En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag får blåmärken lätt, jag skulle kunna kalla mig själv för blåmärkenas bästa vän. Det är ofta jättestora blåmärken på min kropp som jag inte alls vet vart de kommit ifrån, och framförallt hur det uppstått. Det låter nog ganska galet men så är det.

Deltagare i marsutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Geddfish
Kraka
Madde
Louise
Min resa tumör mitt liv
JessieKaos
Linda Olsson
En jordemors liv och lustar

19 kommentarer

 1. Jag har alltid haft lätt att få blåmärken.
  Mer än en gång har personal på Sjukstugan frågat om J misshandlat mig 😉
  Speciellt när Teddy var något yngre och mer hoppig å bitig så såg jag hemsk ut.
  Nu då jag knaprar kortison verkar jag få blåmärken än mer lätt,
  jag ser ut som en provkarta i olika färger från gulgrönt till blåsvart 😉

 2. Så jobbigt med blåmärken, jag antar att det blir en hel del frågande blickar och misstankar om de är synliga. Som Tess skriver i sin kommentar, är det värst när man blivit misshandlad och helst av allt försöker dölja. Jag dök på huvudet av hästen, ner i en betongplatta och var missfärgad i halva ansiktet, då fick jag en del medlidsamma blickar och till och med visitkort till kvinnojuoren.
  Så blåmärken vill man ju helst inte ha.

 3. Jag får också blåmärken. Även yngsta dottern. I vårt fall beror det på en ärftlig sjukdom, där man kan vara ovetande anlagsbärare. Dottern fick båda föräldrarnas anlag och blev alltså sjuk. De två äldre syskonen har var och en ett anlag och ett tredje inget anlag. Ärftlighetsprincipen.
  Men man kan lätt få blåmärken av andra orsaker.
  Kram
  Geddfish recently posted..Middagen serverad

 4. Jag är exakt likadan. Jag är får också blåmärken enkelt genom att någon tar mig på benet eller jag råkar snudda en kant på bordet eller liknande. Alltid haft kroppen fylld med blåmärken så jag har till och med fått frågan om jag är misshandlad hemma haha. Så att ja, nej det är inte enkelt med blåmärken jämt ^^,
  Svar; tack men jag skippar månadens utmaning faktiskt, kanske är med till april istället 😀

 5. Jag är exakt likadan. Jag är får också blåmärken enkelt genom att någon tar mig på benet eller jag råkar snudda en kant på bordet eller liknande. Alltid haft kroppen fylld med blåmärken så jag har till och med fått frågan om jag är misshandlad hemma haha. Så att ja, nej det är inte enkelt med blåmärken jämt ^^,
  Svar; tack men jag skippar månadens utmaning faktiskt, kanske är med till april istället 😀

 6. Du kanske är hjälpt av att läsa Gerds bidrag till temat (https://gerd-geddfish.blogspot.com/). Kanske du kan passa på vid nästa besök hos din husläkare för att ta prover.
  Nu är du ju fortfarande ung, men vänta bara när du bli gammal;-) Då får man nämligen blåmärken “lättare” än när man var ung.. Så jag aktar mig noga för att inte “gå in i saker”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: