Så gick jag ut genom dörrarna, sa adjö och lämnade läraryrket.

Igår arbetade jag min sista dag på underbara Hälsninggårdsskolan här i Falun. Jag lämnade min dator, tog mig väska och gick tillsammans med min underbara kollega ut från jobbet. För mig var det sista gången, jag gick samtidigt ut därifrån med vetskapen om att det var min sista dag som lärare jag lämnade där. Från och med hösten kommer jag att arbeta som specialpedagog på två skolor här i Falun. Efter åtta år som lärare lämnar jag nu det yrket för något nytt, åtta år! Jag kan knappt förstå att det är åtta år sedan jag tog mig examen som lärare, vem jag var då och vem jag är nu. Alla år av kunskap, glädje, sorg och förvåning som passerat.

Dessa tre år på Hälsninggårdsskolan har varit så speciella. Jag har fått lära mig så mycket, är så glad över de människor jag fått lära känna och idag kallar för mina vänner.

Idag under min första sommarlovsdag eller ja semesterdag, har jag tagit tre långa promenader med Skilla. Städat hemmet och nu på kvällen kunnat sätta mig ner för att blogga. Nu kommer jag ha så mycket mer tid för bloggen, och era kommentarer framförallt. Nu kommer jag kunna läsa era bloggar, njuta av sommarsolen och ledigheten! Det ser jag framemot!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

32 thoughts on “Så gick jag ut genom dörrarna, sa adjö och lämnade läraryrket.

 • 17 juni, 2020 at 07:34
  Permalink

  Så spännande det låter, det du kommer jobba med framåt. Tror det kommer passa dig väldigt bra o att barnen du kommer att komma i kontakt med har haft en väldig tur som får hjälp av dig.

  Ha en fin midsommar <3

  Reply
  • 17 juni, 2020 at 22:51
   Permalink

   Ja det känns så himla rätt :D. Ja det kommer bli jättebra :). Tusen tack detsamma fina du <3.

   Reply
 • 17 juni, 2020 at 08:20
  Permalink

  Så härligt det låter med allt du hinner och vill göra under sommarlovet. Visst är det en härlig känsla när en känner att en utvecklas 🙂 önskar dig en härlig ledighet 💜

  Reply
 • 17 juni, 2020 at 09:10
  Permalink

  Spännande med nytt jobb efter sommarlovet 😀
  Men njut riktigt av sommarlovet nu 😀 Jag jobbade min sista dag igår, men jag kommer fortsätta med samma klass till hösten 🙂

  Reply
 • 17 juni, 2020 at 10:01
  Permalink

  Vad härligt med semester nu! Passa på att njuta fullt ut innan ditt nya jobb drar igång. Så spännande att ta klivet mot något nytt =)

  Reply
 • 17 juni, 2020 at 10:06
  Permalink

  Njut av din ledighet nu 🙂 Alltid skönt med semester, känslan att ha lämnat en arbetsplats kan vara både bra och dålig.

  Reply
 • 17 juni, 2020 at 11:36
  Permalink

  Så spännande att ta ett kliv in i en ny värld, önskar dej så klart lycka till med ditt nya jobb, men först ska du ha ett välbehövligt långt och härligt sommarlov…..

  Reply
 • 17 juni, 2020 at 13:15
  Permalink

  Det väntar verkligen en spännande höst för din del med först så är det läge att njuta av en härlig och avkopplade sommar!

  Reply
  • 17 juni, 2020 at 22:40
   Permalink

   Åh ja det ska bli så himla roligt :). Det ska verkligen vara skönt med ledigheten nu :D.

   Reply
 • 17 juni, 2020 at 14:03
  Permalink

  Men stort grattis! Det låter spännande. Och ja, vi behöver specialpedagoger.

  Ha en superskön sommar.

  Mvh, Anneli

  Reply
 • 17 juni, 2020 at 22:31
  Permalink

  Efter ett bra slut på din gamla skola kommer du att skriva ett nytt kapitel i ditt yrkesliv på två andra skolor.
  Men en sak undrar jag. Är en specialpedagog inte automatiskt också en lärare, fast med specialkompetens. Eller har jag missat nåt här…

  Reply
  • 17 juni, 2020 at 22:44
   Permalink

   Ja det tror jag absolut :). Det blir bra :D. Nej specialpedagog arbetar mer övergripande, jag kommer jobba mer mot rektorerna på organisationsnivå :).

   Reply
 • 18 juni, 2020 at 11:11
  Permalink

  Du får njuta av din semester och göra mysiga saker innan du börjar på nästa ställe 😊 Hoppas du ska trivas på det nya stället 😊

  Reply
 • 18 juni, 2020 at 12:53
  Permalink

  Vad tråkigt men också spännande för dig. Grattis fina du <3 Hoppas din dag blir fantastisk! Kram.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.