Att vakna till tranor som ropar i gryningen.

På kvällen i lördags tog jag och Skilla och åkte ut till Björn i Kniva. Där bjöds det på tacos och boccia i solen. Jag drack lite öl och det var så där galet gott som öl bara är en sommardag. Jag dricker i princip bara alkohol på sommaren, på ett år kan jag räkna på en hand hur ofta jag dricker alkohol så jag är verkligen ingen storkonsument men får medge att det är väldans gott att unna sig lite då och då.

Jag och Skilla sov över i husvagnen! Som jag njöt, tillhör nog en märklig skara människor som känner att det är ren och skär lyx att få sova i husvagn. Jag sover liksom tyngre i husvagnen än hemma. Det är så otroligt mysigt att höra rådjuren “skälla” i skogen, och tranorna ropa i gryningen. Jag liksom värms från insidan ut av det där ljuden, det är livet i sin helhet.

På morgonen gick jag in och åt frukost tillsammans med Björn på hals stora balkong. William hoppade frukosten då han var trött, vi åt ägg, fil och smörgås samt att jag drack en kopp kaffe. Så magiskt gott, hur konstigt är det ändå att frukost alltid smakar så mycket godare hos andra än sig själv?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

18 thoughts on “Att vakna till tranor som ropar i gryningen.

 • 17 augusti, 2020 at 21:31
  Permalink

  Waow. Saknar livet på landsbygden i Skåne. Där man verkligen kunde gå ut i morgonrock med dissen i gräset och ser rådjuren stå på gräsmattan.

  Fan vad jag vill ha hus på landet

  Reply
 • 17 augusti, 2020 at 21:31
  Permalink

  Jag är inte heller någon storkonsument till alkohol. Jag kan dricka en burk cider någon gång ibland för att jag tycker att det är gott. Brukar köpa mig 4-6 burkar med cider åt gången, sen så kan dom stå i kylskåpet i flera månader. Det är tur att det inte blir gammalt i första taget 😉
  Snabela recently posted..Veckans musik tips #53 The fox (what does the fox say?) – Ylvis

  Reply
 • 17 augusti, 2020 at 21:51
  Permalink

  En iskall öl en varm sommardag är svårslagen.Å frukost man inte behövt laga själv är alltid godare än dom man gör själv;-)

  Reply
  • 18 augusti, 2020 at 21:41
   Permalink

   Eller hur, det är magiskt gott :D. Haha ja eller hur, alltid gott när någon annan fixt ;D.

   Reply
 • 17 augusti, 2020 at 22:35
  Permalink

  Vad mysigt det där lät 😊… Tacos vad gott det va ett tag sen vi åt det 😊.. Alkohol smakar bättre på sommaren haha

  Reply
  • 18 augusti, 2020 at 21:40
   Permalink

   Ja det var verkligen det så himla härligt :). Ja det är gott, vi äter det sällan med :).

   Reply
 • 17 augusti, 2020 at 22:42
  Permalink

  Så mysigt det låter! Jag har också alltid förundrats över det där med att frukost smakar så mycket godare hos andra?! Trots att det näst intill kan vara samma saker som man själv har… märkligt, kan det bero på miljön & sällskapet? 🙂

  Reply
  • 18 augusti, 2020 at 21:38
   Permalink

   Det var verkligen det. Visst är det intressant? Är säkert det med att man bryter av från vardagen :D.

   Reply
 • 18 augusti, 2020 at 06:53
  Permalink

  Ja förstår precis vad du menar. I husvagnen sover jag bättre än någon annanstans!

  Reply
 • 18 augusti, 2020 at 07:45
  Permalink

  Så mysigt att sova i husvagn. Jag är uppvuxen med husvagn så det är något visst med det.

  Reply
 • 18 augusti, 2020 at 11:34
  Permalink

  Låter som en väldigt bra dag och bra början på veckan. jag har dock aldrig sett tranor.

  Reply
 • 18 augusti, 2020 at 17:52
  Permalink

  Men gud så gott med tacos 🙂 tror aldrig man kan bli less på de 😉 ja antingen har de varit rävar eller rådjur som skällt här – de låter väl ganska lika eller? Gud är urdåligt på de där haha men ja de är så sjukt mysigt att höra djuren komma med sina läten
  Tess recently posted..MIN ÄLGGRYTA

  Reply
  • 18 augusti, 2020 at 21:35
   Permalink

   Ja det är jättegott :). Jag äter det ganska sällan dock. Jo de gör det men skiljer sig lite :D.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: