Jag var till PMU idag. Även till Ta till vara men på sistnämnda hittade jag inget. Men PMU var verkligen en liten guldgruva för mig igår och det var roligt. Jag såg först den djupa tallriken, tänkte är det Stig Lindberg Ranka? Jag var lite osäkert för tyckte inte blommorna såg helt rätt ut. Men kollade under och där är det stämplat med Gustavsberg så då måste det ju stämma. Den var billig endast 39:- så den hamnade i finskåpet.

Jag spanade runt mera och såg då att det stod en silverkopp, med en blommig liten vas eller äggkopp i. Jag kände igen mönstret eftersom det är från servisen jag fick i examenspresent när jag tog min lärarexamen 2012. Jag var dock tvungen att kolla stämpel så var så fräck att jag flyttade på tejpen för att se så att det stämde. Det gjorde det, fick betala 8 kronor för saken. Självklart följde även den med hem.

Ibland tänker jag att mina läsare måste uppfatta mig som helt galen, som aldrig tycks tröttna på detta med fina koppar, fat och fin porslin samt serviser. Men det är så roligt, alla har vi ju våra laster inte sant?

12 kommentarer

  1. Jag förstår dig för jag är likadan med Iittalas produkter. Har t.o.m sagt till mamma att tänk om jag var rik så jag kunde köpa ett stort hem där jag kunde ha plats för varenda Iittalaprodukt som finns.

  2. Precis som du säger så har alla sina laster. och din last är väl helt ok ändå tycker jag? Du går ju ändå på loppis, och köper inte svindyra saker.

  3. Vilka fina saker du köpte. 🙂 Silverkoppen var ju helt underbar. Jag gillar också att köpa porslin, problemet är att mina skåp är helt fulla nu haha. Ha en fin fredagskväll kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa