Starta dagen med något extra.

Idag startade jag dagen med ett glas smoothie gjort på jordgubbar och mjölk. Helt galet gott, jag hällde upp allt i ett av mina glas från Kosta Bodas “All about you“. Sedan tog jag en kopp kaffe med mjölk till, kaffe fatet från Ostindia och koppen från Ostindia Floris skapade av fina Rörstrand. Det blev även mackor med ost på ett av mina Mon Amiefat, och jag doppade mina mackor i kaffet. Något jag liksom gjort till min grej så här på senaste tiden. Det är verkligen så gott att låta brödet vara lite blött från kaffet och sedan äta det tillsammans. Barndomsminnen som verkligen är svårslagna!

Annars har jag idag skrivit på examensarbetet, det börjar närma sig slutet. Nu mina kära läsare kommer ni få läsa mer och mer om detta då det upptar en hel del av min tid. Utöver jobb, ett stycke familjeliv och solsken i våren är detta vad som upptar livet fram tills examinationen i juni. Galet, fattar knappt att vi är där vid upploppet!

Jag var på tippen idag med Björn, och sedan Byggmax. På tippen här i stan har de börjat att skänka prylar som folk lämnar in. Det är sådant som Ta till vara, Röda korset och PMU inte vill ha. Så jag brukar ta mig en sväng in där i boden för att titta om det finns något roligt. Jag hittade verkligen fynd idag, och dessa ska ni få se i ett annat inlägg. Utöver dessa saker så såg jag jättefina möbler, men avstod denna gång för jag har verkligen inte plats att slänga in fler saker här hemma.

Sedan ska man inte skriva tippen det heter återvinningsstationen, men saker som fått ett namn i folkmun kan ibland vara svårt att ta bort.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

68 thoughts on “Starta dagen med något extra.

 • 26 april, 2020 at 16:51
  Permalink

  Åh, jag har också den serien i glas, hihi, så fin! ^^ Vilken smart grej att de skänker grejer så man kan ta! Kul att du hittade lite fynd!

  Reply
 • 26 april, 2020 at 17:21
  Permalink

  Håller med om att det verkligen är barndomsminnen med att doppa smörgås i, men så gott det är! 😀

  Reply
 • 26 april, 2020 at 17:52
  Permalink

  Ibland önskar jag att jag dricker kaffe för det låter ju så gott att äta en macka och dricka kaffe till på det sättet. Kul att det finns en bod där man kan fynda lite. Håller med om att det är svårt att ändra på ord som varit standard. Som dagis till exempel, tog flera år för mig innan jag började säga förskola…. Spännande med din stundande examination. Om du vill så vore det väldigt roligt att få läsa mer om ditt examensarbete.

  Reply
  • 4 maj, 2020 at 08:13
   Permalink

   Förstår det, är ju lite olika. Ja tycker konceptet är jättebra faktiskt :D. Haha förstår det, brukar vara svårt det där att byta ord :).

   Reply
 • 26 april, 2020 at 18:42
  Permalink

  Tippen låter betydligt bättre än återvinningsstation.
  När du skrev om din macka tänkte jag på hur gott det var att doppa en ostmacka i varm choklad🤗

  Reply
 • 26 april, 2020 at 19:18
  Permalink

  Det är likadant i Uppsala, alla har standar och röjt. Ingen vill längre ta emot allt som skänks..
  Konstiga tider vi lever i

  Reply
 • 26 april, 2020 at 19:43
  Permalink

  Det är verkligen härligt när saker kan tas omhand och användas av flera! Så mycket som kastas helt i onödan! Roligt att du fyndade åter igen 😊 Härligt att slutspurten närmar sig! Kram 💖

  Reply
 • 26 april, 2020 at 21:40
  Permalink

  Spännande att det är exmen snart förstår att du längtar till det och ja när man studerar och jobbar samtidigt så har man inte mycket tid över sedan då man har vardagen i alla nmed

  Reply
 • 26 april, 2020 at 22:18
  Permalink

  Åh så gott med smoothie! Jag har aldrig prövat att doppa i kaffe… däremot när jag var liten och sov över hos min farmor & farfar så gjorde min farmor egengjord varm choklad som vi doppade ostmackorna i och det var sååå gott! Nostalgi 🙂

  Reply
 • 26 april, 2020 at 22:47
  Permalink

  Jag säger också “tippen”, haha. Har alltid sagt så enda sedan jag var liten och som du skriver är det ju svårt att bara ändra någonting man vant in. Jag kan inte heller förstå att det är så kort tid kvar till examen. Jag har lite existentiell kris kring det där känner jag. Önskar att jag hade 1 eller 2 år kvar så att jag slapp tänka på vad jag ska göra härnäst, haha. Lite avis på att du redan har ett jobb fixat så att du vet var du tar vägen efter att skolan är slut 🙂

  Reply
  • 4 maj, 2020 at 21:53
   Permalink

   Haha ja det känns ju lite som att det är ett begrepp man använder ;). Åh förstår det :).

   Reply
 • 26 april, 2020 at 23:08
  Permalink

  Vilket gott sätt att starta dagen på! Älskar kosta glasen, har själv den serien…så fina 😍

  Reply
 • 26 april, 2020 at 23:48
  Permalink

  Din frukost ser så härligt lyxig ut! Bra gjort där:-)
  Vilket bra initiativ av tippen att skänka bort saker som folk slänger. Äntligen skulle jag vilja säga.

  Reply
 • 27 april, 2020 at 00:26
  Permalink

  den smoothien lät verkligen så god , detta med frukosten verkar ja tappat helt igen dom senaste veckorna, kanske dags att tänka om lite, vet ja mår så mycket bättre när jag väl lyckas få i mig i alla fall något på morgonen ja förutom kaffet då, för det slinker ju alltid ned haha 😂❤
  jessica recently posted..Söndagssnacket : 5-7 varor som alltid finns i mitt kök!

  Reply
 • 27 april, 2020 at 06:58
  Permalink

  Vad spännande att du är snart klar och ska ta examen skönt att du snart är där <3 Jag brukar med doppa makan i kaffe eller obey det är ju verkligen himla gott att göra det 🙂
  amanda recently posted..Morgon promenad i det fria

  Reply
 • 27 april, 2020 at 08:19
  Permalink

  Jag säger också tippen, det kommer det alltid heta 🙈 visst är det skönt att slänga massa med, älskar att röja av och komma iväg och slänga. Wow spännande att du gjorde ett fynd. Och visst är det mysigt att äta på sitt fimp pralin, fick ju äntligen lite muggar med 🙈 och har kollat in ett nytt fat jag vill ha haha
  Lexochlogan recently posted..SUNNY SUNDAY

  Reply
 • 27 april, 2020 at 09:37
  Permalink

  Ditt porslin säger jag bara. Det ser så hemtrevligt ut på alla dina bilder. Tycker så mycket om dom. Vilken bra ide att dom skänker bort saker på tippen också. Slit och släng är ju aldrig hållbart tänker jag. Tänkte fråga en annan sak. Kommer du ha en utmaning i maj också? Funderar på att hänga på den då.

  Reply
  • 4 maj, 2020 at 21:52
   Permalink

   Åh så roligt att höra :D. Ja verkligen det är jättebra :). Något fler borde ta efter egentligen :). Så kul att du hänger på utmaningen :).

   Reply
 • 27 april, 2020 at 11:44
  Permalink

  Det låter ju såååå hääääärligt!! Och du har så vackra porslin och glas 😀 Jag har massa udda, mest. Hehe, oops. Men är lagd lite så, snarare än samlare är jag sådan “allt som ropar på mig” typ.

  Reply
  • 6 maj, 2020 at 16:30
   Permalink

   Var verkligen det och gott :D. Är nog lite så där olika vad man har för intresse? 🙂

   Reply
 • 27 april, 2020 at 16:32
  Permalink

  Vilken bra grej att återvinningsstationen har gjort så att man kan återvinna lite saker privat också, inte bara låta dem ta hand om det haha (om du förstår vad jag menar!) 😀 Kram

  Reply
 • 27 april, 2020 at 18:28
  Permalink

  Som liten älskade jag att doppa ostsmörgåsar i varm choklad men numera dricker jag te och det blir inte alls samma sak kan jag säga.
  Grattis till fynden. Det ska bli intressant att se vad du kom hem med.
  Ja nu är det snart dags för examen så jag förstår att det upptar en hel del av din tid.

  Reply
  • 4 maj, 2020 at 08:11
   Permalink

   Så himla gott :). Nej med te blir det inte samma sak helt klart :). Det ska ni absolut få se, tagit lite tid bara har inte mått så bra :(.

   Reply
 • 27 april, 2020 at 20:30
  Permalink

  Haha, du har samma koppar som mina föräldrar 🙂 btw, de säger också tippen! 😀 och jag med. Kram

  Reply
 • 27 april, 2020 at 22:55
  Permalink

  Återvinningsstationen i Falun kommer jag ihåg, där slängde vi mycket efter pappa när han flyttade till Daljunkargården minns jag!
  Å så kul att du är på upploppet vad gäller din utbildning nu! Kämpa på!
  Hoppas ni slipper snö nu i Falun, här har vi regnigt just nu, och det ska visst bli lika illa i morgon!
  Kram!

  Reply
  • 4 maj, 2020 at 21:57
   Permalink

   Haha så kul :D. Ja verkligen, det känns skönt att börja komma mot slutet. Vi verkar sluppit snö faktiskt men såg att andra delar i Dalarna fått mängder.

   Reply
 • 28 april, 2020 at 10:33
  Permalink

  Så gott, älskar att göra smoothies med olika frukter o bär 🙂

  Reply
 • 29 april, 2020 at 09:32
  Permalink

  Det där glaset är så snyggt, det man äter känns alltid lyxigare och godare när det serveras i vackra glas och porslin.
  På återvinningen i Tranemo, där jag lämnade förr, fanns en container med användbara saker som kördes till Återbruk och såldes till förmån för barnhem i Lettland. praktiskt då man slapp åka till båda ställen då man rensat hemma.
  Spännande med sluttampen på utbildningen!

  Reply
  • 6 maj, 2020 at 15:34
   Permalink

   Visst är de fina :D. Det är verkligen så när man får skapa fint runt sig :). Åh kul :D. Det är verkligen så bra att man kan göra så istället för att slänga.

   Reply
 • 29 april, 2020 at 14:58
  Permalink

  Smoothie är ju verkligen såååå gott! Perfekt också på morgonen för de som har svårt att få i sig frukost 😀

  Reply
 • 29 april, 2020 at 15:04
  Permalink

  Haha, jag säger också tippen 😀 alla vet ju ändå vad man menar. Spännande med dina fynd och spännande upplopp nu!! Wihoooo! Ha det så gott <3

  Reply
 • 29 april, 2020 at 21:00
  Permalink

  Hoppas allt är okej med dig! Inget inlägg på tre dagar, börjar bli aningen orolig här.

  Reply
 • 29 april, 2020 at 21:55
  Permalink

  Haha just det – tippen är verkligen etablerat. Aldrig tänkt på att det egentligen heter något annat. 🙂

  Reply
 • 30 april, 2020 at 13:59
  Permalink

  Så gott med smoothie!Jättefint fat och kopp! 🙂 Ska bli jättekul att se vad du hittade för fynd i ett annat inlägg! jag hoppas du får en fin valborg, kram<3

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: