Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 31: Doft och lukt

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad doftar bättre på sommaren än på vintern?
 2. Vad doftar bättre än vad det smakar?
 3. Vilken doft tar dig tillbaka till barndomen?
 4. Vad är en doft du gillar som andra kan tycka är udda?
 5. Vilken lukt rynkar du på näsan åt?

Vad doftar bättre på sommaren än på vintern?
Regn luktar väl generellt godare sommartid. På vintern är det ganska luktfritt?

Vad doftar bättre än vad det smakar?
Säger spolarvätska, nu har jag aldrig provat dricka spolarvätska visserligen. MEN det luktar i alla fall gott, och jag vill inte smaka.

Vilken doft tar dig tillbaka till barndomen?
Åh så mycket, kan nog inte välja. Men dofter ofta när något kommer förbi liksom.

Vad är en doft du gillar som andra kan tycka är udda?
Bensin gillar jag, men också Diesel. Sen lakrits luktar gott!

Vilken lukt rynkar du på näsan åt?
Sopbilar, soprum och bajsdoft. Typ sånt där som kommer från någon fabrik när man åker förbi i till exempel Grums…

18 Comments

 1. Funderade också på spolarvätska, det luktar verkligen gott. Men dricka det tror jag gör ont på många olika ställen ? Hittade spolarvätska som luktade äpple en gång, det var omöjligt ännu godare. ?

 2. Uppe i Övik med omnejd finns många fabriker som du nämnde på sista frågan. Där sade man: ”Sulfit luktar skit, sulfat luktar mat!” Blev aldrig riktigt klok på det, för jag tyckte allt utsläpp luktade skit!

 3. Spolarvätska, det tänkte jag inte på, men håller helt med dig. Sedan så är det himla roligt att så många har valt bensin som en udda ”favodoft”, å de flesta är ju ändå tjejer som svarar på frågorna. Bra där!
  Vad gäller sopor är vi också helt överens – yuck! Till och med vår återvinningsstation för matavfall, där man bara behöver öppna en lucka luktar yuck nu under sommaren.

 4. Tänk så många dofter … och lukter det finns! En härlig doft är nyslaget hö … och en annan är trätjära! Äckliga lukter är fotsvett, sopor … och grisskit som sprids på gärdena.
  Ha en fin lördag!

 5. Jamen precis, det tänkte jag inte på. Fabriker, typ utsläpp från pappersmassefabrik luktar verkligen pyton. 😉 Men lakrits doftar gott! 🙂

 6. Haha, ja lakrits både luktar och smakar (enligt mig) riktigt gott. 😀
  Åh, fabriker med sulfatprocess luktar ju riktigt illa! Vet alltid när vi börjar närma oss Gävle för då kommer den där lukten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: