Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Balkonghäng, sommar & livet.

Jag mår alltid som bäst på sommaren. Det slår mig varje gång sommaren och då med värme kommer. Är det en kall och regnig sommar blir det inte bra. Men varma somrar som denna, då sker det något inom mig, jag får glädjen i kroppen.

Det känns ibland som att människor blir förbannade när vi som älskar sol och värme berättar om hur vi trivs. Det ska liksom gnällas på värmen, inte glädjas. Själv njuter jag varje minut och mår bra, känner att kroppen suger åt sig av varje sekund. Men så vet jag hur det är att frysa och jag avskyr att frysa!

Hur som helst, jag och Skilla spenderar dagarna på balkongen. Där fläktar det en del, och passar henne bra. Jag läser böcker och tittar på folk som går förbi, eller alla bilar och ambulanser som åker förbi här utanför. Livet är vackert! Jag börjar känna att detta är ett hem nu, inte bara en bostad.

Livet är underbart på sommaren! Helt klart helt fantastiskt!

30 Comments

 1. Jag tycker också om sommar men jag gillar inte när det blir för varmt. Min kropp låser sig, särskilt om jag behöver göra något fysiskt ansträngande. Helt ologiskt dock att människor blir arga på er som verkligen älskar värmen och mår som bäst då. Vi är ju alla olika. Det låter verkligen underbart med balkonghäng. När barnen var små så bodde vi i lägenhet och hade balkong men den användes inte. Solen låg på hela dagarna så det blev som en bastu och jag gillar inte bastubad. Du och Skilla låter verkligen som ett riktigt radarpar. Underbart att läsa.

  1. Ja alla är ju olika, men det märks tydligt att folk blir helt rabiata när man säger att man gillar värmen. Så var min balkong i förra lägenheten. Denna har ett annat länge så blir svalt på dagarna.

 2. Så härligt att höra att du njuter av sommaren och kan sitta på balkongen och trivs i din bostad. Ha en skön kommande vecka.

 3. Som jag sagt förut – det är nog bara du och jag som längtar tillbaka till drömsommaren 2018. Den här sommaren är nära idealet, trots att termometern inte stigit över 30 grader här än. Rätt lagom med 25 till 28 grader:-)

 4. Njöt för fullt av värmen då jag var på semester, men så fort jag kom tillbaka och luften stod bokstavligen still trodde jag att jag skulle avlida 🙂 Kan inte andas, får ingen luft. Men är man ute vid havet eller så är det underbart.

 5. Jag håller verkligen med dig att endel blir arga för man gillar sol och värme, det är som att dom alltid vill ha någon att klaga på. Oftast så är det ju samma människor som klagar på vintern också. Så härligt att ni kan sitta på balkongen och se så mycket och känna fläkten från vinden. Visst är de roligt att kunna sitta på balkongen och se allt liv som pågår på gatan 🙂

 6. Åh..det är en härlig känsla när en bostad blir ett hem, det är verkligen skillnad på det. Folk är så nära till att irritera sig på de mest konstiga saker – var och en trivs väl i sin årstid. Jag gillar värme men i lagom mängd kanske inte 30 grader – men gnälla, det försöker jag låta bli. Skönt att ni har balkongen och också bra att det fläktar lite för skillas skull…

 7. Jag har inga problem att förstå de som gillar värme, det är såklart upp till var och en. Jag gillar värme delvis, men inte för varmt det måste jag väl erknna, men det beror mer på att jag tappar ork då. Men såklart hellre soliga dagar än regniga.

 8. jag kallar nog inte det för gnäll o klagomöl det är mer att värmen tar kål på mig och svetten rinner ner men vissa dagar är bra lagom värme och det är ra för natur med regn. tur alla är olika o gillar olika 🙂

 9. Vilken härlig tillvaro du beskriver! Jag njuter också mycket av det som hör sommaren till. Önskar dig en fortsatt skön sommar!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: