I fredags tog jag mitt pick och pack och drog bokstavligt talat till Näset i Furudal. Där var min mamma och hennes man. Mamma bjöd nämligen in mig dit och jag som ni vet hade en lättare förkylning förra veckan som var helt borta på torsdagen så ville verkligen bort från Falun i rådande läge.

I Furudal möttes jag av en glad mamma och hennes man så klart. Samt superglada hundarna Nikki och Skilla. Skilla är valpen så hon var väl extra glad kan man väl säga, i helgen har vi sovit tillsammans i två nätter där hon legat på min arm och hur mysigt har inte det varit? Nikki ville inte vara sämre i natt så hon sov också tillsammans med mig och Skilla lika mysigt de att vakna av en hund som pussar en. Hur som helst så jag och mamma åkte till Furudal Retro och där hittade jag en jättefin Morakulla i trä. Hon kostade 50 kronor och bor numera här i Falun. Jag fick även tre köksalmanackor av mamma som hon hade i Näset.

På fredags kväll bjöd mamma på Irish coffe, det galet galet gott. Sedan så drack vi vin och öl och skrattade som alltid när vi ses. Alltså vi har så mycket roligt att berätta för varandra och det är verkligen hur roligt som helst. Vi pratade om mormor också, älskade saknade mormor det blir ganska självklart att vi båda pratar om henne. Skilla låg mest i min arm även om hon några tillfällen även stod och funderade på varför vi fick massa gott och inte hon? Som när vi hade grillpremiär med jättegod mat som ett exempel.

Jag har lekt med hundarna, klappat och gosat. Gick en promenad med Skilla i Näset och sedan tillbaka igen på lördagen. Vi åt god mat och var väl ganska trötta både jag och mamma. Runt 22:00 gick jag ut till stugan där jag sov och båda hundarna följde med, så sov vi tills imorgon runt nio. Jag åkte hem strax efter tio idag. Det var så skönt att bara lämna Falun en stund för Näset i Furudal, att slippa tänka på livet liksom. Att gå ut och höra sjön sjunga och se gryningen och solens strålar mot isen, att glömma allt det som känns så tungt och bara befinner mig på en plats där naturen håller sig som lugnast.

46 kommentarer

 1. Det låter som om ni hade det väldigt trevligt.
  Att vara i naturen med hundar är väldigt härligt och speciellt om man får mycket kärlek ?

 2. Mysigt att bara åka iväg så där 🙂 Sj är ja förkyld så åker ingenstans. Hundar är så underbara – de verkligen ser en som en flock å känner på sig när man är ledsen glad eller arg. Eller är sjuk som jag 🙂

 3. Åh så skönt med miljöombyte! Skulle faktiskt jag med behöva! Och vad kan vara bättre då än att få kärlek ifrån både sin mamma och små hundar! Det måste vara världens underbaraste djur ?

 4. Låter som några riktigt sköna dagar….jag har full förståelse för Skillas funderingar kring varför ni fick en massa gott men inte hon ?. Men hon verkade glad i alla fall när hon fick sova hos dig och extra lång promenad. Skulle vilja resa bort några dagar jag också

 5. Men åh så mysigt det låter!!
  Det finns ju inget bättre än att komma hem till sin mamma.
  Låter som när jag är hos min mamma, man kan skratta om sånt som ingen annan förstår. Om gamla minnen och grejer man har gjort som bara vi som var med om det tycker är roligt. Alla andra är som frågetecken.
  Så gosigt att hundarna vill sova hos dig 🙂

  Hoppas du har haft en härlig söndag!
  kram kram

  1. Det var verkligen det :). Håller med dig, älskar att vara med min mamma blir så himla glad av den saken. Visst är det fint att ha ett nära band till sin mamma? 🙂

 6. Så underbart det låter med vistelsen hos din mamma och er fina gemenskap! Så glad för din skull. Mysigt med hundarna också. Den lilla kullan var väldigt söt också, tycker jag!

  Visst är det skönt att kunna komma ifrån eländet med pandemin ett tag, få skratta och njuta av god mat och dryck. Jag och familjen var ute vid en fågelsjö i dag, där vi såg och hörde tranor. Naturen vaknar och våren är på ingång. Man får glädja sig åt de små tingen.

  Önskar dig en fin avslutning på helgen!

  1. Det var verkligen det :). Behövde få umgås med henne och göra lite annat :). Visst är kullan fin :). Ja man behöver nog komma bort och se annat. Bara det där med tranorna tror jag gjorde mycket för dig, vi behöver glädje och hopp 🙂

 7. Åh! För mig som är vän med dig på facebook var det fint att få ta del av den här genomgången även som status. Jag blev glad när du dök upp i mitt flöde och berättade om helgen. Speciellt när du berättade om hundarna. Har ju följt ditt hundvaktande ett tag och vet att du blev så glad när hund nummer två kom in i bilden. Nu när jag dricker kaffe så är det kanske dags att prova en irish coffee. Har druckit det förutom men då har det inte varit mer än att det ”har slunkit ner”.

  1. Åh så fint att höra <3. Det är verkligen så himla mysigt att vara där och bara umgås med dem man älskar. Så viktigt för mig varit så ledsen senaste veckorna :). Åh du får testa :D.

 8. Nu blev jag rätt så sugen på en Irish Coffee måste jag säga. Länge sedan jag drack den. Skönt att du hade så roligt, kunde glömma corona-eländet ett tag och ladda upp batterierna.
  Å glöm inte att tvätta och sprita händerna imorgon om du går till jobbet!

  1. Gud så gott :D. Du får göra en? Tänker att det gör en lite glad.
   Jag spritar och tvättar händerna hela tiden på jobbet. Eller spritar med min egen för finns ingen sprit på jobbet :(.

 9. Åh, låter verkligen som att ni har haft det hur mysigt som helst! Blev riktigt avundsjuk av att läsa om valpmyset. Längtar sååååå oerhört till jag själv får uppleva det med min egen lilla valp 🙂 Mumsigt med Irish Coffee! Det är bland det godaste jag vet i alkoholväg.

 10. Jag tänker att såhär i Corona-tider, kommer nog landet att utnyttjas lite mer.. Eller ja, rent av all ute-aktiviteter och skogspromenader kommer att öka markant – är vad jag tror. 🙂

  Alltid skönt att vara ute sådär. Man sover så gott då!

 11. men så mysigt med lite mamma tid, sånt mår man ju verkligen så bra av, och ni verkar ju haft det så kul, och grillpremiär liksom jösses så sugen jag blev på grillat nu när jag läste det ??

 12. Det måste vara underbart att ha ett sådant ställe att åka till. Hundar är helt fantastiska. Saknar verkligen det själv. Försöker övertala mannen hemma, men inte helt lätt

 13. Alltså det låter verkligen som en helt underbar helg. Att få komma bort en sväng och tänka på annat. Vet du att jag aldrig testat irish coffee faktiskt. Inte så konstigt i och för sig då jag inte gillar kaffe…. Eller är det kaffe i? jag har ingen aning…..

 14. Så härlig det låter att du kunde åka dit och ta det lite lungt och umgås med din mamma lite? så mysigt att hundarna ville sova med dej och att du kunde gå promander ❤️

 15. Vilken mysig helg❤️ jag avundas dom som har så fin relation med sin mamma. Själv har jag en men som nog gärna hade klarat sig utan mig?‍♀️

 16. Skönt att fly den trista vardagen och umgås med dem du håller som kärast. Hundar sätter även en positiv prägel på omgivningen när det är som jobbigast <3
  Kram

 17. Vad mysigt att få umgås med sina föräldrar, vilken fin Kulla du hittade. Trevligt när man får äta och dricka gott tillsammans och prata.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa