26
  Permalink

  Tycker det verkar så underbart att jobba med blivande föräldrar. Hade jag fått välja om yrke så skulle det vara barnmorska om jag inte vore så känslig för blod och nålar…
  My wonderful loves recently posted..Stolta killar

  Reply
  • 12 november, 2019 at 20:50
   Permalink

   Åh förstår det :). Du kanske ska prova utbilda dig till doula då? Tror att man faktiskt kommer ur rädslan för blod när man utsätts för det :).

   Reply
 • 11 november, 2019 at 20:30
  Permalink

  Spännade att hålla kurs i amning och kul att göra det tillsammans med din mentor. förstår att det behövs hålla kurs för blivande mammor med tanke på att det är mycket att hålla koll på..
  Petra recently posted..Skratta & Pausa- med Tanja Dyredand

  Reply
  • 11 november, 2019 at 21:56
   Permalink

   Hon är inte min mentor utan kollega :). Hade en annan fd hjälpmamma med mig förra året som det :). Ja det är jättekul att hålla i :).

   Reply
 • 11 november, 2019 at 20:49
  Permalink

  Detta kan jag verkligen tänka mig är himla bra och nyttigt för gravida! Något man kanske borde tänka på själv längre fram 🙂
  Emma Engström recently posted..VECKANS LISTA

  Reply
 • 12 november, 2019 at 02:51
  Permalink

  Vad roligt att hålla i en kurs! Jag gick faktiskt ingen amningskurs men önskar väl jag hade gjort det så jag kunde få amningen att funka längre!
  TwinMom.se recently posted..En riktig spontanare!

  Reply
 • 12 november, 2019 at 07:16
  Permalink

  Så kul att du håller kurser i amning ? det bör nog alla som är gravida gå på då det kan va rätt krångligt att veta när man just blivit mamam ❤️
  Amanda recently posted..Sminkborstar

  Reply
 • 12 november, 2019 at 08:29
  Permalink

  Tänkte först att “vad är detta för ..” men kom sedan på att det är ju en sådan klok ide att ha en sådan kurs. Det finns garanterat hur många som helst som undrar hur det ska gå med amningen men har ingen att fråga eller att de kanske till och med skäms för “att det ska vara så självklart” men så är det inte. Men jag visste faktiskt inte att det fanns sådana kurser men då lärde jag mig något nytt idag, tack!
  Emmy Philipsen recently posted..Hunden är människans bästa vän 🙂

  Reply
  • 12 november, 2019 at 21:18
   Permalink

   Åh förstår det, är man inte så insatt kan man nog tänka så som du gör i första tanken 🙂

   Reply
 • 12 november, 2019 at 11:42
  Permalink

  Så viktigt, önskar jag hade fått bättre hjälp med Lex där jag fick sluta helt efter 2-3 veckor. Hade inställningen med Logan att det därför inte skulle finka alls då heller men han ammade jag i 1,5 år ?
  Lexochlogan recently posted..SMÅ MINI KOCKAR

  Reply
  • 12 november, 2019 at 20:46
   Permalink

   Åh förstår, det är jätteviktigt. Det är liksom så fint att Amningshjälpen och Sensus har såna kurser. Det behövs dock fler kursledare och hjälpmammor 🙂

   Reply
 • 12 november, 2019 at 12:40
  Permalink

  Vad roligt att hålla i en kurs 🙂 Sådant brukar alltid vara så roligt och givande, att få stå och prata om något man själv är intresserad av och sprida kunskapen vidare 🙂 Hoppas det gick bra och att många besökare dök upp!
  Jeanette recently posted..Om dagen och veckan

  Reply
 • 12 november, 2019 at 13:55
  Permalink

  så himla tur att det finns sådana kurser,kan inte minnas att jag blivit erbjuden när jag väntat mina fyra,så roligt att hålla i dem,kram

  Reply
  • 12 november, 2019 at 21:15
   Permalink

   Ja det är verkligen det. Är inte så konstigt dessa kurser har inte funnits i så många år ännu 🙂

   Reply
 • 12 november, 2019 at 18:26
  Permalink

  Det är inte lätt med amning. Bra att du har råd att ge blivande mödrar. Måste vara trevligt att möta snart mammor, något stort och positivt på gång ?

  Reply
 • 12 november, 2019 at 19:21
  Permalink

  Även om jag inte har egna barn så vet jag vilket jobb det är då min närmaste vän har en bebis 🙂 jättebra att sådana kurser finns ?

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: