Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag har inte sett en enda deltävling och heller inte gårdagens final, så jag har absolut ingen aning om rätt låt vann. Men utifrån att det är så svenskafolket röstat så bör det väl varit det antar jag? För mig kvittar det liksom, jag ser inte programmet och heller inte stora finalen.

Det handlar inte om att jag är någon Melodifestivalhatare, utan bara att jag tröttnat på konceptet. Så oavsett om man ses som en partypooper som inte tittar så spelar det mig ingen roll, det är helt enkelt inte längre något jag är intresserad av. Ungefär som när man slutade leka som barn, man fick nya intressen.

Deltagare i marsutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Geddfish
Kraka
Madde
Louise
Min resa tumör mitt liv
JessieKaos
Linda Olsson
En jordemors liv och lustar

23 kommentarer

 1. Jag tycket att Dotter skulle ha vunnit!
  Jag tycker också att det bara blir tråkigare och tråkigare att se för varje år 😣

 2. Det är ett ganska tråkigt koncept, många låtar låter likadant. Jag tittade lite halvt igår när jag låg och läste i soffan. Det som är kul är att man hänger med när eleverna pratar om det sen 🙂

 3. Det är lite för tjatigt och långdraget, och det känns inte som själva musiken är viktig längre, det viktiga verkar vara scenshowen.
  Jag kanske kommer att titta med ett öga på ESC, men det är inte viktigt för mej heller.

 4. Nja, jag tittade lite på det igår men om rätt låt vann har jag ingen koll på. Dessutom röstar jag inget på det heller så jag får väl önska dom lycka till ändå. Däremot kollade jag en del på Linnea(programledaren) igår, hon var tjusig. 🙂

 5. Jag ser inte mello men ska lyssna igenom låtarna på Spotify faktiskt 🙂 se om ja hittar min favorit 😉 Gud vilka snygga muggar 😀

 6. Mello och schlager har aldrig varit min grej, så jag har precis som du inte tittat på någon av tävlingarna. Inte igår heller. Men jag måste säga att en inbiten entusiast som Susjos (https://susjos.blogspot.com/) som älskar Mello och ESC sprider glädje med sina ”reportage” om evenemangen. På något sätt är Mello och ESC events som förbrödrar, ungefär som fotboll alltså;-)

 7. Jag har inte sett någon av deltävlingarna eller melodifestivalen. Just eftersom jag inte sett och heller inte röstat kan jag ju inte gnälla på bidraget som vi kommer skicka. Men jag lyssnade på några bidrag ikväll och jag gillar inte låten som vann. Däremot Dotters låt så det var synd att hon inte vann.

 8. Minns inte hur länge sedan de tog bort en kväll med alla bidrag… sedan dess har jag aldrig kikat på mello igen inte heller på europafinalen,,,, Satt hos hårfrisörskan och ”hold on” spelades vilken jäkla bra låt sa jag… Det var en mellolåt sa hon men den vann inte… Hur juryna väljs har jag inget hum om… men vinnarna blir oftast inga favoriter…

 9. Jag har inte sett ett enda bidrag till melodifestivalen. Jag håller med om att konceptet helt har gått över styr. Förr när det var en tävling och det var en stor händelse på året var det kul att bunkra upp för mello, men nu har det istället blivit utnött…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa