Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Kontorshotell och att jobba på annat sätt.

Inlägget är i reklam för Hagalunds Kontorshotell och kontorshotell i Stockholm.

På senare år har jag tänkt mycket på det där med att arbeta eget, att vara sin egen och att ha ett jobb som bygger på mitt sätt att arbeta istället för ett bestämt sett att arbeta. Jag har tänkt hur det skulle vara att jobba med ett eget företag och således ha sig själv att skylla och fylla. Jag förstår så klart att egenföretagande inte är en dans på rosor, men samtidigt så tror jag att det är jättesvårt att gå från ett yrke inom skolvärlden till ett yrke i egenvärlden. Varför tror jag det då? Jo därför att skolvärlden redan idag kräver att man alltid är 100% närvarande. Skolvärlden medför att man aldrig är riktigt ledig så att vara sin egen skulle någonstans bara bidra till samma form av arbete.

Så visst är tanken där och gror inom mig. Det är därför jag brukar söka runt på diverse sidor på nätet för att se vad som skulle vara bra i en framtid där jag skulle kunna se mig själv som egen. Jag har hört en del om kontorshotell Stockholm och det verkar ju smidigt. Jag undrar om liknade tjänster finns på andra ställen också. Men någonstans så är väl storstäderna alltid mer flexibla än här. Samt att Stockholm känns som en plats som värnar om att träffas och få arbeta tillsammans trots att man är egen. För någon kan det ändå vara väldigt bra med kollegor att få dricka den där koppen kaffe med, eller diskutera saker med trots att man egentligen inte jobbar med samma företag. Människan är ju en social varelse i grunden och jag tror att det trots att man är egenföretagare är viktigt att kunna sitta på ett kontorshotell för att kunna lämna jobbet hemma en stund. Egentligen kanske många av oss med förtroendetid skulle prova detsamma för att lämna hemmen och faktiskt känna sig lediga då och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.