Så trött att jag somnar.

Jag börjar fundera på om det är någon brist i kroppen just nu. Grejen är den att jag somnar flera gånger per dag. Jag lägger mig strax efter 21:00, och vid 22:00 sover jag. Sedan sover jag till 6:00 för att gå upp till jobbet helt galet trött. På min rast på 30 minuter somnar jag som en stock och sover alltså jättetungt det är nästan som att jag inte får upp ögonen när klockan ringer.

När jag kommer hem från jobbet slocknar jag igen, och sover då i två timmar minst och lika tungt som jag sovit där vid lunch på jobbet och under natten. Det är pollensäsong och min andning är påverkad så misstänker absolut att min astma inte är tipptopp just nu. Jag tar då dubbeldos både morgon och kväll, tar mina allergitabletter varje morgon men är ändå så här trött. Det är helt olidligt!

Jag har börjat ta järntabletter varje kväll, och idag fick jag hem en flaska Ferronol för att peppra järnet ännu mera. Jag har för lågt ferratinvärde för att få ge blod, och tänkte därmed se om jag kan höja upp det om jag blir piggare då. Kanske är det bara önsketänkande men något måste jag ju göra!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

31 thoughts on “Så trött att jag somnar.

  • 22 april, 2020 at 19:29
   Permalink

   Ferronol och Blutsaft har ungefär samma effekt, så tror inte det är så bra att prova båda :).

   Reply
 • 21 april, 2020 at 21:54
  Permalink

  Och jag har för högt ferritinvärde för att ge blod. Jag måste till och med gå på blodtappning var tredje månad. Tyvärr används inte mitt blod till personer som har järnbrist, vilket gör mig förbannad varje gång jag tappar blod.
  Man snackar ju alltid om vårtrötthet, men du sover ju verkligen ofta och länge. Har du varit hos läkaren och kollat?

  Reply
  • 22 april, 2020 at 19:29
   Permalink

   Oj, märkligt där att de inte kan använda blodet du ger kan man tycka. Borde ju vara bra. Nej ska nog ringa läkaren och kolla vad det är, känns lite skumt detta.

   Reply
  • 23 april, 2020 at 08:19
   Permalink

   Jag har också börjat få för högt ferritinvärde, men det hoppar lite upp o ner så än har det inte varit aktuellt om blodtappning – men jag kommer dit, o nästa gång det är högt kommer jag nog ta en ordentlig diskussion om det inte är dags… känns bättre än att riskera få något av just detta som då ofta blir kroniskt, går inte bort fast man sänker värdet.
   Det jag tänkte fråga dig – när du börjar få högre värde – känner du av det på något sätt?
   Ha en bra dag.
   it_is/Anette recently posted..Vad finns alltid i ditt kylskåp? – Bloggutmaning 23/4-2020

   Reply
 • 22 april, 2020 at 06:22
  Permalink

  Kan vara att du blir extra trött nu under pollen säsongen om du tar medicin för pollen så gör den medicinen en trött också. Jag hoppas att de vänder så du inte alltid känner dig trött vännen ❤️
  Tess recently posted..GODMORGON!

  Reply
 • 22 april, 2020 at 06:56
  Permalink

  Oj, vad du sover. Känns ju som att det är något lurigt. Om inte järnet hjälper behöver du nog kontakta vården.

  Reply
  • 22 april, 2020 at 19:28
   Permalink

   Ja något känns konstigt med detta. Jag tror jag ska ringa på fredag och fråga.

   Reply
 • 22 april, 2020 at 07:31
  Permalink

  Usch vad jobbigt när det blir sådär, jag har sådana perioder med. Kan ju hoppas att det kan hjälpa dig annars får du kanske ta lite prover?

  Reply
 • 22 april, 2020 at 13:33
  Permalink

  Kan absolut vara järn. Kan också vara utmattning på gång? Tänker att du har ett krävande jobb och håller på med krävande studier. Hoppas att det blir bättre!

  Reply
  • 22 april, 2020 at 19:27
   Permalink

   Nej utmattning tror jag inte det är, har varit utmattad en gång men det här är mer liksom som att det sitter i kroppen. När jag var utmattad kände jag det i huvudet, nu är det som att “lungorna” inte orkar med liksom :/.

   Reply
 • 22 april, 2020 at 14:30
  Permalink

  Det är så jobbigt med allergitrötthet. Jag har också märkt en ökad trötthet de senaste veckorna. Hoppas du blir piggare.

  Reply
 • 22 april, 2020 at 17:22
  Permalink

  Åh vad jag känner igen mig! Jag är med så EXTREMT trött! Äter med järntabletter och dubbel dos med min allergimedicin… imorgon ska jag i allafall till läkaren och hoppas dom kan ta massa prover & se vad som är felet. Lider med dig!

  Reply
  • 22 april, 2020 at 19:27
   Permalink

   Fy då :(. Känns som att det är något skumt med denna trötthet just nu. Ska nog ringa läkaren på fredag och se vad de säger.

   Reply
 • 22 april, 2020 at 18:01
  Permalink

  Du borde kanske kolla upp det där??? Det kan ju finnas många orsaker till tröttheten, kram på dig!

  Reply
 • 22 april, 2020 at 19:27
  Permalink

  Usch, vad jobbigt det låter. Låter ju sannerligen som att du kan ha brist på någonting. Jag är lite i samma situation. Hur mycket eller lite jag än sover skulle jag kunna somma på studs när som helst under dagen. Om jag inte hade varit tvungen att gå upp om dagarna hade jag lätt kunnat sova två veckor på rad känns det som. Håller tummarna för att du lyckas få piggheten tillbaka och att järntillskotten hjälper! <3

  Reply
  • 22 april, 2020 at 19:30
   Permalink

   Ja det är inte kul direkt, börjar kännas jobbigt. Jag får se vad som händer med det här. SKa nog kontakta vården för att kolla :).

   Reply
 • 22 april, 2020 at 20:03
  Permalink

  Jag kanske missminner mig nu, men visst har du varit trött ända sedan innan jul? Kanske har förväxlat dig med någon annan men jag är nästan 100% säker på att det var du. Järn är en bra grej att börja med, prova annars att ta C-vitamin i samband med järntabletterna. Det ökar upptaget och är det som fungerat periodvis för mig. Annars tycker jag att du ska kontakta vården och ta mer omfattande blodprover. Stor kram fina du!
  Moa Larsson recently posted..NÄR VÄRMEN KOMMER

  Reply
  • 22 april, 2020 at 20:09
   Permalink

   Jo jag har varit det, har varit trött sen i oktober typ, så där konstant trött och börjar känna att det är något knasigt nu. Tänker också på att jag har blodtrycksfall och huvudvärk som kommit i omlopp.
   När jag var till vården sist i januari så sa de att min puls typ rusar och sedan inget mer. Att hjärtat kompenserar typ, jag börjar fundera på om det har något samband faktiskt.

   Reply
 • 22 april, 2020 at 22:16
  Permalink

  Stackare – låter riktigt jobbigt! Jag har kronisk järnbristanemi orsakad av just lågt ferritinvärde. När jag var som sämst så hamnade jag på akuten med ambulans för de misstänkte att jag höll på att få en hjärtinfarkt då symptomen på svår järnbristanemi liknar kärlkramp. Har lyckats få upp värdet till 50 efter många år med Duroferon, men har insett att det kommer att bli nödvändigt med medicinering så länge jag är i fertil ålder. Blir vit som ett lakan i ansiktet så fort jag får mens 😔 Det konstiga är att mitt Hb ligger runt 124 så det är bara depåerna som är kassa. Håller tummarna för att du ska får ordning på värdet så du blir lite piggare! Kram 💖

  Reply
  • 25 april, 2020 at 19:08
   Permalink

   Jag ska nog ta och göra det, ska ringa nästa vecka. Drar mig dock från att besöka VCT så här i dessa tider.

   Reply
 • 23 april, 2020 at 09:58
  Permalink

  Tar du någon annan medicin som gör dig trött? Är du stressad? Sover du tillräckligt? 🙂 Kram

  Reply
  • 25 april, 2020 at 18:54
   Permalink

   Nej tyvärr :/. Inte stressad heller och sover gör jag nog mer än andra just nu. Sover hela tiden typ :(.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: