Har funderat lite fram och tillbaka på mitt bloggnamn. Jag hade med specialpedagogstudent innan, och så tog jag med specialpedagog när jag blev examinerad. Men det kändes inte helt rätt, så jag bytte till: Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! Det känns mer rätt, jag har ju mitt Dalaliv, mitt porslin intresse och så min lilla mellanpudeltik Skilla på 9 månader. Det blev mer rätt utifrån det, jag känner dessutom att jag kanske ska ta bort yrkestiteln lite och bara gå på det jag gillar. Vad tror ni? Idag känns det rätt i alla fall!

Ser ni den goda frukosten här ovan, den åt jag igår. Citronvatten, två majskakor med skinka, Philadelphia och avokado. Sedan en tallrik med Bollnäsfil, jordgubbar, havregryn, blåbär kryddat med kanel och vaniljsocker!

Klockan är snart 12:00 och jag skulle behöva vika tvätten.Jag och Skilla vaknade strax innan 7:00 imorse, hon somnade så klart ganska fort efter morgonpromenaden. Lite kul det där med rutiner, hon sover gärna på förmiddagen, en stund på eftermiddagen mellan 13:00-14:30 igen och sedan är hon vaken tills klockan är runt 21-22:00 då hon brukar hoppa upp mot mig och ta med tassen för att tala om att: “Hörre du, du nu är klockan kväll, det är dags att vi går och lägger oss!“.

Det är söndag idag, helt galet hur snabbt veckorna går. Idag är det tipspromenad i Kniva och om vi hinner gå innan åskvädret som lovats kommer blir det självklart en tipspromenad dag för oss idag.

26 kommentarer

 1. Du verkar trivas som hundägare 🙂

  Här åskade det under torsdagskväll och natt å lite igår morse,
  men inget direkt regn.

  På tal om snö… häromkring är snön borta med på fjället typ 15 mil härifrån så är det fortfarande rejält med snö.

  Jag har en plan att ta en tur upp till Stekenjokk å snön 🙂 men det blir inte denna vecka.

 2. Det blev ett personligt och bra namn på din blogg!
  Jag har Rörstrand ganska nära mig här i Lidköping, där jag bor! Jag var där senast med äldsta dottern nu i veckan. Det är ju köpt av Iittala men rörstrandsporslinet finns till försäljning, självklart. Jag har också en hel del porslin, det är kul.
  Ha det gott!
  Geddfish recently posted..Middagen serverad

 3. Jag tycker att titeln är bra som den är nu. Ibland behöver man ändra titeln på bloggen. Jag fick även lägga till ett ord på min. God frukost och hoppas att du kommer iväg på en tipsrunda=)
  Kram

 4. Tycker du ska gå på din magkänsla och ta det namn du känner passar bäst! Rutiner är något jag älskar att ha, känns så tryggt och bekvämt med det 😀 Är de bra så varför ändra liksom?! Kram<3

  1. Så fint att höra :D. Jag tänker också så, det blir lite vem jag är. Jag har tänkt skriva när jag börjar jobba nu i augusti :). Jag har precis pluggat klart till specialpedagog, och går därmed in i tjänsten nu i augusti då kommer jag dela med mig av saker :).

 5. Sån fin bloggtitel, passar dig perfekt 👌 Så gulligt med hundar och deras rutiner. Sen att de visar så tydligt vad de vill.

 6. Nu får du inte ta det som kritik, men jag är ju ärlig som du vet vid det här laget. Ditt bloggnamn är aningen för långt och det delar ju upp sig på en massa rader på iPhone/iPad till exempel.
  Personligen skulle jag göra din profilrubrik “En Orsakullas liv i Falun” som huvudrubrik. Kort, koncist och spännande, då man är nyfiken på vad som händer och vad du håller på med.
  Sedan skulle jag “baka in” “Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv!” i din presentation till vänster, där du ju berättar om dig själv.
  Hoppas du inte är sur på mig, men jag är arbetsskadad. Layout och redaktörknep sitter liksom i efter 10 år på ett förlag. Friends!!!!?

 7. Jag håller faktiskt också med… Vad du sen kallar den, det är din sak, men allt behöver inte finnas i namnet. Orsakullan kunde räcka, till exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: