Med tankar en tisdag.

Så var det alltså tisdag, idag efter jobbet hade jag tänkt att det skulle bli städning. Istället kom jag hem och däckade på sängen och sov som ett barn i flera timmar. Det är helt enkelt så att jag går runt med så mycket spänningar nu. Från att som jag skrev igår inte haft oro för Corona till att bli jätteorolig, när man inser hur oförsiktiga vissa människor är så kan man inte bli annat. Eftersom jag är i riskgrupp så känns det inte alls som det här är något jag vill ha i min närhet. Jag tvättar händerna noggrant på jobbet och använder handsprit. Tar inte i handtag och försöker minimera riskerna, mer kan jag inte göra men tanken på att bli sjuk skrämmer mig. Jag vet hur jag blir av influensa och detta är alltså inte ens i likhet med den saken.

Det är tur att man kan försöka hålla sig från människor resten av tiden utöver jobbet. Hur som helst så har jag efter flera timmars sömn idag tagit mig en promenad här på kvällen, det känns skönt att återigen börjar komma igång med motionen. Mina tankar rensas lite mer då, har man ångestproblematik behöver man röra på sig. Jag lider av ångest och det i sin tur gör att jag måste hitta strategier för att må bra, en sådan sak är motion och friskluft.

Nu ska jag bege mig mot sängen, imorgon är det onsdag och det återstår då två arbetsdagar av denna arbetsvecka. Det kommer gå fort, och som jag ser framemot den här helgen.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “Med tankar en tisdag.

 • 10 mars, 2020 at 20:46
  Permalink

  Jag har också astma, har hosta just nu. Dock tycker jag inte att jag är i nån riskgrupp, men visst, otur kan man alltid ha. Är inte ute och reser, åker inte kollektivt osv. Blev dock väldigt snopen att Ikea var väldigt folktomt igår. Både på restaurang och i varuhuset.

  Reply
  • 11 mars, 2020 at 05:23
   Permalink

   Beror ju lite på vilken form av astma man har också. Jag räknas som att jag har svårt astma. Jag är till exempel extremt allergisk mot Ipren och liknade. Använder höga doser och får alltid svårigheter att andas när jag är sjuk.

   Reply
 • 10 mars, 2020 at 21:42
  Permalink

  Skönt när en lyssnar på kroppen och ger den vila som den behöver. Vi hoppas att coronatoppen snart är nådd.

  Reply
 • 11 mars, 2020 at 08:23
  Permalink

  Det är helt förståligt att du känner en ökad oro i samband med att antalet smittade ökar i vårt avlånga land. Vi är inga riskpersoner i min familj men vi kommer givetvis vara försiktiga och undvika stora folksamlingar. Och vi tvättar våra händer.

  Reply
 • 11 mars, 2020 at 09:00
  Permalink

  Oj så gott det såg ut med choklad, jag brukar också bekämpa ångest genom att gå långa promenader.Det är så skönt och samtidigt så får man rensa hjärnan från jobbiga tankar.

  Reply
 • 11 mars, 2020 at 19:58
  Permalink

  Vi får försöka göra vårt bästa för att begränsa eländet….och hoppas att andra också gör det! Ha det så gott nu <3

  Reply
 • 11 mars, 2020 at 22:25
  Permalink

  Har Sj astma, hade svårt o andas efter min pn efter jobbet så fick ta bricanyl 🙁 de är otäckt att man ligger i riskzonen
  Tess recently posted..LÅT MIG FÖRKLARA FÖR ER!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: