Bokmärken – Muppet babies.

När jag var liten fick jag bebismupparna som bokmärken. Jag måste varit yngre än sex år men jag minns det fortfarande. Det som hände senare var i alla fall att jag bytte bokmärken med en klasskamrat och då främst dessa.

Sedan jag var liten har jag sedan ångrat detta. Inte så att jag sa det, utan mer en känsla av att, varför bytte jag bort dessa bokmärken? Så satt jag på Tradera förra veckan och hittade dem, ja inte samma som jag själv hade men samma sort. De kostade 11 kronor plus porto.

En känsla av att hittat en gammal skatt dök upp inom mig. De är nu tillbaka till mig.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

28 thoughts on “Bokmärken – Muppet babies.

 • 21 november, 2020 at 07:10
  Permalink

  Åh! Den känslan.. Jag har faktiskt budat hem två tidningar som alltid låg framme hos farmor. Nyskick! Sååå otroligt glad över det.

  Reply
 • 21 november, 2020 at 07:58
  Permalink

  Vad lustigt att du skrev om bokmärken just idag. Igår satt jag och funderade på det. Mitt ena barnbarn älskar klistermärken, och funderade då på om hon skulle gilla bokmärken också, Tänkte köpa åt henne och se. För visst finns det fortfarande att köpa?

  Reply
 • 21 november, 2020 at 09:22
  Permalink

  Oj, nu fick jag nästan lust att gå ut i förrådet och hämta mina bokmärkespärmar…jag hade två, en med märken jag kunde tänka mig att byta bort och en med sådana jag inte ville byta, mina kompisar fick främst se den första så att de inte skulle tjata för mycket på mig….det har sin lilla historia med bokmärken. Mupparna hade inte kommit som bokmärken när jag var liten…

  Reply
 • 21 november, 2020 at 10:36
  Permalink

  Jag kan precis förstå hur du känner för vissa saker borde man inte bytt bort.

  Reply
  • 22 november, 2020 at 17:07
   Permalink

   Visst är det så, sedan när man får tillbaka igen som detta blir det lite som att “läka” 🙂

   Reply
 • 21 november, 2020 at 11:27
  Permalink

  Det är så roligt att man kan hitta i stort sett allt på Tradera. Förstår att du ångrade att du bytte bort bokmärkena med mupparna. Kul att liknande nu är i din ägo igen.

  Reply
 • 21 november, 2020 at 11:56
  Permalink

  Man kan hitta mycket fint på tradera, så roligt att du hittade bokmärkena som ger dej minnen från barndomen.

  Reply
 • 21 november, 2020 at 12:22
  Permalink

  Men ohh vilka söta bokmärken, mupparna, gillar verkligen den sista hunden där nere

  Reply
 • 21 november, 2020 at 12:44
  Permalink

  så kul att ha bokmärken som man hade när man var liten 🙂 kul att du hitta tillbad sådan bokmärken 🙂 jag hade nått liknande när jag var liten ;:)
  Amanda Nilsson recently posted..mjukis set har blivit trend

  Reply
 • 21 november, 2020 at 12:46
  Permalink

  Åå jag minns också när man samlade på bokmärken och hade dom i såna där album med typ av klister på hela sidan.. Vet du vilket jag menar?

  Reply
 • 21 november, 2020 at 16:43
  Permalink

  Hahaha! Med det inlägget hade du kunnat vara med i vårt tema “Bokmärken” som några kör på lördagar;-)

  Reply
  • 22 november, 2020 at 17:12
   Permalink

   Haha jag tänkte faktiskt det :D. Får kanske vara med nästa vecka eller är det försent då?

   Reply
 • 21 november, 2020 at 18:00
  Permalink

  Jag kan tänka mig att du ångrade dig när du bytte bort bokmärkerna när du var barn. Jag minns att jag också ångrade mig när jag bytte borta min bokmärken. Minns att jag hade väldigt fina änglar som det var glitter på. Vad roligt att du hittade liknande bokmärken som du hade. Jag förstår känslan av att åter vinna en skatt från barndomen 🙂

  Reply
 • 21 november, 2020 at 22:54
  Permalink

  Hade också bokmärken när jag va liten! Dock andra figurer😍

  Reply
 • 24 november, 2020 at 09:00
  Permalink

  Nostalgikänsla 😍 jag hade bokmärken med bebisar på som jag inte ville byta bort. Sedan när det kom bokmärken med glitter på tyckte jag var fantastiskt fint.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: