Inlägget är i reklam för Foretagslan.io.

Ibland kommer det över mig, längtan efter att bli min egen. Med det menar jag främst att ha ett eget företag där jag tjänar mina egna pengar och har mitt eget. Jag tänker så ofta på det där med att kunna jobba med min profession hemifrån, visst man är aldrig ledig men samtidigt så känner jag en sådan längtan efter att bara slippa allt det där som kallas vardag. Drömma kan man alltid göra och någonstans tror jag väl att det skulle passa mig. För många är rädslan att vara ensamma något som får dem att tänka att nej för egenföretagande, och för mig är det mer som det känns helt okej. Jag hade inte varit en person som lider av distansarbete så som många fått göra under Covid19, snarare är det så att jag avundas dessa människor som får vara hemma delar eller hela dagarna. Det där med sociala har jag egentligen inte så stor behov av, kalla mig märklig men så är det.

Det är såna här gånger jag fungerar på hur det skulle vara att ha ett eget företag, visst är det en del att tänka på? Kanske måste man ta ett företagslån? Lära sig bokföring och skatteregler, men samtidigt hur skön skulle det inte vara att bara vara så där sin egen. Vara fri, aldrig känna att man måste prestera för andras skull utan att kunna prestera helt och hållet för sig själv. Det är klart att vissa saker är mindre kul som att ta ett lån? Samtidigt så kanske man får tillbaka de pengarna ändå sen om man man går med vinst. Det är klart att jag i huvudet har en ide kring vad jag skulle vilja jobba med, jag har tänkt saken länge och jag vet att jag är bra på det jag gör. Det som stoppar mig är nog mest att ta mig för att börja. Men så är det nog för många, man stoppas så där mitt i sina drömmar av sig själv, och rädslan kring vad händer om allt går åt helskotta? Samtidigt har man ett liv, och varför ska man då oroa bort sig med det. Ibland kanske man bara skulle ta det där lånet, registrera det där företaget och prova man lever ju för att våga.

Relaterade etiketter:

2 kommentarer

  1. Klart man stoppas i alla sina drömmar men egentligen, om man verkligen har en dröm ska man satsa och försöka förverkliga dom eller ska man låta de rinna ut i sanden ge upp dom för att sedan ångra att man inte tog tag i de?!
    Tess recently posted..TÄNDA LJUS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: