Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 48: Ett hem

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är nytt i ditt hem?
 2. Vad är äldst i ditt hem?
 3. Vad skulle behöva bytas ut?
 4. Vad fattas som egentligen ”ska” finnas i ett hem?
 5. Vad önskar du fanns i ditt hem?


Vad är nytt i ditt hem?
Det är nog stolarna jag köpte på Marketplace till köket.

Vad är äldst i ditt hem?
Jag har en del äldre saker. Ärvda från släktingar, men vet inte vilket som är äldst.

Vad skulle behöva bytas ut?
Är sugen på att köpa en ny tv. Min är nog tio år ungefär nu. Den skulle bytas ut, och den jag har nu hamna i sovrummet.

Vad fattas som egentligen ”ska” finnas i ett hem?
Just nu efter flytten saknas det balkongmöbler till balkongen på övervåningen.

Vad önskar du fanns i ditt hem?
Efter olyckan i onsdags när jag ramlade och skade mitt knä så till den grad att jag sytt 3 invändiga och 12 utvändiga stygn, så saknas bara att julpynta. Får se när det blir. Jag kan inte gå, äter värktabletter var 6:e timme och antibiotika. Min underbara granne Jennie går ut med Skilla, och nu under helgen åker jag och Skilla till Björn för att bo där. Han erbjöd sig att ta promenader med henne. Jag kan ju inte, benet gör helt fruktansvärt ont. Det går inte ens att vända sig i sängen. Så julpynt känns avlägset just nu trots att jag vill.

22 Comments

 1. Fy vad jobbigt med ditt ben, kan tänka mig att det gör fruktansvärt ont. . Skönt att du har Jenny och Björn som kan hjälpa dig med Skilla. De kanske kan hjälpa dig med pyntet också.

 2. Oj det är fredag igen – denna vecka ska jag vara med igen 🙂
  Det var ett bra ämna denna vecka.

  AJ AJ – stackare – det där måste ha gjort jäklivt ont. Hoppas att du får en bra helg.

  Kram

 3. julpynt är ju trots allt en världslig sak. viktigare är att du blir bra i ditt knä. väldigt olyckligt att skada så illa. men det har en övergång. jul blir det ändå; pynt eller inte pynt. krya på dig!

 4. I det här läget är det verkligen guld värt med hjälpsamma grannar och att du och Björn har en så god relation. Hoppas att såret läker planenligt.

  Trevlig fredag!

 5. Men vad händer?
  Sist jag kommenterade var Du förkyld och väntade på corona-test.
  Vad gör William, skönt Du och vovvan kan bo hos Björn.

 6. Eftersom jag har haft ”förmånen” att få kika på ditt knä så kan jag bara säga att julpynt ungefär är sista prioritet. Bra att du har insatt det. Första prio är att det djupa såret får ”växa ihop” igen, och det sker bara genom vila och anpassad gymnastik.
  Visade din bilder för Yvonne och hon rös. Efter att ha sett ditt ben tyckte hon inte synd om sig själv längre;-)

  1. Haha ja det var ju en förmån helt klart ;D . Det är helt sant. Jag försöker sänka ribban lite :). Fy stackars Yvonne, förstår henne dock ;D . Jag ryser när jag ser bilderna själv :-p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: