Så sedan förra onsdagen är Skilla skendräktig. Det börjar bli ganska jobbigt, hon gnäller och gnyr, ylar och ser allmänt olycklig ut. Adopterar leksaker som hon går runt och piper med. I natt sprang hon runt här hemma, visade sig att hon kissat på golvet, ingen liten pöl heller utan rejält trodde inte små hundar kunde kissa i den mängden. Var som när ett litet barn kissat på sig. Det med att kissa inne hon inte gjort på mycket länge så blev verkligen förvånad, hon blev mer eller mindre rumsren med någon liten olycka innan hon flyttade till mig vid 8 månader. Jag vet att hon redan när hon besökte mig vid 4 månader tydligt berättade att hon skulle ut, och det gör hon nu med hon är ju rumsren och det här var verkligen första gången på jag vet inte hur länge? Så kopplar det helt till detta med skendräktigheten.

Men alltså en olycka inatt. Jag tror hon håller sig när vi är ute, eller ja hon kissar lite för att sedan skynda sig in till sina “valpar“. Det är alltså något jag börjat tänka i natt, igår kväll vid sista kvällspromenaden så tyckte jag det gick snabbt för henne att kissa och när vi nästan var hemma igen satte hon sig neråt så där som tikar gör för att kissa för att sedan snabbt upp igen och iväg mot ytterdörren. Eftersom hon vad jag trodde kissat innan så gick vi in, nu tror jag hon fejkar för att komma in. Jag bar undan “valpen” idag. Får se om detta kan bryta saken, för visst det är jobbigt med ylande men ännu värre för henne om hon inte har ron att kissa klart!

Jag är självklart inte arg på henne, eller tänker att hon gjort fel. Utan istället som med oss människor, en olycka kan hända alla. Djur och människor, det handlar inte om olydnad eller liknande. Speciellt inte när det har en bakomliggande orsak. Läste på och ibland får tikar urinvägsinfektion vid skendräktighet, vilket även kan arta sig så här. Så ska se om det fortsätter under dagen då ska jag ringa veterinären men annars tänker jag att det kanske bara var i natt, på grund av att hon kanske håller sig för att komma hem till “valpen“.

Idag är det jobb på agendan, även sista långa dagen innan min korta torsdag som betyder helg när jag slutat för dagen.

20 kommentarer

 1. Tänker att Skilla mår säkert minst lika dåligt i det. Har aldrig råkat ut för det, så kan inte komma med några tips heller. Hoppas hon snabbt blir sitt vanliga jag igen.

 2. Men stackars Skilla, och dej också så klart, ajg ahr aldrig haft någon hund som varit skendräktig, men har sett det hos en kompis föräldrar. Vad tror du om att ta med “valpen” ut? Bara en chansning.
  marianne recently posted..Slö dag

 3. Så kul att få gratis blombukett 😃eftersom det kostar många pengar.

  Jobbigt både för er & Skilla att va skendräktig. Oja. Olyckor kan hända för både djur & människor.
  Ja, antingen kan det va urinvägsinfektion eller så är det skendräktigheten som gör att hon inte har tid att kissa ute & kissar inne. Hoppas att går över snart 🙏🏻🤗❤️
  Jessi recently posted..Semledagen idag. Blir det någon semla?

  1. Precis, finns ingen anledning att bli arg eller upprörd. Jag tycker synd om henne 😐. Har blivit bättre nu när jag plockade undan leksaken. Har också sprungit runt och kollar om hon kissat när vi varit ute (hon verkar ju fejkat det innan 😅)

 4. Bra att du tog bort vappise, för det kan ju trigga igång mjölkproduktion i brösten och så med annars och det blir ju än jobbigare då. Samt kan skert vara så du sa, men händer det med igen kan man ju m man vill ringa och rådfråga vet om det kan bli så då de är skendräktiga och man man kan göra för att underlätta
  Marie recently posted..Håller Lyckoviken måttet?

 5. Meja visar när hon vill ut, och då de är akut då sätter hon sig på hallmattan och stirrar på oss. My och Titti gör titt som tätt men inte jag som uppfostrat de som valp de har fått göra lite som de vill. Jag kan inte riktigt svara på de där, för visst mina har löpt osv men inte tänkt på att de gör inne oftare då eller så, kan vara att hon håller sig då ni är ute för att hon nu är skendräktig o vill beskydda de små som hon då inte har ja men nånting sånt men ja vet inte
  Blondina recently posted..MASSA KÄRLEK OCH SANN VÄNSKAP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: