Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Det här gör jag för att koppla av…

Jag kör en bloggutmaning i juli Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om. Nya utmaningen för augusti hittar du här.

Jag tar promenader tillsammans med Skilla. Jag brukar även försöka lägga mig en stund på soffan och se någon tv-serie. Umgås med familjen, och försöker att inte stressa upp mig över saker helt i onödan. Det är skitsvårt ibland men också väldigt fint att kunna göra så. Att varva ner och koppla av är viktigt för mig, under jobbveckor gör jag det ofta genom att ta raster i ensamhet. Det kan låta tråkigt, men det är verkligen ett sätt för mig att orka resten av dagen.

Deltagare i juliutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Geddfish
Marie Frändén
Kraka
Elisabet Karlsten
it_is/Anette
BP-computerart
Minresaminturmörmittliv
Lillian
Anne Jonsson
Susann
Madde
corkystyle
Lisa
Susjos
Tanthuset
Rebecca
Sussi på Stjärnarve

38 Comments

 1. Promenader, gärna med musik i öronen gör jag också för att lugna ner mig. Avslappnande men även ligga för mig Sj framför datorn med tända ljus eller musik i öronen 🙂 de är lugn och harmoni för mig 🙂 att rasta hundarna också – de är så mysigt o avslappnande med hund

 2. Bra saker för att koppla ned och få dig att må bra. Jag brukar också se TV serier, ta promenader och sedan brukar jag prata i telefon med typ min bästavän, sambon eller föräldrarna dom gör att jag mår bra ♡

 3. Jag är expert på att stressa upp mig. Promenader är skönt. Jag brukar baka för att koppla av/bort.

 4. Det är så viktigt tycker jag. Både att kunna och faktiskt tillåta sig att inte göra någonting. Har lite svårt att slappna av, men yogan hjälper mig där

 5. Jag gör olika saker för att koppla av, bl a både kortare meditationer (från 5 min) och längre, väldigt effektivt när det gäller att gå ner i varv. Sedan är mitt skrivande faktiskt också ett sätt att koppla av. Inte bara, det är jobbigt också, men jag kopplar bort allt annat då, och det är skönt! (.idag kan du förresten läsa ett litet stycke ur pågående manus, om lust och tid finns;) Önskar dig en fin dag☀️?

 6. Det förstår jag!
  Jag brukade också tycka det var skönt att ta raster själv ibland minns jag. Nu är jag helt själv när jag jobbar hela dagen men förut så var det ett skönt sätt att få koppla bort lite innan man återgår till jobbet.

 7. Jag är sämst på att koppla av.
  Måste nog bli bättre på. det. Men jag känner sån stress om jag ”gör ingenting”.
  Tror promenader med hunden är super bra sätt att rensa tankar på,

  kram kram

 8. Nu fick jag inte med din fråga i dagens blogg, för jag hade fullt sjå med Nya blogger och Fem en fredag, pust, inget avkopplande.
  Men vad gör jag då? Jo, jag stickar strumpor. Tar några varv som jag tycker känns bra. Inget slutdatum, utan helt på det roliga stadiet. Datorn kan stressa. Ensamheten har jag nästan jämt, men den är skön också.
  Att ha ett husdjur är ju avstressande, jag njöt hos dottern i Värmland, deras hund är bara så go.
  Trevlig fredag!

 9. Promenader är perfekt avkoppling och bra för måendet på alla sätt.
  Är man lärare så förstår jag mycket väl att du vill ha lugn och ro under dina raster. Ljudnivån i skolor är ju inte låg direkt.

 10. Jag förstår dig! Jag behöver också vara ensam för att ladda batterierna så jag tycker inte det låter tråkigt. Att se på serie fungerar också bra för mig att inte stressa, så det gör jag med. Har du några tips? 🙂

 11. Denna viktiga avkoppling som så lätt blir försummad! Det låter som om du har bra sätt att koppla av ändå. Jag brukar också varva ner framför någon film eller serie. Men ännu hellre läsa en roman eller ta en promenad med favoritmusiken i öronen. Ibland längtar jag efter sällskap (en kväll med goa vänner), ibland vill jag bara vara ensam. Fint att variera och ha möjligheten till det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: