Första augusti idag, för vissa är detta fortfarande en sommarmånad och för andra är det höst. Hur ser du på augusti?

Jag kör en bloggutmaning i augusti Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

För mig så brukar augusti kännas som höst, inte för att det är det “metrologiskt” men eftersom jag då börjar jobba och en ny termin startar för elever och mig så brukar det liksom kännas som hösten är här. Man är ju inte längre ledig och klänningar blir byxor och tröjor istället. Så för mig är augusti höst, men det är nog mest för det känns så i huvudet.

Deltagare i augustiutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Kraka

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “Första augusti idag, för vissa är detta fortfarande en sommarmånad och för andra är det höst. Hur ser du på augusti?

 • 1 augusti, 2020 at 09:00
  Permalink

  Här är augusti högsommar och den månad då det (i vanliga fall) är knökfullt med turister hemma i Torrevieja. Det är nämligen spanjorernas största semestermånad och många åker då ut till kusten. Vi åker åt andra hållet, tydligen 🙂

  Ha en fin start på den nya månaden!

  Reply
 • 1 augusti, 2020 at 10:28
  Permalink

  Tycker att det fortfarande känns som sommarn i början av augusti. Sen när det kommer i slutet av augusti & sen september då börjar det. Fast det är väl som du säger det sitter nog i huvudet & beror på hur vädret är. Tyckte fortfarande att det var sommar i slutet av augusti när jag & mannen gifte oss för snart 3 år sen.

  Reply
 • 1 augusti, 2020 at 16:11
  Permalink

  Augusti kan vara både och…underbara sommardagar, ljumma kvällar men även krispiga hösttonade dagar, lite melankoliska så där 😉
  Kram!

  Reply
 • 1 augusti, 2020 at 17:33
  Permalink

  Kan också tycka att augusti är lite mer höst än sommar just för att nya terminer startar upp osv. Men augusti kan ju vara himla fin vädermässigt också 😀 <3

  Reply
 • 1 augusti, 2020 at 21:18
  Permalink

  Dessvärre börjar ju höstterminen just i augusti, och här i Stockholm börjar vintertidtabellen(!) i samband med skolstarten. Så japp, jag förstår att augusti är en höstmånad för dig.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: