Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

När jag ser hur andra skräpar ner tänker jag…

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Ganska många irriterande tankar. Speciellt nu när jag går till jobbet på morgonen och upptäckt att något riskspucko plockat upp hundbajs för att sedan lägga ner påsen precis bredvid? Varför ens behaga plocka upp om man ändå lämnar påsen i skogen, marken och på fotbollsplanen? Utöver det förbryllas jag varje dag när jag ser cigarettfimpar, godispåsar, ölburkar och annat skit slängt i naturen. Varför bryr sig inte människor mera?

Deltagare i marsutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Geddfish
Kraka
Madde
Louise
Min resa tumör mitt liv
JessieKaos
Linda Olsson
En jordemors liv och lustar

24 Comments

 1. Jag håller med. Just med hundbajspåsar kan jag ändå tänka att någon har glömt att ta med den efter att de har lekt/tränat sin hund. Men resten, som du skriver, varför? Så onödigt! ?

   1. Haha, just de där som är instängda i buskarna tänkte jag på när jag skrev kommentaren på ditt inlägg! ? Där håller jag absolut med dig! ?

 2. Det är oerhört irriterande med folk som skräpar ned. Häromdan såg jag en gubbe som kastade sitt tomma ciggpaket rakt ned på gatan fast han stod inom en armlängd från en soptunna. Jag blev så arg så helt plötsligt kunde jag spanska riktigt bra och sa till honom på skarpen. Han hade i alla fall vett nog att se skamsen ut och hålla med om att det var ”muy mal”.
  Men förmodligen kommer han att göra precis likadant nästa gång ciggen tar slut i ett paket…

 3. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att mänskor bara skräpar ner utan att ha hänsyn till andra mänskor jag tror om vi alla hjälps åt att ha upp och hålla det rent så kommer det bli så mycket renare och trevligare att gå ut på gaterna 🙂

 4. Ibland plockar jag icke upp hundskit… jag klättrar inte upp på snödrivor i diket och inte heller kliver jag ner i snödjupt dike… Du får tycka jag gör fel 😉 men tyvärr klarar min kropp inte av balansgången.
  Men för övrigt anser jag att man självklart plockar rent efter sig å tar med sig sitt skräp.
  Håll naturen ren!!

 5. Ren slöhet och redpektlöshet beror det på att folk inte gids slänga skräp där det ska vara. Hemst tråkigt?
  Ta hand om dig i kristider <3
  Kram

 6. Håller helt med! Ibland kan man verkligen undra vad folk har mellan skallbenen. Det jag också tycker är läskigt är när man bara för skojs skull slår sönder ölflaskor i skogen eller vid busshållplatsen. Tänk om ett barn skär sig och/eller stoppar skärvorna i munnen.

 7. ja allstå detta är sjukt irriterande, folk liksom bara slänger skräp och diverse saker hej vilt. Där ja bor är det till och med folk som slänger ner fimpar från balkongen ner på gården liksom.?❤

 8. Det är så enkelt för folk att bara ta skräpet och kasta ut det i naturen..vem gör så?‍♀️ vem ska plocka upp det -mina barn vet bättre ?‍♀️ det med bajspåsar är nytt, det har jag aldrig sett förut ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: