Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Mitt första jobb var som…

Jag kör en bloggutmaning i juni Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Städerska eller som det egentligen heter lokalvårdare, jag fick sommarjobba åt min mamma. Sedan så jobbade jag som det samma även på campingen i Orsa i något år.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

it_is/Anette
Kraka
Louise
Marie Frändén
Geddfish
Michaela
BP-computerart
Zinnie
Marresmams
Susjos

46 Comments

 1. Jag har också jobbat som lokalvårdare. Dock bara 2 gånger eller någonting sådant då jag bara var vikarie. Finns många fördomar om det yrket, men jag tyckte faktiskt det var ganska trevligt 🙂

  1. Jag har också jobbat som lokalvårdare en gång i tiden, men mitt första jobb var på ett gammalt hederligt konditori

 2. Vilken rolig fråga 🙂 och så lik du ändå är dig själv, man ser direkt att det är du 🙂 mitt första jobb var att sortera julkort på posten, vilken känsla när lönen kom 🙂

 3. Ett jätteviktigt jobb, det där! Men väldigt underskattat….fast hur skulle det se ut om ingen gjorde det?? Kram!

 4. Mitt första jobb… det var nog att rensa ogräs på kyrkogården… inte världens roligaste men vi var ett gäng tjejer i samma ålder å vi hade rätt skoj ihop där vi slet med ogräset.

 5. Du kommer alltid på så intressanta och kreativa ämnen! Älskar dina bloggutmaningar ? Mitt första jobb var ett liknande, jobbade som parkarbetare men blev en del städning inne i portarna också. Minns att det faktiskt var rätt så kul men framförallt hur stolt jag var!

 6. Men vad kul, jag jobbade i gatukök som mitt första jobb, min mamma drev ett här vi bor och det var också det som gjorde att jag kunde plugga och jobba, för att klara en hel utbildning utan några studie skulder vilket är grymt bra känner jag med 4 årig universitets utbildning.

 7. Gud så kul o läsa ju gumman ? Läskigt dock då de var mitt första jobb med via HSB om ja ska vara helt ärligt ? de var i Boden faktiskt ? jobbade ett bra tag där faktiskt

 8. Åhh vilken rolig utmaning! Mitt första jobb är också lokalvårdare, gjorde praktik med min mormor när jag gick i små skolan. Redan då tyckte jag det var super kul! Och 2016 blev jag fastanställd på SAMHALL där jag jobbat med lokalvård sen dess, min första anställning någonsin och jag trivs som fisken i vattnet! ?

 9. Mitt första jobb var när jag sommarjobbade på Konsum som det hette på den tiden. Det blev många somrar där och jag trivdes lika bra varje år!

 10. Känns som att många börjar sitt allra första jobb med att städa. Jag sökte den typen av jobb när jag ville få in lite extra kosing men fick inte chansen. Mitt allra första jobb var istället som ridlägerledare på Hagens connemarastuteri. Jag hade först praktik där och sedan sommarjobbade jag men hon som hade stuteriet vände sig emot mig och blev helt vidrigt hemsk. Det här hände när jag var mellan 1:an och 2:an i gymnasiet. Glömmer det nog aldrig.

  1. Det kanske är så? Så trist att du inte fick jobbet då. Det är ju absolut något som brukar behövas och pengar får man. Åh ridlägersledare måste vara kul OM man inte har sån där människa som gör så där emot en :(. FY så vidrigt mot en så ung tjej :(.

 11. Jag började faktiskt jobba som tidningsbud. Bodde på söder men delade ut tidningar i portarna på Kungsholmen 🙂 Kram

 12. Det första ”jobb” jag fick betalt för var när vi spelade teater i skyltfönstret på Domus i Skellefteå på Skyltsöndagen. Tror jag gick i femman eller nåt, skulle nog aldrig våga göra nåt sånt idag 😉
  Sen jobbade jag som ballongblåsare där också (med en bak-och-fram-vänd dammsugare så det blev en dammblåsare 😉 ). Då var jag 14 och blev skitsur när en kvinna sa till sin dotter:
  – Tacka tanten nu!
  😀

  Mitt första ”riktiga” jobb var som djurvårdare på Lycksele Djurpark.

  1. Haha gud vilken kul grej ändå :D. Kan tänka mig att den teatern ändå var uppskattad? HAHA kan förstå att du blev arg, bli kallad tant som fjortonåring 😮 .

 13. Jag är lite glömsk så jag fick tänka efter vilket jobb som var det allra första. Det var ett sommarjobb på dagis. Jag minns att det var roligt för vi var ute mycket och hittade på saker i det fina vädret. Men jag somnade ovaggad på kvällarna, för det var full rulle med alla busiga små barn?

 14. Vem skulle vilja leva om inte någon skötte om vår miljö. Någon gång under min uppväxt städa min mamma någon sommar med att städa trappor. Jag fick följa med och hjälpa till ibland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: