Igår arbetade jag min sista dag på underbara Hälsninggårdsskolan här i Falun. Jag lämnade min dator, tog mig väska och gick tillsammans med min underbara kollega ut från jobbet. För mig var det sista gången, jag gick samtidigt ut därifrån med vetskapen om att det var min sista dag som lärare jag lämnade där. Från och med hösten kommer jag att arbeta som specialpedagog på två skolor här i Falun. Efter åtta år som lärare lämnar jag nu det yrket för något nytt, åtta år! Jag kan knappt förstå att det är åtta år sedan jag tog mig examen som lärare, vem jag var då och vem jag är nu. Alla år av kunskap, glädje, sorg och förvåning som passerat.

Dessa tre år på Hälsninggårdsskolan har varit så speciella. Jag har fått lära mig så mycket, är så glad över de människor jag fått lära känna och idag kallar för mina vänner.

Idag under min första sommarlovsdag eller ja semesterdag, har jag tagit tre långa promenader med Skilla. Städat hemmet och nu på kvällen kunnat sätta mig ner för att blogga. Nu kommer jag ha så mycket mer tid för bloggen, och era kommentarer framförallt. Nu kommer jag kunna läsa era bloggar, njuta av sommarsolen och ledigheten! Det ser jag framemot!

32 kommentarer

  1. Så spännande det låter, det du kommer jobba med framåt. Tror det kommer passa dig väldigt bra o att barnen du kommer att komma i kontakt med har haft en väldig tur som får hjälp av dig.

    Ha en fin midsommar <3

  2. Så härligt det låter med allt du hinner och vill göra under sommarlovet. Visst är det en härlig känsla när en känner att en utvecklas ? önskar dig en härlig ledighet ?

  3. Njut av din ledighet nu 🙂 Alltid skönt med semester, känslan att ha lämnat en arbetsplats kan vara både bra och dålig.

  4. Så spännande att ta ett kliv in i en ny värld, önskar dej så klart lycka till med ditt nya jobb, men först ska du ha ett välbehövligt långt och härligt sommarlov…..

  5. Det väntar verkligen en spännande höst för din del med först så är det läge att njuta av en härlig och avkopplade sommar!

  6. Efter ett bra slut på din gamla skola kommer du att skriva ett nytt kapitel i ditt yrkesliv på två andra skolor.
    Men en sak undrar jag. Är en specialpedagog inte automatiskt också en lärare, fast med specialkompetens. Eller har jag missat nåt här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa