Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Nämen vet någon vad…

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag tänker då genast på trafikanter som beter sig som de äger vägen. Bilägare som kör om så det riskerar att bli en frontalkrock, eller cyklister som släpper helt på bromsen och susar förbi i nedförsbackar så du som gångtrafikant håller på att bli påkörd på gångbanan.

Jag glömmer aldrig pappan som lät sin tre eller fyraåring åka rakt ner för Svärdsjögatan här i Falun en trafikerad väg/backe. Barnet svänger med cykeln in och ut från cykelbanan in på gångbanan och håller på att åka in i mig medan pappan ropar till barnet: ”VI TÄVLAR!” Nej jag dömer sällan föräldrar, men då gjorde jag det. Hur tänkte han? Om barnet kört in i mig? Om barnet kört rakt ut i vägen och en bilist kört på barnet? Nämen vet du vad! Man får baske mig tänka till hur man beter sig i trafiken.

6 Comments

  1. Men vad var det för ansvarslös förälder? Jag skulle aldrig låta mitt barn cykla i trafiken. Förresten är det knappt jag cyklar på landsvägen själv nu under högsäsong, bussar, husbilar, husvagnar, lastbilar kör så fort och nära att man sugs med, så läskigt. Men som tur är finns det gott om skogsvägar att cykla på.
    För inte så länge sedan var det en husbil som körde så nära en cyklist så hen for ner i diket, tro inte att förarens stannade och kollade hur det gått. Jag såg det inte själv, men jag hoppas innerligt att någon tog reg.nummer och anmälde föraren för smitning eller vårdslöshet i trafik.

  2. Låter vansinnigt, men jag blir inte ens förvånad… en del föräldrar är aningen helt dum i huvudet eller så fattar de inte riskerna och värderar inte livet tillräckligt högt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: