Så här i januari tar du dig något dopp utomhus?

Jag kör en bloggutmaning i januari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Haha nej du, varken i sjön, badtumma eller något hav. Det där med vinterbad är fortfarande inte trots nytt år något jag vill prova på. Fast visst om det är halt ute och liksom slaskvinter då kan man ju få sig ett ofrivilligt dopp, rakt ner i gatans vatten.

Deltagare i januariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Madelena
Lise-Lotte
Ditten_datten
corkystyle
Stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
Kraka
BP-Computerart
zinnie.se
Linda Sofie Olsson

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

40 thoughts on “Så här i januari tar du dig något dopp utomhus?

 • 8 januari, 2020 at 18:46
  Permalink

  Haha nej, usch va kallt. Har varit i en badtunna nån vinter. Det är ju sjukt himla kallt när man går ut innan man är nere i den varma tunnan. Kan ju inte direkt springa & hoppa i fort. Köra ut i rullsol & bli lyft i. 😛 KAAALLT 😛 Tar en varm dusch heller om man säger så 🙂
  Elin recently posted..6 år, tårar & boken

  Reply
  • 9 januari, 2020 at 11:01
   Permalink

   Haha jag kan tänka mig det, är lite därför jag aldrig skulle fixa saken :p . Förstår att det måste var ännu svårare med rullstol 🙂

   Reply
 • 8 januari, 2020 at 19:18
  Permalink

  haha näe men jösses vinterbada har jag aldrig förstår grejen med , måste ju vara sjukt kallt inget jag någonsin ens skulle vilja testa haha. på vintern är det ju så kallt ändå , då vill man ju mer bli uppvärmd under massa filtar haha 😂❤
  jessica recently posted..Köksbänkar i decor plast före och efter.

  Reply
 • 8 januari, 2020 at 19:28
  Permalink

  Haha åh, Madeleine. Ibland älskar jag dina slutklämmar. ”Rakt ner i gatans vatten” den har man ju gjort några gånger! Och fler kommer det att bli under denna hemska livstid. Skämt åsido – livet är kul! Och någon gång kanske vi blir så galna att vi provar det här med iskallt. Jag har provat iskalla källor på SPA och sånt men aldrig utomhus 🖤
  Moa Larsson recently posted..ONSDAGSLISTAN – VINTER

  Reply
  • 9 januari, 2020 at 11:08
   Permalink

   Haha :-p. Ja det har man ju, i år kanske man slipper dock är ju inte direkt varken snö eller slask :-p

   Reply
 • 8 januari, 2020 at 19:54
  Permalink

  Nej jag skulle inte heller bada ute nu vid denna årstid. Det är alldeles för kallt för mig =) kul att du kör olika utmaningar vid olika månader =)
  Therese recently posted..Godmorgon finisar =)

  Reply
 • 8 januari, 2020 at 20:21
  Permalink

  Att bada i en sjö eller hav under vinter skulle jag aldrig göra heller. Men att bada i mammas badtunna skulle jag lätt kunna gör på vinter 😍 Men det blir svinkallt när man ska upp ur tunnan 🙈😂
  Jennysvardag recently posted..Vardagen är igång

  Reply
 • 8 januari, 2020 at 20:25
  Permalink

  Skulle kunna tänka mig i en badtunna om de är riktigt varmt för de är jäkligt härligt måste ja säga 🙂 utomhus med en massa snö omkring o kalla vindar så mysigt

  Reply
 • 8 januari, 2020 at 23:09
  Permalink

  Inte helt otippat så svarade jag precis som du. Fast här klarar jag mig även från ofrivilliga dopp i slask, då vi nollåttor hittills haft en grön vinter. Idag var det drygt 10 plusgrader och liiiiite sol. Inte mig emot, men jag vet att Greta inte skulle hålla med mig;-)
  BP recently posted..Fem saker jag aldrig skulle göra

  Reply
  • 9 januari, 2020 at 07:32
   Permalink

   Haha förstod nästan det. Vi har ingen snö här heller, lite skumt väder för att vara Dalarna 😅

   Reply
 • 8 januari, 2020 at 23:14
  Permalink

  Haha, nej du! Det skulle nog krävas att någon jagade mig med kniv ner i sjö- eller havsvatten om jag skulle bada i januari😂 Men en badtunna med varmt vatten kanske vore möjligt att ta ett dopp i om det skulle gå att undvika att frysa i vinterluften innan man sjunker ner i vattnet😆
  Lillan Kind recently posted..9 tips på hur man kan meditera enklare

  Reply
  • 9 januari, 2020 at 07:31
   Permalink

   Haha samma här 😅. Usch ja det där har jag tänkt på med, att utsätta sig för att kliva i också!

   Reply
 • 8 januari, 2020 at 23:23
  Permalink

  Trots att bada är det absolut BÄSTA jag vet så har jag heller aldrig testat på att vinterbada. Jag skulle vilja testa då jag hört mycket positivt om det, men jag kan inte påstå att det är sådär superlockande. Men någon dag skall jag allt utmana mig själv och testa på det 🙂
  charlotte.linden.se recently posted..Hockey, koffein och ätstörningar

  Reply
  • 9 januari, 2020 at 07:30
   Permalink

   Du få ta och prova? Jag har också hört att det ska vara bra, fast jag badar knappt inte ens sommartid 😅

   Reply
 • 9 januari, 2020 at 00:32
  Permalink

  Nej du oavsett om det är december eller januari så blir det inget bad utomhus för mig. Tycker det är alldeles för kallt för det. Vill helst till ett varmare land 🙂

  Reply
 • 9 januari, 2020 at 07:32
  Permalink

  Jag är lite sådär till att bada ute denna årstiden med! Men jag gör det gärna i såna där varma bubbelpooler som det är typ 40 grader i! De kan vara riktigt skönt och mysigt! Det värsta är när man ska gå upp sen haha 😂❤️
  Tina recently posted..Tips!

  Reply
 • 9 januari, 2020 at 07:40
  Permalink

  Badtunna är ju rätt mysigt iof. En nyår satt vi i badtunna med lite bubbel i glasen. Så mysigt. Annars håller jag med dig.

  Reply
 • 9 januari, 2020 at 08:32
  Permalink

  Nej här blir det definitivt inget dopp, det är knappt att jag badar under svensk högsommar. Ett dopp i badtunna däremot 👌

  Reply
  • 9 januari, 2020 at 11:10
   Permalink

   Jag badade inget förra sommaren, sommaren innan det flera gånger men då var det ju sommar på riktigt man var ju tvungen att bada då :-p

   Reply
 • 9 januari, 2020 at 09:10
  Permalink

  Jag lockas av idén att vinterbada men skulle nog aldrig göra det. Gillar inte alls när det är kallt i vattnet och har svårt att bada ens på sommaren. Är det jättevarmt så går det bra däremot 😃
  Mina recently posted..Tillbaka till verkligheten

  Reply
  • 9 januari, 2020 at 11:07
   Permalink

   Låter som för mig, det finns någonstans ändå en spännande sak bakom. Men tror aldrig jag skulle göra det :-p

   Reply
 • 9 januari, 2020 at 09:52
  Permalink

  Nej fy bubblan. Hade nog frysit ihjäl (skämt å sido) Men jag är väldigt frysen av mig och tycker de är kallt i vattnet när de är typ 18 grader med. så absoult inte! hahah

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: