Jag får lätt blåmärken, sant eller falskt?

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag får blåmärken lätt, jag skulle kunna kalla mig själv för blåmärkenas bästa vän. Det är ofta jättestora blåmärken på min kropp som jag inte alls vet vart de kommit ifrån, och framförallt hur det uppstått. Det låter nog ganska galet men så är det.

Deltagare i marsutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Geddfish
Kraka
Madde
Louise
Min resa tumör mitt liv
JessieKaos
Linda Olsson
En jordemors liv och lustar

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

19 thoughts on “Jag får lätt blåmärken, sant eller falskt?

 • 11 mars, 2020 at 08:16
  Permalink

  Jag har alltid haft lätt att få blåmärken.
  Mer än en gång har personal på Sjukstugan frågat om J misshandlat mig 😉
  Speciellt när Teddy var något yngre och mer hoppig å bitig så såg jag hemsk ut.
  Nu då jag knaprar kortison verkar jag få blåmärken än mer lätt,
  jag ser ut som en provkarta i olika färger från gulgrönt till blåsvart 😉

  Reply
  • 16 mars, 2020 at 20:59
   Permalink

   Haha har också fått en liknade fråga en gång. Vad ska man säga liksom :). Åh förstår valpar har ju en del kraft 🙂

   Reply
 • 11 mars, 2020 at 08:55
  Permalink

  Så jobbigt med blåmärken, jag antar att det blir en hel del frågande blickar och misstankar om de är synliga. Som Tess skriver i sin kommentar, är det värst när man blivit misshandlad och helst av allt försöker dölja. Jag dök på huvudet av hästen, ner i en betongplatta och var missfärgad i halva ansiktet, då fick jag en del medlidsamma blickar och till och med visitkort till kvinnojuoren.
  Så blåmärken vill man ju helst inte ha.

  Reply
  • 17 mars, 2020 at 20:48
   Permalink

   Ja det syns ju också. Jag kan tänka mig det, eller ja inte tänka heller men det måste ju verkligen vara något man gärna vill dölja och så ser folk <3.

   Reply
 • 11 mars, 2020 at 09:34
  Permalink

  Jag får också ganska så lätt blåmärken har jag noterat.

  Reply
  • 16 mars, 2020 at 20:53
   Permalink

   Ganska intressant det här med blåmärken, undrar vad det beror på att vissa får det lättare än andra?

   Reply
 • 11 mars, 2020 at 10:51
  Permalink

  Jag får också blåmärken. Även yngsta dottern. I vårt fall beror det på en ärftlig sjukdom, där man kan vara ovetande anlagsbärare. Dottern fick båda föräldrarnas anlag och blev alltså sjuk. De två äldre syskonen har var och en ett anlag och ett tredje inget anlag. Ärftlighetsprincipen.
  Men man kan lätt få blåmärken av andra orsaker.
  Kram
  Geddfish recently posted..Middagen serverad

  Reply
  • 17 mars, 2020 at 20:49
   Permalink

   Oj det där låter inte alls speciellt bra. Vet man vad det kan bero på att man ärver detta kramar

   Reply
 • 11 mars, 2020 at 13:45
  Permalink

  Jag är exakt likadan. Jag är får också blåmärken enkelt genom att någon tar mig på benet eller jag råkar snudda en kant på bordet eller liknande. Alltid haft kroppen fylld med blåmärken så jag har till och med fått frågan om jag är misshandlad hemma haha. Så att ja, nej det är inte enkelt med blåmärken jämt ^^,
  Svar; tack men jag skippar månadens utmaning faktiskt, kanske är med till april istället 😀

  Reply
 • 11 mars, 2020 at 13:45
  Permalink

  Jag är exakt likadan. Jag är får också blåmärken enkelt genom att någon tar mig på benet eller jag råkar snudda en kant på bordet eller liknande. Alltid haft kroppen fylld med blåmärken så jag har till och med fått frågan om jag är misshandlad hemma haha. Så att ja, nej det är inte enkelt med blåmärken jämt ^^,
  Svar; tack men jag skippar månadens utmaning faktiskt, kanske är med till april istället 😀

  Reply
 • 11 mars, 2020 at 21:44
  Permalink

  Du kanske är hjälpt av att läsa Gerds bidrag till temat (https://gerd-geddfish.blogspot.com/). Kanske du kan passa på vid nästa besök hos din husläkare för att ta prover.
  Nu är du ju fortfarande ung, men vänta bara när du bli gammal;-) Då får man nämligen blåmärken “lättare” än när man var ung.. Så jag aktar mig noga för att inte “gå in i saker”.

  Reply
  • 16 mars, 2020 at 20:47
   Permalink

   Kanske ska kolla in :). Haha gud då kommer jag se ut som jag blivit misshandlad 😉

   Reply
 • 11 mars, 2020 at 22:33
  Permalink

  Jag får nog inte blåmärken så lätt, eller har iaf aldrig tänkt på det 😀

  Reply
 • 14 mars, 2020 at 06:49
  Permalink

  Jag får väldigt lätt blåmärken…

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: